Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 20 Jun 2014

Jenjalan Makan Angin | Euro Rich Hotel

As-Salam (^-^)

Salam jumaat... sebabkan cik puan zura tanya we'olls stay kat mana masa gi melaka aritu, so senang citer wat entri jer terus... heheee... cadang malas buat pon tapi takde menda baru nak citer so jadi la kan... sementara tengah free kat opis ni..

We'olls stay kat hotel ala2 bajet la jugak... booking online kat booking.com... memula tak cadang pon nak cuti pastu tengok email yang booking.com send... godek2 tengok rate price terus terasa nak gi melaka... aku pilih Euro Rich Hotel kat Plaza Mahkota... tapi kalo kat melaka ni nak walk in hotel memang takde masalah kot... berlambak hotel bajet... pendek kata melaka ni paling winnnnn perniagaannya adalah perniagaan hotel... haahaahaa... tapi biler book online ni selamat la skit... harga pon lebih murah dari walk in..

 

Amik Deluxe Twin Room jer... ada dua katil single... standard price RM135 semalam tapi we'olls dapat RM99 termasuk ngan gov tax and service charge... dapat free bekpes tuk dua orang... pastu dapat gak lagi tiket parking tuk sehari kat melaka... biasa la melaka kan, pi mana2 pon kena bayar parking... takde yang free okay..

      
walaupon dua katil tu single tapi muat la tuk we'olls 5 beranak... nak tido just rapatkan jer katil tapi we'olls angkut tilam tu kat lantai... heheee... lagi syok bebetul ngadap econ..

 

bilik air pon sangat2 selesa... suka ler ada cermin gabak dalam tu... toiletries pon not bad cuma sabun jer tak puas hati... huhuuu seketoi jer dorang letak... sekali sental badan dah yilek... nasib baik dah bawak siap2 dari umah..

 
sikat pon dapat haaa..

 
standard la ni... iron kalo nak boleh request tapi biasa ler i, memang bawak siap dari umah... dah selesa ngan iron sendiri... kalo balik kampung pon gitu jugak angkut sekali... heheee... sebab kadang iron ni ada yang jenis tak panas... dah no.6 pon still tak ilang kedut... ada yang jenis cepat benar panasnya... tak biasa kalo terjadila adegan baju terbakar... tu yang lebih suka angkut sendiri punya.. 

 
lantai dier pon okay sebab kayu kan... tak panas dan tak sejuk... selesa jer biler pijak and pada yang suka ngan cermin besar gabak memang akan puas hati ler... besar pintu cermin diletaknya... hahahaa

Apa yang aku kata bajet sebab bilik ni takde almari yer... tapi takpe... takde ku kesah pasal almari... sedih skit sebab peti ais pon takde... huhuhu... tu la namanya bajet... datang time panas ni tentu la rasa peti ais tu sangat diperlukan..

 

 paling best dier punya lobby... perghhhh nampak mewah sesangat... masuk jer trus rasa teruja..


 

kalo waktu malam lagi la cantik... aku kan teruja berlebih-lebih... biler lift pon main touch jer takde button terus jakun jap... hahahaaa... dah tu dok melilau cari button tak jumpa... last2 worker kat situ tegur... uihhh malu akak ;p

 

Okey, tu part yang best kan... part yang tak berapa nak best skit jer... pasal bekpes... heheee... nasib we'olls tak add-on bekpes... kalo nak add-on pon takde masalah... tuk bebudak umur 5-12tahun kena charge seploh hengget sorang... memandangkan stok kudapan banyak pastu dorang pon bukan nak makan sangat pepagi ni so suh laki jer turun ngan along... aku ngan angah makan jer roti dalam bilik... heheee

And nasib we'olls baik gak sebab bekpes so-so jer... ada la dalam 3 menu... nasi lemak, roti bakar ngan bubur.. pastu air teh ke kopi ntah... gituuu... kalo bayar kan tak berbaloi camtu..


 
ini jer la yang dua beranak tu makan... bubur tak sentuh pon sebab dorang kata bubur kosong semata... tuk free okay jer tapi kalo kena add-on seploh hengget tuk makan yang camni memang tak la..

Overall aku puas hati la jugak... berbaloi la harga gitu tuk bilik ngan suasana yang cam gitu... paling penting startegik sebab bebetul dalam bandar melaka... nak ke mahkota parade, dataran pahlawan, menara taming sari memang takde hal... kalo rajin boleh jer jalan kaki sambil eksesais... heheheeee :)



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

17 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

memang kalau kat melaka nie bersepah hotel budget..kalau buat homestay nie laku gaknya...verangan pulak..hihi

lieyalatif berkata...

hai zee..pe kabar heheeheh

not bad gak zee pada lieya...jadi laa tuk tido dan mandi kan..selelbihnye kite nak pi jalan2 kan...lain la kalo nak bercuti honeymoon mmg wajib amik hotel yg debomb2...pada lieya ni dah okey sgt2 nieh....yg penting toilet okey dan ekon berfungsi baik hehheeheh...melaka kan panas sikit....

Naemah Umi berkata...

Mmg nmpk mewah sgt lobi diorg tu, kalu tgk lobi cam tak ya je tu hotel bajet huhuhu

Cho Zila berkata...

plaza mahkota tu mahkota paradeker???
kalau dekat situ memang tengah tempat happeninglerkan..
wah akak memang nak cari dekat2 situjer.. senang...
tak yah jauh2 ngat.. parking der kat bawah hotel tak??
eh banyak tanya lakkkan...

syawalsimpsons berkata...

wahh nampak cantik jugak hotel ni

UmmuAidan-Arissa berkata...

Napok selesa jah bilik dio tu zee, yg penting bersih terutaman bilik air kan..
bekfes tuh hmmm baiklah gie make luar..

Kakzakie berkata...

Murah berbaloi harga dikenakan Zee
Kalau macam ini bolehlah pergi selalu

Cikgu Norazimah berkata...

oklah hotel ni dgn harga yang kira agak murah la,siap dapat byk free lagi, CN kalau bekfes mmg suka cari kedai2 jer sbb bekfes kat hotel tak best..tak menepati citarasa encik suami ;)

Lieya Von Jay berkata...

ok la bajet2 pon nampak mewah kan.. bila la nk g melaka ni ek

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
wah..murah betul harga dia bagi yer..
mmg terbaik lah

❤Kamsiah❤ berkata...

akak dan suami pun kalau bercuti..pilih hotel bajet...tak sanggup berhabis duit utk hotel mewah..janji ada bilik air,tilam dan sedikit kemudahan lain..baik duit tu digunakan utk beli benda lain hehe

Mar Mansor berkata...

sesuai tu dengan namanye..he3 tp ok murah gak kan..

AnneRaini berkata...

hotel bajet xleh nak harap memacam ye tak...sypun kalo duk hotel bajet redho je dgn apa yg ada...dok hotel utk tido je..hehe

Ibu Lala berkata...

Wah syoknya. Akk pun cek in gak ni. Cek in kat hsptl.

Nory Zoulkefle berkata...

syoknyer....nampak macam 5 star hotel...

Nani berkata...

Kalau xguna kad kredit boleh booking x utk hotel ni?mcmna caranya ye..minta kongsi sikit..hihi

Qaseh safiyya berkata...

boleh je x guna kad kredit juz masukkan no kad bank je..