Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 20 Disember 2013

Buat Lesen Baru @ 2012 2013

As-Salam (^-^)

Semput jap ni haaa... arini halfday sebab nak settle kan aku punya license yang dah expired... yeayyy dapat license baru walaupon aku tengah haru biru ni ngan keje melambaknya tapi nakkkk jugak hapdet... takleh arrr sebab nak bercuti lama plak ni... insya'allah sampai krismas nanti... lepas tu baru hapdet new entry ye... hehehehee, tu yang gagah gak sekejap..

 
kuar berdua jer... dorang semua letak umah pengasuh..

Tadi kuar umah awal skit, kononnya la kan nak cepat2 siap pastu taknak berebut ngan orang ramai... tak hagak2 pecut ke JPJ Kompleks D Putrajaya... halamakkkkk takleh buat plak rupanya kat situ... ni korang kena take noted yer... kalo nak buat kena gi ke cawangan JPJ yang berhampiran ajo... pppffffffttttt dapat penat tak pepasal... tengok jam dah 8.30am... terus jer ke Sek.7, BB Bangi... kol 8.50am sampai sana... tengok umat manusia, adoiiiiii kemain ramai ni... camanor??? sebab takde choice so kena gak la menunggu... huhuhuuuu

 
okey la takde sampai beratus pon tapi still lama tu... sebenarnya kan, buat license tak sampai 10minit pon tapi hazab nak tunggu giliran jerk... kuar tadi tak sempat bekpes, moh kita pi makan roti telur dulu dekat2 situ... takde la rasa lama sangat dok menunggu..

 
nampak tak ramai kan??? sekali pandang belakang... omakkkk aiiiii berduyun orang..

 
akhirnya, kol 10.45am camtu baru naik nombor... and see kol 10.55 siap pon license aku... ni nak gak mention, sebab aku renew arini kan, so maknanya arini hari jadi aku la... ngeh ngeh ngeh... Happy Birthday To Me :(

Tengok jam still awal... wokehhh ada orang nak belanja lunch... heheheee... nak beli kek sekali katenya sebab heroes2 aku dah berbunyi pagi tadi... dorang kat kena sambut bufday ibu malam ni tapi ayah takde keje camaner??? hahahhaa tu yang ayah nak beli kek tu..

Kat bangi ni tak tau nak gi mana so ajak gi PKNS je la... tepi jalan jerk pon... konon sangat nak beli kek bagai, sekali masuk terus tuju ke tempat beg sekolah... teringat beg along lagi seketol takde..

     
pilih pilih jangan tak pilih... melambak orang jual beg kat bawah tu... ni pon dah bape kali pusing baru jumpa... dah last stall dah ni..

 
selalu pon laki aku jer yang memilih... aku tukang tengok pastu angguk kepala... tak okey kang komplain... memang aku jenis orang yang takde taste dalam bab pilih memilih ni... main rembat jerk... tengok laki aku tu, abis berkecah kedai orang..

 
ni pon comey jugok... zip kiri kanan depan belakang..

     
akhirnya setelah ditimbang tara, tolak bahagi sumer dapat la dua ketol... terrrrtambah lak seketol... seketol tuk along... yang seketol lagi tak tau la tu, dik niq ke angah... aku rasa kompem dah tu berebut... beli tiga kang cam membazir pulak sebab beg yang angah pakai tu elok lagi... baru jerk sebulan lebih pakai masa nak akhir sekolah aritu..

 
masuk billion pon tengok ada sale... laki nak belanja baju tapi tak kenan kat hati aku... merembat gak la selai jeans... lama dah rasanya tak beli seluar... alih2 pon baju... takpon tudung..

Tadi kata nak beli kek kan??? nan hadooooo... tak sempat nak membeli pon... huhuhu tengok jam dah kol doblas setengah... aku kena masuk opis kol satu pastu laki plak kena gi semayang jumaat... last2 pecut balik ngan kelaparan... huwaaa makan pon tak sompet... takpe la, takyah nak dating2 sangat... elok bawak heroes2 tu lagi syok walaupon dorang asyik buat aku angin kan tapi tu la penawar duka lara..

Opppsss sebelum terlupa... alhamdulillah, yeayyyyy kita menang Ephyra free.... muehehheheeee... rezeki ari jumaat ni plus rezeki bufday jugak... sesaja jer aritu try masuk contest kat blog kak Filla... anyway, thanks so much..





Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

akak pun dapat juga fiza..
eh..cantiknya lesen tu...kenapa akak tak dapat yg macam tu ek...hihihi

Masya berkata...

wahh email tu kira hadiah hari lahirlah tu ... selamat hari lahir semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.. maintaine awet muda.. comey.....

aTieYusof Family berkata...

Zee dah buat lesen baru lah ye..sama plak dgn seorg opis mate ni baru tadi juga buat lesen baru..hehe..
wahh! tahniah menang Ephyra tu..mmg betul2 rezeki kan...Alhamdulillah...:)

Lieya Von Jay berkata...

wow... cantik nya lesen memandu baru ... ^_^ nak renew pon lesen mati 2015.. kempunan lah nampak nya

Kakzakie berkata...

Lesen kakak masih lama lagilah Zee. Jeles tengok lesen baru cantik!!
Happy birthday Zee - moga terus berbahagia dan mendapat limpahan rahmat Allah selalu

aTieYusof Family berkata...

Salam..singgah weekend zee:)

Roha berkata...

hai zee hepi weekand n hepi besday to u..
tengok zee update pasai lesen,teringat saman ceq yang tak update lesen 2 bulan yang lepas huhu..sib baik waren tangkap lom sampai kihkihkih :D

Cho Zila berkata...

Happy birthday.... akak renew kat pej posjer....x dapatler kad cam gitu...
Dapat hadiah besdayler kiranyakan

Petak Bunga berkata...

happy birthday..
belum renew lagi lesen.
wat kat pos office mcm dulu gak kan..

dalila berkata...

wahh..lesen br cam gini ghupenye..
anyway, hepi besday kak..semoga pjg umur, murah rezeki ;)

::EIDA:: berkata...

haa lesen skrg dah baru kan. ala ala ic eh. bile ehh ida nk tukar nii. hehehe... minum tau epyhra ! sedap gilaa... glowing muka ahkakkk nnti.. hehehhhee