Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 26 Jun 2014

Terapi Kemalasan Selasa Lepas

As-Salam (^-^)

Halloooo... fuh lega dashboard okey dah start petang semalam... kalo idok mati kutu gak... heheee... bukan ler 24jam ngadap tapi sesekali sesekala nak gak jenguk blog2 lain... bagi ilang skit tension..

Dah ari selasa aritu mood lemau semacam, memang halfday jerk terus... plan nak gi terapi soping jap... nak cari langsir raya... ala cari yang ready made murah2 jerk pon... dah dekat 5taon kot pakai yang skang nih... jemu dah mata memandang... before tuh isi perot dulu kasik ketat... larat skit nak berjalan... stress skit sebab mengangkut 2hero yang melasak... kehulu kehilir payah benar nak kontrol dorang... nasib along sekolah..

Dua tiga kali pikir terus lajak ke bangi... situ kan syurga makanan tapi bila dah sampai blurr tak tau nak makan mana... laki suggest wadihana aku plak taknak... konon nak makan masakan cina muslim... pi la terjah mohd chan abdullah... ade jer lagi satu kedai haslinda sim ke ape tu kat area situ tapi nengok cam lengang jerk so masuk mohd chan... pernah try sekali branch yang kat bandar puteri... ni kira kali ke-2 la makan chinese food... order set biasa jer... nak amik ala carte kot tak terrabis... 2 mulut jerk makan... dik niq ngan angah bukan pemakan... lainla kalo angkut si along sekali... berbaloi-baloi jadiknya..

 
pinjam gambar gugel (kredit SINI)

Kat bangi ni kalo takde list awal2 ape nak makan memang blurr aku nak decide... kiri kanan depan belakang penuh kedai makan... mana yang sedap pon tak tau... kalo restoran tu dah familiar or femes pada aku memang yang tu ler pi terjah... senang takyah nak pening2... sama ler butik baju ke butik tudung ke... memang setiap ceruk ada... nak soping sini kena decide awal mana kedai mau terjah... tu yang untung bila ada blog... asal ada yang apdet kat mana okey terus pi tuju jer... nak pi satu2 kedai pilih memang tak la... aku bukan kaki window soping... semalam aku tak decide pape... konon nak survey 2,3 kedai... tapi yang jadik lain... lepas makan terus balik puchong... hahahaaa... pening + malas nak milih... nak plak yang murah kenss... lagi la berdabel-dabel pening..

      
kalo bebudak ni order, dah sah2 ler pilihannya milo ais tabur... yang kat sebelah tu ibunya punya... limau asam boi... sedap bangat nih..

 
BBQ Pau yang biasa2 jer... tak tau nak cakap rasa camaner..

 
Wantan Goreng... ponn biasa2 jer pada aku..

Nasi Masak Kong Boh Ayam..

 
Nasi Goreng Seafood... biasa jugak...takde ape yang luar biasa... cam sotong tu,  kalo dicelup tepung dulu baru goreng lagi sedap kot..

 
budak tu bukan nak makan pon... main jer lebih pastu berebut air ngan adik... 

Food pada aku okey la tapi ngan tekak melayu we'olls ni tak berapa nak ngam... sebabnya takde rasa pedas langsung... heheeheee... aku ni bukan penggemar pedas sangat pon... tapi nak gak rasa lite2 spicy tu... biler takde rasa ni tak feel tau... cam tak puas jer makan... walaupon perot dah muncit... kehkeh

But kena paham gak la... chinese food memang jarang kot pedas... bukan takde cili tapi tu la cili tak pedas... cam cili jeruk tu... aku kunyah gitu jer takde perasaan wey... kalo tak jangan harap ler boleh berlagak kunyah cili... hahaahaaa... suasana kat sini memang best... kedai bersih, kemas... staff pon okey la takde 'kerek' ke ape... ataupon menu yang we'olls pilih semalam salah?? maybe kalo nak try lagi next time kena amik menu lain plak kot... nengok butter prawn cam sedap... siakap stim pon cam sedap :)

My laki, bila nak belanja lagi?? hahahahaaaa



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

20 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

tak penah try makan kat sini lagi ni

Sue Bee berkata...

milo ais tabur, bebudak mmg suka..kalau buat kat rumah, jeling pon tidak..byk jugak pilihan makanan kat situ,ya..

UmmuAidan-Arissa berkata...

Kak nor pun kureng jgk masakan cino zee sbb rs cm lecah sket tak cukup pedas..tak cukup garam jer..tapi kalo ejas sket boleh jadi sedap bangett...:)

Lieya Von Jay berkata...

oh kat bangi syurga makanan gak ye kak. yang tahu nya kat kampung baru la,. boleh terjah la bila2 nanti hikhik

Cikdelima merah berkata...

bestnye tengok makanan2 tuh..

Kakzakie berkata...

Betullah Zee bukan nak pedas sangat tapi kalau ada rasa spicy sikit barulah ngam kat tekak

Nurul berkata...

Kalau kitorang pegi makan sini, suka amik lauk2 & nasi putih... lain kali zee try pulak masak kam heong, ketam telur masin & butter prawn... selalu memang order tu... :)

lieyalatif berkata...

kalo masakan cina mmg tak pedas2 kan zee...lieya suke gak makan sbb ade wantan tu...tapi siap lee order sekali cili potong heheeheheh...yg syok nye budak2 le dpt makan enjoynye sbb tak pedas kan...

lieya tertarik tgk nasi masak kong boh ayam tu....mcm paprik pun ade jugak.... menarik tgk gravy die mcm kuah kicap tu .....

kesimpulannye zee, ko mmg jenis kuat pedas kan..rileks jek leh kunyah cili hah....mesti ko kalo makan masak lemak nismilan suke kan sbb masakan nismilan pedas2 berapi...tahap air mate berayor hah heheheeheheh

Kuazue Mohd berkata...

dulu ada kat rawang.. la ni dah katup kedainya.. tak merasa dah makan kat situ.. salam kenal dan terus polow

Nafira usof berkata...

Wahhh.. memang syok lah kalo x keje pergi jalan2.. dah sah2 lah orang x ramai kan~
kalo pergi weken mesti bersesak orang~

Irrayyan berkata...

Bestnya milo tabur
Salam singgah dari irra
http://www.irrayyan.com

kakyon berkata...

Akak pun suka gi makan2 hari kerja. Kalau hujung mingu rmai org tak selesa nk mkn..

AnneRaini berkata...

sypun kalo mkn nak pedas..xpedas kalu, minta cili potong kasi kunyah..haha

Fiza Rahman berkata...

Bangi memang syurga makanan. Sampai tak tau nak makan kat mana. Nnt cer try makan kat Cibiuk plak. Makanan sunda. Sedap ☺☺

Nastyna berkata...

buat menjejes air liue kawe jer, walau pun u cakap rasa cam ok ok jer, tapi nengok gambar, for me here yang payah nak dapat ni semua... wallaweiii. buh lagi gambaq makan2 yer hehehehe.

Naemah Umi berkata...

Mmg sedap makanan kat sini...umi kalau dtg sini suka oder wantan dia, sedappppp

Cho Zila berkata...

akak penah makan sini.. sebab harganya tak murah sangat dan kita bukan pengemar masakan cina rasa cam tak berbaloi nak pergi... tu yang dua kali jer kot perginyer... tapi kalau harga murah sikit bolehler pergi.. lagipoun mungkin kita tak pandai nak pilih menu kot... entahler tekak orang melayu kampung cam akakni memang nak pedasjer..biar sakit perut asal mulut sedap.. ha.. ha..
terima kasih atas doa dan ucapan takziah...

lia berkata...

kedai cina muslim ni, kebiasaanyer hat mahal2 yg super sedap ekekekee

LYAfrina berkata...

beso pau dia

Nory Zoulkefle berkata...

memang sedap makanan kat restoran ni...