Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 2 Januari 2014

Cendol Bakar di tahun baru

As-Salam (^-^)

Arini tak nak membebel panjang sangat ehhh... maklum la tahun baru, banyak menda nak kena settle... layankan jer la citer cuti semalam... takde pi mana pon... kuar pi pekena cendok bakar jerk pastu balik umah... pot pet pot pet skit... masak, kemas umah, terbongkang tido tengok2 dah malam... begitu pantas kan masa sekarang ni??

 
kali kedua datang baru dapat makan... pestime datang ada la dalam setengah jam dok menunggu buang masa... santan dok tengah masak masa tu... kata kejap lagi kejap lagi, tunggu la kan sebab pestime nak merasa, sekali boleh sampai setengah jam... hadoi hilang terus kemaruk aku, hangin satu badan ada la..

 
cendol durian ngan pulut..

 
cendol durian, sama jer rasa ngan yang atas cuma takde pulut..

 
kuih udang yang mana biasa dok panggil cucur udang... aku suka tempe goreng jer, yang cucur tu sampai naik lenguh pipi dok mengunyah..

 
cendol biasa tuk angah..

 

Itu jer... bye bye... kesimpulannya kan, we'olls lebih suka cendol yang biasa ajer... tak gemar sangat yang bakar ni... sebabnya cam ada rasa pahit2 and 3 mangkuk tu takde satu pon yang licin... yup, tekak masing2 kan so citarasa pon berbeza..
 

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

12 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

sedap lagi ke cendol bakar tu dari cendol biasa..

aTieYusof Family berkata...

waduhh! mcm sedap cendol bakar ni zee..
belum pernah makan.. teringin jugak cuba walaupn zee kata yg biasa lg sedap..hehe

Petak Bunga berkata...

teringat rancangan tunggu sekejap semalam(ulangan kot) pasal cendol bakaq.. kat mna yang bakarnya?

Roha berkata...

ya allah zee..menatap cendol tak kira bakar or tak memang menelan airliurq je jwbnya hehe sobas..sobas

mama_saly berkata...

sedapnya..teringin ni.hehe
mcm sedap cendol bakar

syawalsimpsons berkata...

sue suke cendol biasa gak....

UmmuAidan-Arissa berkata...

at least ado jugok oghre hok kata cendol tuh biaso2 jah..kalu tidok mesti high expectation kan sbb ghama dok kat sedap..kalu dikniq tok berehi tuh tok berapo lah tuh dok..:)

Puan Kutu berkata...

kemain cendol bakar last2 cendol biasa gak yg sedap kan..

awat cucur udang tu kematu ke smp lenguh pipi dok mengunyah?haha

(Lizz) http://haslizalizz.com/ berkata...

cendol bakaq tu glamer cuma saya tak pernah rasa lagik...

mama aryan berkata...

telan ailio akak menengoknyer...aishh teringin lak nak pekena cendol nih

QA's ~ mamapapa berkata...

alamak..sugguhnya menggiurkan ..bila dapat merasa ni .hukhukhuk!!!

Cho Zila berkata...

tak kisahlerkan janji dah merasa... orang cerita bolehle rkita cerita gak..