Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 10 Disember 2013

Dari Street Mall ke Alamanda | Misi tak berjaya

As-Salam (^-^)

Rasanya lama tak bawak heroes gi jenjalan skang ni... alih2 pon dorang gi main badminton jer la kalo weekend... skang pon bukan boleh gi soping mall selalu... barang sumer dah naik rege kan... kalo dah masuk sure terbang gak la sikit sebanyak... tu yang kena slow2 skit aktiviti camtu... hehehee

Aritu kakFilla ada up shawl murah kat street mall cyberjaya, ala yang jenis plain jer pon... sehelai 6hengget, kalo sekodi dapat rege 3hengget selai... walawei, aku cam giler skit ngan shawl skarang so meroyan la dok ingat2 nak gi beli... nak gi sendiri cam tak sure plak kat belah mana so pagi ahad tu ajak laki gi carik..

Ohhh kat ngan stesen bas rupenya... baru ku tahu walhal dulu masa dok study, situ la port makan tengahari... port dating pon yer jugak tu... nampak sangat lama tak menghala ke situ... plus aku ni buta jalan sebenarnya... ekekkeee ngaku jer la..

 
bengang aku dengan si angah ni... memula aku soh pakai sandal dier nak pakai kasut... sandal pon bawak jugak... dah sampai sibuk nak tukar... yang dik niq pon sama gak,sandal bawak selipar pon pakai... pastu memilih-milih nak tukar... haishhh asyik nak melawa saja..

Pusing2 carik shwal, bayang pon tak nampak... aku rasa dorang tutup kot ari ahad... banyak gak kedai yang tak bukak... restoran pon banyak yang tutup... ke memang dah tak meniaga?? 


 
cer teka dik niq tunjuk ape??? muncung dah mulut tu haa gerammm..



 
nampak turtle kat kolam ni elok jer dok bersantai... banyak plak tu... geram jer aku tengok kiut sesssangat... heroes lagi la excited... ikan pon boleh tahan besar..


 
along ni siap panggil nama dino ke ape yang dalam filem cinta kura2 tu... ingat jerk kalo bab cerita budak ni... riuh rendah ngan suara dorang jer dok memanggil... nasib baik ari ahad tu orang tak ramai kat situ... mungkin sebab kedai pon banyak tak bukak so takde la nak malu sangat..


 
elok si along ni tepok2 tangan panggil nama, gulppp sekor terjun dalam air pastu berenang-renang datang ke tepi kolam... ahahaahaaa macam yer2 je tu nama dier... comel sangat dok buat aksi... teruja dik niq sekejapan..

 
tengok tangan tu, aku ajak balik tak nak... ahahahaaaa 

 
boleh dikatakan sini memang syurga makanan... bermacam jenis makanan ada, pilih jer nak yang mana... ni depan ni Indian Food... sebelah tu Thai Food tapi ahad tak bukak..

 
depan Thai Food ada plak Penang House... belakang penang tu ada Steamboat... nama restoran ape ntah aku lupa... nampak grand sangat dalam tu tapi harga steamboat murah... RM19.90/pax... wowww lenkali boleh cuba... restoran lain banyak lagi la cam makanan Arab, Kyross Kebab, lain2 aku lupa daaaa but memang banyak choice..

Disebabkan tak dapek apa yang aku nak, so calloooo... nak balik cam kesian plak kat heroes aku tu haa... so takde tempat lain yang paling dekat kecuali ke Alamanda... jalan2 cari makan la senang... nak tengahari dah pon... sesambil tu kita tengok deco tuk krismas..


Elok sampai dik niq terus mintak donut... hamboiiii dah familiar dah dier port donut... apelagi kan, terus la pi cari big apple..

 
percayalah abis sebiji ni dier sebat... meleleh-leleh jem tu kat baju..



 
yang kaler ijau2 skit tu rasa green tea... hukhukhuk tak kena arrr ngan selera aku... cam pelik skit rasa cream dalam tu... tang lain memang best... sap sap soi jer licin... tinggal ijau tu seketoi jer bawak balik umah..

 
Angah request nak bihun sup..

 
along plak nak mee goreng tapi aku beli sizzling mee sebab nak balun sekali... tak sempat balun dah abis dikerjakan ngan dik niq... sedap arrr sizzling kat alamanda ni... nak gi tambah kot tak terhabis plak..

 
myLaki santap nasi kerabu... ek eleh takde ke yang best sikit?? tercampak plak cendawan dua ketoi..




Dah kenyang meround sat, amik gambar dulu sebab angah dari sampai lagi nak posing kat situ then slowly bergerak la balik umah... perot pon dah kenyang kan... yehaaa esok selangor cuti... syok woooo leh bantai tido... heheheehee... ingat nak repeat ke street mall lagi sekali... manala tau kot2 bukak :)


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

misi tak berjaya boleh pergi lain kali...seronok tengok anak anak zee tu..

aTieYusof Family berkata...

Sedapnya Sizzling mee tu Zee... lama tak makan tau..sini mmg takde zee.. huhu...
Alamanda pun jadilah kan..janji dpt bawa anak2 jalan...depa pun seronok..
sy tak pandai sgt pakai shawl zee... tapi mcm cantik lah zee pkai shawl glitter2 tu...hehe

Kakzakie berkata...

Puas jenjalan sambil isi perut Zee. Johor semalam dah cuti nak tunggu cuti umum tunggu 25-12 baru ada lagi. Esok Zee boleh jenjalan lagilah ye:)

izan mama mia berkata...

meriah..satu gambar pon tak keluar..hihiih..line intenet akak hbs limit dah tu pasal...hihi...tapi baca cam best jer

lieyalatif berkata...

wahhh nak memborong shawl tu jugak yeak....siap laaa laku akak tu jual hehehehe...tuk syok bace blog org ni kan...tau jek info kat mane yg okey dan berbaloi dgn harga kan ......lieya pun rase tutup tu...so esok kire misi balas dendam la ni yeak...siap laaa berkodi2 zee soping ni esok heheheeheh......

big apple mmg sedap kan zee...kalo si mia ngan mija wajib sorang order due ketul oreo tu.....takleh share....hahahaahaha

ummuaidan berkata...

hepi napok semue hero2 gie jale2..pah tuh make2 lagi..bereh lah tuh juppo kughro plok tuh..hehe

mama aryan berkata...

seronok tu jalan2,walapon yg dicari takde

(Lizz) http://haslizalizz.com/ berkata...

Seronok bawak anak2 jenjakan gini..kemain heppi la dierang..waa murah tu swall sekodi jatuh 3 hinggit..nak jugek..

Riedaffya ibrahim berkata...

amboi kak zee...sonok bawak anak jenjalan kan..kite ni sbuk bekerja je kak...

aTieYusof Family berkata...

singgah pagi Rabu zee:)

aTieYusof Family berkata...

singgah khamis...zee busy ker?:)