Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 21 Julai 2014

Raya dan Angpow memang sinonim kottt

As-Salam (^-^)

Lega biler sumer dah setel... sampai ke angpow raya pon aku dah setelkan... hehehe... duit sumer dah masuk sarung just tunggu nak agih jerk nanti... selalunya memang awal2 aku buat sumer ni... senang... ari raya baru duit nak masuk sampul kang haru pulak..

Takde koleksi angpow banyak taun ni... taun lepas punya ada belen lagi dalam 50keping... pakai jer la... pastu BIL ada kasik angpow public bank 100keping... cukup banyak dah tu... duit raya pon mintak tolong dier yang tukarkan... lunch time, rabu aritu aku pi lagi tukar skit kat hong leong... dapat lagi angpow... memang tetiap tahun pon collect angpow bank jer... takde nak membeli... in case, nak yang special edition kena la upah printing... lagi kebabom rayanya... heheheee..

design dari public bank tuk taun ni... cun jugak..

hong leong bank punyer..

siap dah isi... ni sumer tuk bebudak... mengah aku nak mengisi pon... nasib hero bertiga tu tak mengacau... aku dah warning dorang awal2... sape kaco ibu taun ni tak dapat duit raya... muahahahaaa... berani korang??

hok comey lote ni tuk hero aku 3 orang nu haaa... selalunya aku bagi dorang pegang sesaat jer angpow ni pastu amik balik masuk henbag... hahahhaaa buat syarat jer... takleh bagi lelama... kang hilang payah plak... memang beg ibu jadi bank korang kalo time raya kan??

yang ni special... khas tuk parents ngan tok... kena ingat ni mana satu... salah bagi kang naya..

Ehhh tetiba terselit angpow kuda ni... sape nak?? manyak onggg..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

12 ulasan:

Ibu Lala berkata...

Cantik sampul public bank tu. Akk pun dah isi gak duit ry. Just x label je lagi.

Sue-Rya Qistina berkata...

wahhhh..betul2 in advance ni zee..
sue pun mintak tlg akak sue yg kerja bank tukarkan duit..
minggu ni nk settle kan baju anak2 dan kuih raya..

Kakzakie berkata...

Sampul duit raya kalau cantik pun menarik minat bebudak Zee..
Cuma sayangnya bila dpt aje ambil isi sampul terus buang..

Nour Adieb berkata...

x tau la kalo tahun ni sy masih dpt duit raya. hee :)

UmmuAidan-Arissa berkata...

banyok tuh zee sampul ghayo..sini takdok sgt budaoyo wi duit ghayo..jd selamatlah duit oghre tuo2 ke....hehehe...tapi rindu pulok bilo tengok sapul2 tuh..

syawalsimpsons berkata...

sue tak penah bagi duit raya kat anak2 caya tak..sebab dah siap2 awal2 asingkan utk dorang..hahahha

Falsya berkata...

wahhhh...smp ke duit raya dh settled..hehe

AnneRaini berkata...

sy pun dah siap2 masukkan. cuma utk parents dgn anak2 je belum. nk tggu gaji dulu...lmbt pulak gaji bulan ni..huhu

Nafira usof berkata...

angpow kuda tuh ade isi skali x?? hahahaha

Zura belom buat lagi. hari nih baru hubby gi tukar duit. almaklum la baru gaji.. hek hek hek

lia berkata...

haaaa meyh bak mai yg kuda tu... sudi jer ;)

acik idah berkata...

perghh laju nyer... idah belum buat lagi,,, masih dok mengumpul sampul angpow... :D

LYAfrina berkata...

hong leong bank last year kartun upinipin.. thn ni lya pom x byk dpt.. suami nk ambk kat maybank.. katanya dh hbs.. y ada cuna rhb, cimb n hongleong bank je. pastu ada la dpt dr sophie paris n toyata.. mmg x byk pom