Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 30 Disember 2013

Persiapan kembali ke sekolah Along

As-Salam (^-^)

Tinggal beberapa hari jer lagi kan dah nak masuk sekolah balik dah... of course la bukan aku yang masuk tapi si along tu haa... alhamdulillah, persiapan sumer dah get ready awal bulan aritu... tinggal nak semak balik lagi apa yang tertinggal... takde la aku kelam kabut nak prepare last minit..

Yuran sekolah agama, sekolah rendah... buku2 sumer ayahnya dah settlekan pon... ngan yuran tadika angah pon dah settle... tinggal aku jer la nak check balik, wrapping elok2, tulis nama siap2 segala tu... before krismas aku dah settlekan wrapping buku... mana buku teks yang elok lagi takde la aku nak wrap semula... pakai jer la yer... pencil pon tolong sharp siap2..




 

selambak buku nak di wrap... ni blom lagi masuk yang sekolah agama punyer... yang tu dah bukak sekolah baru dapat... nasib baek la sekarang ada wrapping yang dah ready made... masuk jer tak payah dah nak gunting2 plastik tu sumer... leceh kan nak gunting?? kadang herot berot jadinya dah la banyak benar buku latihan bebudak skrang ni... tu yang buku nilam tu aku geram jugak... nak kena beli tapi yang last year takde guna pon lagik this year beli lagi... nak buat ape ntah..

 
pencil pon dah penuh bakul... yang last year ada lagi belen tambah plak yang lain... ada yang along dapat hadiah kat sekolah... tambah plak ngan hadiah masa family day aritu... mau jugak bertahan ke taun depan ni..

 
ni hadiah family day ada 3... aku pon ada jugak beli sebelum tu 2... kalau ku tahu ada hadiah ni memang tak la nak membeli awal... tu pon sebab berkenan ngan beg duit tu haa... senang dorang nak isi duit belanja..


 
beli pencil case pon dah ada completed kat dalam tu... tinggal lagi letak gam ngan gunting jerk..

 
kali ni carik kasut cam gini senang nak basuh... jarang kot aku membasuh kasut... yang lebih ayahnya dok basuh... hihihiiii, takde kudrat aku nak menyetal... last year sampai 5 pasang kasut tuk along sorang... cepat benar koyaknya... beli 2 dulu tengok camaner... yang si angah pon taknak kalah... since taun lepas lagi dok mintak kasut sekolah so beli jugak la tuk dier sepasang... yang murah2 pon jadik la... eksited bebenor dier nak pakai... dik niq pon sebenarnya nak jugak tapi saiz takde maka tak dapek la jawabnya dik... takleh nak tolong dah..

 
lama dah dorang dok usha menda alah ni... kalo tunggu aku memang takde la nak mendapat... jarang benar pi soping tesco skrang ni... nak collect voucher banyak2 memang tak dapat la yer anak2... akhirnya pak sedara dorang bagi... alhamdulillah... 3 ketoi maknanya sorang dapat seketoi :)


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

8 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

alhamdulillah...selesai jugak ye zee....dah tinggal nak masuk kelas je lah nie..

aTieYusof Family berkata...

seronok tgk persiapan sekolah anak2 ni zee.. semangat lah along & angah nak pi sekolah ya..byk benda baru...hihi..
tak sabar nk tunggu Pa'e sekolah nti..:)

ummuaidan berkata...

Banyok tuh zee persediaan tuk sekoloh...rajin plak tuh zee balutnyoh...hehehe...
dikniq pun nok paka kasut skoloh jgk ko...heheh..

hainom OKje berkata...

Yelah Zee Okje baru teringat buku sekolah Agama lum beli lagi......alaaa...belum jahit lencana ni weyh!!

Roha berkata...

wahh meriah sungguh shopping back to school along n angah. ye zee :)
akak tang menyampul buku tu yg lemah hehe :D

Lieya Von Jay berkata...

amboi comel2 semua kelengkapan sekolah along ^_^ suka yang spongebob tu

izan mama mia berkata...

meriah laa kelengkapan sekolah..
dh get ready nak g sekolah dah ni...

Masya berkata...

budak lelaki lasakkan.. kenelah beli lbh... huhuhuhu .. siki² nnt dah sekolah tambah lg...