Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 24 Julai 2014

Cerita Minggu Ini | Selamat Hari Raya Semuaaaa

As-Salam (^-^)

Mood balik kampung sangat dah ni... esok last keje... keje cam makin banyak plak... biaserrr dorang ni... dah last2 minit nak cuti la suka mengoder barang..

Meh layan entri random sepanjang minggu ni... pening tak tau nak citer ape pon yer jugak... hahhahaa... aku bab nak mengarang ayat memang 'fail' skit..

Ada ke yang tak soping lagi keperluan raya?? ehhh ramai jerk ni... ke tunggu malam raya baru nak cari?? heheee... kalo kampung kat kl ni best ler... malam raya turun jalan tar memang murah2 dorang lelong... cakap jer nak ape mesti dapat punyer... aku takde ape dah nak soping... sesajer lalu mall memang melayang gak fulus tu yang cuba avoid pegi mall sehari dua nih... ehhh semalam gaji lagi la kena beringat... esok pon time lunch takmo kuar... tafakur jer kat opis... hihiii


     
puasa kali ni memang tak keluar sangat ari minggu... ni la pertama dan terakhir kali bawak bebudak keluar... sian gak tengok dorang boring... ya ampun, berduyun manusia... ni yang malas kuar... pegi dengan tujuan nak cari karpet raya... hahahaa.. orang lain cari karpet kat jakel... aku kat mydin sudah... tu pon tak murah yer... hundred plus jugak yang bulus2... dah berkenan amik jerk jangan banyak bunyi... nak ke jakel lagi la bersumbat..

sabtu ada jemputan berbuka lagi sekali... umah BiL jugak... uhhh dua kali sabtu tak yah masak... hahaha... memang sukeee sangat..

kuih yang aku idamkan dalam beberapa tahun sudah... akhirnya dapat jugak... korang tau ke kuih ape??fisrt tahu kat majalah 3... katanya satu ni jer kat dalam malaysia... pakcik yang jual ni dah uzur, tu yang payah nak dapat... kalo pakcik ni takde makanya pupus la ini kuih... anak2 buat pon tak menjadi katanya... selalu aku pi carik, asyik terkena time kedai tutup... kuih 'gandus' namanya yer... nak kalu kena carik kat pasar keramat... orang keramat sure tahu kan?? rasa pada aku biasa2 jer tapi sebabkan teringin tu yang try gak pi cari sampai dapat... nak komen banyak tak pandai sebab tak tahu nak gambarkan dier punya rasa camaner... cam pelik skit**

     
sebelah opis aku kilang coklat... selasa aritu tokey kilang bagi coklat masakan free... huaaa ape nak buat ni?? banyak lak tu sampai sekilo... nak buat kukis memang tak la... malas dah aku... takpe, benda boleh simpan kita simpan... dah berapa hari tak masak waktu buka... kalo masak pon yang simple2 jer sebab nak clearkan stok dalam esbok sebelum cuti... tuk berbuka beli kat kedai... masak tuk sahur jer pong..

selasa jugak company sponser bukak puasa... minggu ni murah sungguh rezeki... syukur alhamdulillah... amik buffet combo skali ngan steamboat... banyak tu jer nasik boleh masuk tekak... lauk pon banyakyang aku tak try... repeat jangan diharap, sendat giler perot... nak plak bulan puasa takleh sumbat banyak sangat time berbuka... nanti susah woo mau tido... tengok balik pic cam menyesal giler... napela aku makan sikit sangat ni?? heheheee... rugi nooo bawak aku makan buffet... tak pandai selit makanan sungguh..

steamboat pon sama... ni jer yang aku amik pastu share makan ngan boss... dah mee ke kuey teow ke sayur ke sumer tarak amik... sampai umah, mandi terus kebommm lena... sahur esoknya pon kenyang lagi so masak megi... heheheee pestime sahur makan megi... along tak kata ape... nampak megi terus segar bijik mata... katanya kalo ada makanan sedap dier memang tak rasa ngantuk... kahkahkahh... sedap sangat ke megi??? bebudak memang kan... yang tak berkhasiat tu la yang dorang suka makan... takleh ajar selalu, kena kontrol bagi dorang makan... kang penyakit datang susah plak..

hilang dah pening aku pasal GST... semalam seharian berkampung kat dewan perdana golf and country club bukit jalil... aku paling tak suka nak attend seminar gini... boring... tersenguk-senguk aku tahan ngantuk... dah tu kol 4.30pagi bangun mana ada tido2 dah... presenter plak cakap kemain laju cam ketepi... pastu bahasanya omputih... satu ape pon tak masuk dalam kepala otak yang dok tengah weng ni haa... nasib disediakan nota skali... kalo tak sia2 jerk pegi..

jawabnya lepas ni aku kena rajin baca nota ni supaya lebih paham... take note yer sumer... GST start 1 april tahun depan... agak2 nak untung nak jimat, simpan la stok korang dari sekarang.. tak kisah perfume ke lipstik ke makeup ke milo ke susu ke... kehkehkeh... last2 sumer nak simpan terus umah jadik gudang... ehhh kalo nak beli emas pon better beli sekarang... dah ada GST emas korang pon jadik mahallll..


Daaaa takde citer dah... nak sambung buat keje... sebelum berundur nak bagi ucapan sikit boleyyy??


Selamat Hari Raya pada sumer kenalan2 di blog... tak kisah yang suka baca, suka komen, yang jadik kawan, yang silent reader, yang benci (kot2 la kalo ada)... Maaf Zahir yerk sumer... Batin takyah la... takde ape nak dimaafkan... heheee... pastu maaf jugak kalo ada terkasar bahasa, terguris perasaan, tersentap... Raya ni ceria2 walaupon ada yang sedang bersedih... Berhati-hati pandu kereta biler balik kampung... jangan nak pecut jerk kejenya... kat jalan kena banyak bersabar... biar lambat takpe janji selamat sampai dan dapat raya ngan family tersayang... jangan bagi dorang sedih okey!!! janji tau..

Salam Kosong-kosong :)



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

10 ulasan:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Selamat hari raya Aidilfitri buat Zee sekeluarga..
Berhati-hati semasa berada dijalan raya ^__^

Kisah Si Dairy berkata...

selamat hari raya zee..murah rezeki nak raya nie kan..mohon maaf andai terkasar bahasa dalam penulisan ye..

Masya berkata...

sy mmg xtau langsung psl kuih gandus tu huhuhu .. lg haru ...

erkk bila gst dah mula mmg kena bijak berbelanjalah huhuhuhu ...

selamat hari raya maaf zahir dan batin... tp esok sy masih kerja huhuhuhu

UmmuAidan-Arissa berkata...

esok kijo lagi ko? balik ujung minggu penat dok jam sepanjang jalan..kalo umoh mok knor di k.krai tokleh tubik gie bandar..payoh nok balik semula sbb kena make jem lamo sgt..huhuhu

menarik ideo zee psl gudang tuk sipe brg2 demi GST tuh...bulih buat jugok nie...

selamat ari rayo deh zee sekeluargo..maaflah kalu ado teraso atau tok teraso pun..selamat balik kg deh...jupo lg, take care..

Nastyna berkata...

huh??? kuih gandus? tak pernah dengar... gambar pun macam penuh muka surat tak dapat nak define apa benda sebenarnya hehehe. apa pun, selamat la korang beraya yer, kami ni lagi la apa pun tak dak huhuhu.

Sue Bee berkata...

selamat hari raya :)

AnneRaini berkata...

Selamat hari raya zee... selamat balik kg jugak.

Mar Mansor berkata...

selamat hari raya aidilfitri buat zee sekeluarga

Cho Zila berkata...

selamat hari raya.. cuti lagiker... sunyijer...
tak sabar nak baca kisah raya zee sekeluarga..

LYAfrina berkata...

kt tgk la effect atas kehidupan kita bila GST ni b'jalan//