Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 17 Julai 2014

Iftar bersama Family

As-Salam (^-^)

Pestime tuk puasa tahun ni dapat berbuka kat luar... luar pon bukan la gi buffet hotel ke ape... ada jemputan dari BIL so dapat la aku rest jap dari memasak... nak ikutkan tetiap tahun pon dorang buat... kali ni meriah skit sebab parents in-law ada sekali... patutnya dorang buat umrah skarang ni tapi rezeki takde... FiL tak berapa sihat sangat... tak digalakkan pegi... sumer dah buat so dari 'burn' tiket flight ke KL camgitu jer adalah lebih baik dorang datang... yang flight ke sana terpaksa la 'burn'..

Wokeh, misi aritu ke sungai buloh... turun dari umah awal skit sebab nak menapak ke param... yer la, dah tak masak tu takkan nak gi melenggang kangkung plak... manyak cantik muka lu... memula singgah kat seksyen u5... hoooo tak menarik langsung... dah alang2 terus gi ke paya jaras... hahahaaa... kita carik murtabak pemes erkkk..

budak tak puasa ni baru bangun tido terus sebat donut coklat... meleleh ayaq liur dok menengoknya... kot yer pon nak makan, cover la sikit dik..

ikut jalan kampung boleh tahan jugak jem... payah nak dapat parking dekat2... sudahnya kena la menapak skit... aku ngan bebudak tak turun la dok dalam kete jer.. tak kuasa nak harung sesak kat situ..

antara yang terawal sampai... hehehee... takde ape lagi nak buat so dok melepak luar jer la kita... along time ni tak larat.. dah sampai sepupunya terus larat... ilang terus lapar ngan dahaga... pastu request lagi nak berbuka kat luar sebab katanya dok umah dier rasa lapar sangat sangat... kalo dok umah ayah ngah tak rasa lapar ngan dahaga pon... hahahaaa..

sebelum berbuka ada bacaan tahlil... biler kumpul ramai2 gini tak terasa sangat masa... cam cepat sangat berjalan..

karipap beli..

onde-onde tu buat... tak sempat pon aku nak gentel.. sampai sana sumer dah siap sedia... tembikai tu jer aku yang potong... heheee..

murtabak raja yang beli kat param paya jaras... serius sedap pada tekak aku... tebal, padat, isi pon penoh... takde la rasa bawang semata pastu juicy plak lagi... hoiii teringat-ingat nih... laki cakap nak beli ni kena beratur..

kalu ore kelate tok soh la takdok budu..

udang telur masin..

udang sambal petai..

ayam goreng..

Dah tu jer... laki i malas nak layan bini dier soh amik gambar... nak harapkan aku amik gambar sumer ni memang tak la... control wey sebab malu... hahahahaa... pastu paksa laki soh snap...nasib baik dilayan nya... skit2 udah yer jangan nak mengada sangat..

Insya'allah sabtu ni pon gantung kuali gak lagi kalo laki dapat cuti... kalo idok kita masak jer la... so far, takde la membeli lauk pauk siap kat param... kuih tu ada la 3 kali dah membeli... pon nyesal sebab ada sekali tu aku beli tepung pelita istimewa paya jaras namanya... giler mahal... 6ketol 3hengget... slalu orang dok jual 5ketul 2 hengget jer kot... pastu ada sekali tu beli popia sambal... pon tak sedap... dah la pedas, isi dalam ada carrot semata, tu pon parut halus giler... lelain yilek... beli 5ketol, seketol jer laku... belen 4ketol masuk tong sampah... haihhhh geram... baik aku buat agar2 kalo cam gitu :)



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

12 ulasan:

UmmuAidan-Arissa berkata...

sedap tuh zee bukok poso rama2..makanan pun tok cukup perut tuh nok letak..heheh..pilih jer lah yg paling best...

Kakzakie berkata...

Ada baiknya juga kalau berkawan lupa masa berlalu - budak-budak biasalah Zee kan letih. Kita yg dah dewasa pun letih apa lagi mereka. Seronok bila dpt kumpul makan ramai-ramai macam ini.

syawalsimpsons berkata...

meriahnya ngan makanan

Fiza Rahman berkata...

Bestnya dapat buka posa ramai2 macam ni. Meriah. Kecur ailio tgk lauk pauk tu.

aTieYusof Family berkata...

Salam zee... meriahnya berbuka puasa bersama2 ni..juadah pun pelbagai kan...
kat PARAM atie sllu beli kuih je..kalau lauk pauk mmg tak beli..paling rajin beli laksa.. hehe

lia berkata...

aishhh sambal udang tu menggoda sungguh la... ha3 tetiba nak jd budak2, hentak kaki nak mntk air wakakakaaa

acik idah berkata...

udang telur masin... macam menarik jer... idah tak pernah rasa lagi... :)
alhamdulillah puasa nie kat rumah idah makanan tak pernah ke tong sampah... semuanya licin... :D

Naemah Umi berkata...

adoii cam terliur plak ngan karipap tu huhuhu...sonok kan dpt berbuka cam ni, meriah je :D

Cho Zila berkata...

udang telur masin nampak sedapjer... ehm makan ramai2 lagi bertambah sedapnyer...
seronok berkumpul ramai2kan.. eh maluker ambik gambar...
dah blogger tebalkanjer muka.. ha.. ha... act sama jer ngan akak .. malu2

AnneRaini berkata...

sekali sekala buke pose ramai2 ni mmg best. Sypun jrg ke param beli lauk. beli kuih je.

LYAfrina berkata...

menu semua best2
paling suka berbuka puasa ramai2 camni..
mmg meriah

Nafira usof berkata...

tudiaaaa.. kemain meriah menunye!
sedap2 plak tuh. untung lah Zee ade saudara dekat2.. bila buat majlis camnih nampak meriahnye.
bukan selalu dpt kumpul ramai2 camnih kan~

Zee.. dlm budu tuh ade isi ikan yer??
secret recipi ker tu??
selalunye ade cili bawang jer.

Zura pon cuba elak pergi param.
kalo dh x boleh elak baru pergi.