Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 9 Disember 2013

Durian murah durian murah :(

As-Salam (^-^)

Helluwww... pagi ni kelam kelibut skit sebab bos ngan opismate takde... syoknya dorang dah gi naik cruise ke krabi semalam... tetiba rasa ehhh rugi plak tak ikut... huhuhuu tapi tu la, kalo nak ikut banyak hal nak kena settle... ngan passport segala tu... pastu ada family day plak lagi this week so takper laaaa :(

Ni jumaat lepas, balik keje singgah sat pasar malam... konon tak nak masak la kan, pi la meround intai makanan tapi sedihhhh... ape pon tak berkenan... last2 balik bertukang gak kat cerok dapor... dah nak balik nampak ramai plak orang berkerumun kat durian... laaa durian longgok murah2... apelagi, sebat la sekali dah heroes aku ni pon lama dah dok soh beli durian..

 
meh murah2 wey durain bukit katanya... seplastik 10 hengget... pilih la sampai lobam nak berapa bijik tapi takleh nak expect lebih la kalo longgok gini kan... memang ala2 reject dah..

 
pilih jangan tak pilih yer... ada yang dah pecah2 tu dah masam so nak kena pandai... aku memang tak la nak kuis sana kuis sini... myLaki la yang kena sampai luka2 jari... memang gini la kan kalo jumpa benda murah... berebut nak tapi rasa hampehhh..

 si kenit ni pon sibok la jugak nak snap... nak up kat wasap ke dik niq??? beria benor..

 
dapatla 6 biji seplastik ni... elok nak angkat terburai sumer... plastik tu nipis memang sah2 la koyak... balik umah kopek takde seulas pon yang sodap... tasteless... adoiiiii memang kena tipu abis ni... ggggrrrrrr... rasa cam nak antar jer balik kat orang jual tu... ahahhahaaa... yang bagusnya heroes aku la dok makan... isikan sumer masok bekas simpan kat peti ais... kejap kang dorang amik makan... okehhhh takpe... asal korang suka makan jer la..

Semalam banyak lagi belen... laki soh buat pengat/serawa durian... pi kedai beli pulut then tanak jer... nak kukus aku tak pandai... muehehehehee... pastu buatkan pengat makan ngan pulut... okeyyyy sedap... tak sama rasa cam makan durian mentah..

 
amboiiii siap masuk jagung lagi ni... lebihan wat puding aritu ada lagi so masuk jer sekali..

  
tengok budak ni beria... suka dier makan... dua kali gak la bertambah... pas makan ni, aku siapkan makan malam plak... ehhhhh makan plak nasi... hai dik niq dik niq, makan banyak tapi kurus cikeding... geram pulak aku tengok..

 
sayur campur campak2 namanya ni... si angah la dok request nak udang... elok siap masak, dier plak terbongkang tido... konon nak tengok hantu kak limah 2 semalam... start jer citer, aku try la kejut dier, sekali terus bangun melompat kat aku... ahahahaaa penakut sangat..

 
hayam goreng jer sudah... rasanya dah 2,3 minggu dok makan ayam except hari aku wat ikan kering gulai tu... tekak pon dah kembang... nak masak ape pon dah blurrr sebabnya sekarang ni ayam jer yang murah... lauk2 lain mahal giler kot... nak2 musim banjir ni kan... semalam pi pasaraya tengok harga udang 32.90 sekilo... hoiiii mahal... sotong pon sampai 20.90 sekilo... adoiiii... ikan pon sama... ayam okey la dorang makan kalo ikan kureng skit..

 
telur memang heroes tak tolak... rebus 3 biji pastu goreng sat... tuang kicap ngan sambal lebihan nasi ayam... nyumsss..

Ni arini pon tak tau nak masak ape... ehhh pening arrrr..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

9 ulasan:

ummuaidan berkata...

kalu hok mughroh meme gitu zee..hampeh jer...baik beli hok D4 ko? hok meme isi molek siki wpun kena byr lebih sikit

Fiza Rahman berkata...

Alahaiiii...sedihnya bila rasa tak sedap kan.

Daddy Ziyyad berkata...

Dik Niq tu ada bakat jadi blogger, sebab suka ambik gambar makanan/buah! hahaha

Durian jual longgok macam ni mmg ikut nasib...kalau nasib baik, mmg untung :P

Falsya berkata...

Bestnye gie krabi naik cruise..ishhh xsabau nye lahai nak abiskan pantang..mcm2 bende nak mkn nie..durian especially..hehe

(Lizz) http://haslizalizz.com/ berkata...

saya beli kat area kat umah ni murah jugak pak cik area kg yang jual deroyan murah tapi sedap 4 5 biji beso2 baru 18 hinggit,,,tu la ikut nasib la kan...terlio nengok pulut derian tu sedap nya...

Nafira usof berkata...

zura pon beli durian weken haitu.. tapi hubby suh beli yang dh siap kopek.. sebabnye dia kata kita dah tau isi dia warna ape.. pilih jer mana berkenan.. :)

syawalsimpsons berkata...

sue baru lepas siap makan sabtu lepas mak bawak balik dari KG..alamak sedapnya

aTieYusof Family berkata...

aduhhh sedap nya durian tu Zee.. last makan masa kami ke Melaka hari tu..hehe...

Riedaffya ibrahim berkata...

murah nye duyan...time camni duyan dtg dari mane erk...