Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 6 Disember 2013

MerondaTesco je la

As-Salam (^-^)

Hellow hellow... semalam dah dekat2 nak balik keje hujan melebat plak kat puchong ni... dah alang2 tu terus lencong ke tesco... topup barang2 makan skit sambil bawak hero2 aku tu berjalan... ngan baju selekeh pon jadik la sebab tak merancang pon..

Alhamdulillah, barang2 sekolah along sumer aku dah settlekan malam rabu tu... dah tak payah nak pening2 kan kepala lagi... tinggal lagi beg sekolah seketoi blom cari... konon nak tunggu lepas family day la kot2 dapat lucky draw beg sekolah... mueheheheehee... beli siap2 before gi bercuti ni bukan ape, risau kot terlebih spend nanti kang aku jugak yang parah..

    

Lalu jugak la area sini intai2 apa yang patut... saje je nak psiko poket ni... bulan ni rasanya perbelanjaan mendemand skit... sumer datang serentak... ngan roadtax insurans yang dah nak expired, ngan trip family day lagi, ngan company trip lagi, schooling expenses si along pastu yuran tadika angah... and then kete plak buat hal, paipnya bocor... ohoiiii fengsan laki bini tapi alhamdulillah jugak sebab rezeki still ada..

 
Rembat kapur kasut... tiga botol ni bertahan tuk setahun... memang last year ngam2 jerk abisnya..


 
Ni pon acara nak psiko aku jugak ni... dorang ni memang tau jer ibu ni lembut hati tapi bulan ni takde nak melembut sangat yer anak2... mainan tu paling lama pon seminggu bertahan pastu lebur ntah ke mana... tak larat dah aku nak ngikut permintaan dorang tapi sesekali tu beli gak la... kesiannnn

 Pusing2 cari selipar/sandal takde pulak yang berkenan... memang takde taste langsung la kasut/selipar/sandal kat tesco ni... design ntah hape2 tapi tang harga boleh tahan..

  
Kat bawak eskelater tu ada la yang jual selipar murah yang 10,15 hengeet tu kan... so drop la nengok kot ada yang berkenan... takat nak wat basahan jerk yang murah dah ler... dapat la dua pasang... satu yang kat atas tu haaaa... woitttt berbulu-bulu... ahahahaaa... ni aku tengok memang tak pandang langsung tapi laki suh try kena la gak try... sekali terus sangkut..

    
Aku punya taste memang la remaja2 sangat siap bergetah kat belakang... hehehehe... memang takde nak cari yang heels segala tu... tak selesa okey tinggi2... flat sudah... pakai yang seinci pon kadang boleh terpelecok... buat malu jerk..

 
Jalan sana sini perot pon dah lapor... tingin plak nak eskrim ala2 sundae mc'd... dah la kat luar ujan lebat, dok dalam lagi la sejuk ngan air-cond segala, ada hati plak nak bedal eskrim tu... si along siap cakap otak dier beku sebab eskrim tu sejuk... ahahahahaaa... mau tak beku dah sekali ngap penuh mulut... yang aku plak paksa makan cepat kalo tak memang meleleh kang..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

15 ulasan:

ummuaidan berkata...

bln 12 mmg paki byk belanjer kan..kenalah simpan awal2..
zee mcm akak tak suka tumit tinggi2..hehe..

LydSunshine berkata...

banyak nak pakai duit utk persiapan buka skolah ni. tapi awak bagus gak shopping awal2 nnt tak la sesak dan berebut2 bila shopping last minute.

Lieya Von Jay berkata...

kapur kasut tu tahan setahun ?? biar betol? hahaa

Kisah Si Dairy berkata...

misi mencari peralatan sekolah ke nie zie...nampak seronok bebudak tu...

Nafira usof berkata...

zura pon sibuk beli barang keperluan Anis Masuk sekolah. Sekolah kebangsaan dah settle dh.. tinggal pakaian sekolah agama jer belom. hehehe

Kakzakie berkata...

Kalau dah siap-siap awal senang Zee. Lega bila semua dah lengkap. Kakak baru jahit baju sekolah sikit-sikit Zee. Peralatan stationery belum beli langsung. Ingat minggu ini nak beli tapi ada kendurilah pulak rumah kak long kakak.

aTieYusof Family berkata...

Sempat lagi round2 Tesco ye Zee.. best jugak bawa anak2 ni...hehe..
amboi makan ais krim tu buat otak beku..hahaha.. pandai juga along zee ni...:)

Zee Suhaini berkata...

tu la..tak selesa..

Zee Suhaini berkata...

betol la lieya..next year tak tau la pulak camaner..memang ngam2..

Zee Suhaini berkata...

ni misi cuci mata kak..

Zee Suhaini berkata...

kena beli awal zura takut nanti takde saiz..

Zee Suhaini berkata...

zee lega dah kak..
kalo last minit ni susah skit,zee risau kot takde saiz ke ape plak..pastu bersesak ngan orang ramai lagi..

Zee Suhaini berkata...

aaaa atie..mungkin sejuk betoi tu yang cakap camgitu..

Zee Suhaini berkata...

tu la...apepon zee selalu soping awal..nak elak sesak ngan orang ramai..

Riedaffya ibrahim berkata...

awal beli brg sekolah anak kak zee.