Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 11 Julai 2014

Biskut Raya Murah dan Sedap

As-Salam (^-^)

Skang tengok berita pon sayu... hari2 angka korban meningkat... allahuakbar... sian anak2 kecil yang tak berdosa... moga cepat2 israel laknatullah lakukan gencatan senjata..

Tak tahu la kenapa mood tahun ni bebetul ke laut dalam... dah plan nak buat sejenis dua biskut tapi malas menguasai diri ni dah acaner?? nasib baik keperluan raya anak2 dah setel awal... bab tu memang lega selega leganya... ibu ayah punya pon just nice... beli skit2 sudah... kira bersyukur sangat dah kita ni kalo nak bandingkan ngan orang lain..

Last week tengok buttercup murah kat tesco... sabtu selalunya masok ofis lambat, so kol 8 dah turun dari umah gi menyoping dulu kat tesco... grab sekali buttercup kengkonon nak mengukis minggu ni tapi kalo dah malas gini tak menjadi dah tu aku rasa... ape crita buttercup aku tu nanti?? cuti raya dah konpem seminggu... harus esbok kena clear before tuh... memang kalo balik kampung selalunya suis utama kat umah tu off... takdenya nak biar peti ais beroperasi... plug2 sumer cabut... tu langkah keselamatan yang penting yer... jangan sambil lewa..

Waktu lunch kekadang aku ikut mood... kalo penat dok jer melepek kat opis... kalo giler boring and ada sikit kekuatan mula la langkah panjang nak meround... tak kisah la pegi mana pon janji dapat keluar... ada sekali tu pegi ke pasaraya OTK... sekalinya nampak cookies gebus murah giler... teruja plak nak cuba... selalunya aku tak beli cookies yang kat pasaraya ni sebab takde konfiden... ye la kebanyakan kilang yang buat kan... kalo ada yang homemade pon belom tentu sedap... so sebelom ni memang order dari orang orang jer takpon yang mana aku reti buat sendiri..

Okey, berbalik pada aku teruja tadi tu, pilih punya pilih amik jugak la dua bekas... konon nak terai... sedap kang boleh beli lagi... tak sedap dok dendiam jer tak yah nak gebang sangat... hahahhaa..

Seriussss, tak menyesal beli dua bekas ni... heheheehee... sedap secukup rasa... harga murah plak tu... sebekas baru RM12.99 tapi tak sampai ler 50biji... yer la, kalo compare kebanyakan yang jual RM25 sebekas ada 50biji... kira balik tolak bahagi yang ni lagi murah... sedap pon sedap..

Almond London... dalam ni aku kira balik ada 40biji..

Almond kat dalam tu sebiji yer bukan separuh... hohohohoo... jarang2 kot nak dapat yang murah pastu almond sebijik penuh..

Snow Almond ni bebetul sedap... laki wa pon kata sedap... kat kotak tulis ada 24biji +-... aku kira balik ada dalam 34biji... hurmmm banyak la tu..

Tu la penyebab mood malas mengukis aku bertambah tambah... hehehehee... pepon sebelom decide nak membeli ni kena soh laki merasa dulu... dier dah 'on' terus aku kuar lagi esoknya... kena pi cepat takut abis... hahahaaa tapi rasanya ramai lagi yang tak tahu... kalo ada yang tahu sedap sure kejap jer stok tu abis... takat aku dok pi borong ni still cukup lagi stok..

Ni hasil borongan tuk dibawa pulang ke kampung... ada pertambahan skit... sori la ma, abah, mek yer... tahun ni anak kamu malas giler nak buat... terima jer la seadanya..

Blueberi Tat tuk umah sendiri... heheheee geram sangat tengok comel... tak tau bebetul 25biji kat dalam tu or lebih lagi... rasanya koleksi kuih aku dah banyak ni... cukop la kot takat ni dah ada 4 jenis... takmo dah tambah takot tak abis kang membazir plak jadinya... kalo tambah pon kekacang ngan krepek jerk..

Snow Almond dah kompem ada sebab sedap harusla dibawa balik kampung bagi dorang merasa... cuma Almond London jer takde stok dah... huhuu

Italy Walnut... aku amik yang berasaskan coklat jer senang sebab dah tahu sedap... amik yang lain kang nak kena rasa plak lagi... tak sedap akuuuu jugak yang sentap..

ni pon nampak sedap so amik jugak... hihihi... bentuk donut comel2 kat dalam tu..

Tu jer la pon yang aku beli... setel 5 bijik umah... rasanya buttercup aku tu kena cuba clearkan jugak minggu ni... hope ada la 'benda' yang jadi..

So far, aku tak tahu kat mana lagi ada jual cookies brand yang kat atas ni... takat yang aku jumpa kat pasaraya OTK je la... ni pon tak rancang benornya... saje nak bagi bebudak makan before raya... yang dua bradik tak posa kat umah tu asyik nak makan jer kejenya... tu yang membeli... biasa la, dah raya kang biskut2 ni takde nak pandang dah... ehhh tup tup jadik biskut raya terus... senang keje aku... heheheeee..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

awal dah beli biskut raya ye zee...hehehe...akak pun tahun nie rasanya beli je kot sebab tak menyempat la kalau nak buat.
**pray for GAZA**

Falsya berkata...

sedapnye almond londonnnnn...nyum nyum..

Kakzakie berkata...

Dah Zee kata sedap itu yg ramai dah beli dulu almond london tu.
Tak apa yg ini nampak gaya Zee kena buat sendiri - butter kan dah beli:)

AnneRaini berkata...

sy selalu gak beli biskut kat psaraya..selalunye ok jek sedap..dahlah murah..hehe

aTieYusof Family berkata...

salam Zee..atie pun sama thn ni tempah kt kawan jugo..malas manjang..haha. . beli ni klu jumpa yg sedap ok lah kan..boleh borong terus.. kira nasib. .hehe

ros_reeza berkata...

bagusnya jumpa yang murah dan sedap :)

dalila berkata...

OTK mn ni kak?yg kt puchong tu ke?

Zee Suhaini berkata...

yup..semalam akak pegi mydin USJ pon ada brand ni..heheee

Nafira usof berkata...

Waaahhh.. betol2 murah nih Zee.
kacang nye pon letak sebiji!
jarang dpt jumpa almond london beli yang letak sebijik kacang!
berbaloi2 lah.. nak cuba carik jugak lah.. hehehe

LYAfrina berkata...

Lya pom biasa mmg tmpah dgn org je.. ye la jrg y kat psaraya sdp2 kan..

Ibu Lala berkata...

Jauh la plak nak pi beli kat puchong nun. Betul la. London almond Akk beli baru ni sebekas rm25. Beli pun sebab anak nak makan. Nak habis dah pun. Dok ngap ngap hari2. Tp klw buat lagi sedap kut.