Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 22 Julai 2014

Setel Projek Biskut Raya

As-Salam (^-^)

Ari minggu punya projek yang akhirnya menjadi jugak... kena plak sabtu dapat off terus hepi giler walaupon aura 'M' tu susah benar nak dikikis... hihihiii... dalam terpaksa ku buat jugak ler... nasib ada assistant tolong... licin sudah stok buttercup aku..

 
ari sabtu MiL ada kat umah... aku kan pemalu :(, takleh nak buat havoc2 sangat... dan sekali lagi terjadi butter cookies... kali ni letak coklat chip plak... yang memula tu rupa sarang semut sangattt... abis buat ni terus kemas2 tutup dapor sebabnya ada jemputan iftar kat umah BiL... lenlain sambung ari ahad plak..

 
tart gulung ni tak plan pon nak buat... sedih nengok jem nenas dah berkurun lama kat dalam esbok... seingat aku la yang raya last year punya... tak ingat plak raya puasa ke raya aji tapi takde nak kisah sebab expired date bulan doblas nanti... dari membazir terus dibuat tat aritu jugak... huahuahua..

 
yang ni dari doh tart jugak tapi sebabkan jem dah abis terus dibuat jadik semperit... a bit tawar... pon begitu dah licin dikerjakan along, angah ngan dik niq... heheee..

 
dapat la banyak ni untuk dibawak balik kampung... along tu dah tak sabar nak merasa... sibuk jer nak menolong... aku plak tak boleh sangat, cepat rimas... kang kalo sorang tolong, yang lagi dua tu pon datang jadik tukang sebok... haihhh susah nooo... tu dok tenung kuih sambil telan ailio... kehkehkehh..

 
petang skit sambil layan love u mr.arrogant, sambil tu aku dok menggulung tart... hamboiii beli sampai 2 pack besor... kalo sengsorang memang malas dah ni aku nak buat... sebab ada anak buah sebagai assistant, ku tahan juga... ni pon last minit paksa laki soh beli barang...ada lagi belen yang tak digaul... malas plak nak siapnya malam tu... mata bagai digam-gam... bebudak pon dok makan kosong gitu jer sambil layan tv... lagi sedap dorang kata..

Itu jer la projek kuih raya tuk tahun ni... kira balik ehhh terbanyak dah pulak... yang buat sendiri dari sejenis dah jadik tiga jenis... yang aku beli lagi... haaaa cukup-cukup la... kang bebanyak sangat tak muat plak nak menyumbat dalam kete... bab bazir biskut tak risau sebab umah MiL tetamu memang ramai... kejap jerk abis... kadang tak sampai seminggu dah tinggal serdak... umah aku kat sini jer takleh bebanyak... biasa lepas raya ni dah tak layan sangat dah biskut... naik muak :)
 
 

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

14 ulasan:

LydSunshine berkata...

wahhh, terkagum banyak plak saya tgk begitu byk biskut raya yg berjaya dibuat wp dalam keadaan yg M. Berbaloi kan buat sendiri, lebih2 lagi kalau family suka makan then makan sampai habis.

Kakzakie berkata...

Walaupun lelaki along tu rajin sebenarnya Zee, tapi yg adik tu masih belum faham.
Tunggulah 1-2 tahun lagi mereka pasti jadi assistant Zee..

Fiza Rahman berkata...

Saya buat 2 jenis kuih jer. Tapi bari selesai satu jenis.

Falsya berkata...

wahhhhhhh..byknye kuih rayaaaaa...

UmmuAidan-Arissa berkata...

Banyok jugok doh tuh zee..aritu ado doh tart lebih jugok..tp kitorang bubuh kurma dale tuh, tokder try seme abih ko siaidan..huhuhu

Nafira usof berkata...

Wahhhh.. meriah jugak kuih raya buat sendirik!
pandai Zee wat tat nenas tuh. kagum zura.. hahaha
zura pandai wat kuih simple2 jer. hahaha

AnneRaini berkata...

teringin nak mkn tat nenas...awat bile terignin ni sume org dok pakat letak gmbr tat ni????huhuhuh

lieyalatif berkata...

tu diaaa zee...mcm2 hah buat.... dlm diam2 gituuuu heheheeheh...comel nye tat...pandai gulung...kalo lieya mau bersepai2 tu haahahahaha....

lieya buat due jenis jek zee... jadik laaa dari tahun lepas mmg tak buat langsung...sonok sbb mia mija hepi menolong...walopun cukai masuk mulut dlm sebekas jugak hahaahahahah takpe laa yg penting dieorg hepi kan....lieya buat yg senang2 jek....

ros_reeza berkata...

nak kuih tart tu :)

LYAfrina berkata...

lya pon berazam nk buat sdri kuih raya next year andai dikurniakan ksihatan tbh badan.. insyallah.. lg pom dh bthn main tnjuk2 ni.. asya lak selalu ajk buat kuih raya.. tp mama ni x sihat sgt nk layan..

aTieYusof Family berkata...

salam zee.. wahh sekali buat biskut, boleh tahan gak tu.. banyak jg zee buat..hehe.. nampak sedap je biskut2 tu... atie yg terbuat batang buruk je thn ni...lain2 semua 'tunjuk' kat kedai..haha

Kakzakie berkata...

Kunjungan kakak hari ini just nak wish Selamat Hari Raya buat Zee & family.
Mohon maaf atas segala salah-silap kakak ye Zee..

Mar Mansor berkata...

tart tu cantik sangat le...

Mardiah Diana berkata...

Cantik2..rasa pn sedap ni..