Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 5 Jun 2014

Zest Restaurant @ Marriot Putrajaya | Mantop dan Sedap

As-Salam (^-^)

Awas!!! gambar makanan jer penuh... sesaper yang posa tok sah tengok la kot terliur..

Kesinambungan dari entri pork free means halal aritu kan, memang tak jadik pegi pon aritu... dah agak, that day tak jadik mesti akan ada replacement day... mesti cuti sekolah ni mengena lagi sekali... so last week, khamis dorang pegi... jenuh dok menepis sana menepis sini and alhamdulillah lolos ngan jayanya... heheee... tapi tak henti kat situ jerk... ada lagi pelawaan pegi buffet dinner... masih kat tempat sama jugak yaitu marriot hotel putrajaya but restoran lain daa..

Before gi dah gugel dulu carik maklumat... kot was2 kang memang nak mereka bergunung alasan la pulak... akhirnya DIA permudahkan jalan... yeayyy halalan gitu... lagi buat rasa yakin sebab staff pon majoriti melayu... syukur sangat sangat..

 
hari masih muda... kemain awal sampainya kan so kita jenjalan sambil posing2 dulu... big boss kata kol 7 baru dier datang... ape yang kelakar sangat kat kolam renang tu pon tak tahu la... beria benor gelak..

Food kat sini memang seriusli sedap bangat... boleh dikatakan 70% kena la ngan selera tekak aku ni haa... i'olls kan cerewet skit... okey la, jom layan gambar makanan yang sempat aku snap... memula tu malu gak nak snap... sekali dah snap terus ilang malu... hahahaha... lantak arr... umat manusia pon tak bape nak ramai so menyenap la i'olls dengan amannya... kehkehkeh... *padahal sebab tgk orang lain snap*

 
kuih muih yang langsung i'olls tak pandang... hahahaha eksyen konon..

 
seafood sejuk cicah bersama sos tabasco, thousand island dan perahan lemon..

sesaper yang gemar salmon mesti tangkap leleh kan?? i'olls cannot... geram but tak pandai makan... hehe

 
pilihan kerabu yang ado..

 
indian style kot sini sebab ada briyani, kari kambing ngan roti nan... ayam tandoori opkos ada..

 
ayam ape ntah... golek kot??

 

 
fresh giler seafood kat sini... udang besar2 plak lagi... ohoiiii ilang jap stress..

 

 
antara kek yang disnap tapi tak sempat dimakan... abis space kat perot dimanfaatkan sepenuhnya tu yang tak tertanggung nak menyumbat ini kek..

 
i'olls sangat jakun... tak leh pikir camaner nak makan cheese ngan biskut kering tuh..

 
ehhh yang ni pon tak sempat jamah... takpe, roti jer kot... hehehehe, sedapkan hati sendiri :(

Haaa tu baru review food... banyak lagi yang ado but nak snap semua kang nampak beria benar la pulak... cover skit kekampungan itu yer... skang tengok bape banyak yang perot i'olls hadam malam tu... big boss dah sound... kata dier "kena pandai makan... jangan makan nasik nanti cepat kenyang"... ye la boss... arahan diterima... kehkeh..

 
pinggan pertama dah amik roti nan dua keping... abis sekeping rasa dah kenyang... haishh nape cepat bebenor?? hahhahaa... terus letak tepi yang lagi sekeping..

 
pinggan kedua ciken cordon bleu, kambing panggang ngan tiram... perghhhh gedik pi amik tiram... pastu tingat plak aku kat citer mr.bean yang makan tiram busuk tu... hahahaha takleh blah... bape kali ntah aku doa sebelom tiram tu masok mulut... eiii rasa dier sejuk lembik... tu pon main telan jer terus... licin jer lalu kot tekak terus luncur masok perut... sumpah ni la kali pertama ngan terakhir aku try... no more ngada lepas ni..

 
laju2 gi amik dessert nak ilangkan loya... risau gak kot tersembul kat sini... red velvet ngan kek dalam bekas itam tu memang sedap gilos... setel pinggan dessert ni gerak gi surau dulu... sesambil jalan tu boleh ler aku lompat2 skit bagi makanan mampat..

      
masuk toilet rasa nyaman giler ngan bauan dari minyak aromaterapi ni... hilang segala rasa mual, muak yang aku makan sebelum ni... betol2 mujarab..

 
sambung lagi makan... smoke salmon tu sedap... yang kat sebelah tu lupa daa ape nama pon sedap..

 
syiok makan udang... nak telan banyak perot dah tak larat... takot pon yer jugak... mana tau kot2 alergik, balik gatal2 satu badan kang parah... skang dok tengok gambor ni sendiri yang terlior..

Tu je la yang sempat amik gambar... variety food memang banyak... paling besh aku rasa and buat aku teringat sampai sekarang kat thai station... perghhhh siakap steam ngan nasi goreng thai mabeles... pedas berdesing tapi mulut still dok nganga... nasib tak kena gastrik esoknya... perot aku ni bukan bleh tahan sangat pedas... lagi satu kuey teow hainan pon di rekomen jugak... mantoppp... mana tau kot2 ada yang survey tuk buffet ramadhan nanti ke... rakyat malaysia ni kan mewah... asal ramadhan jer mesti nak ber buffet kat hotel... heeheeee... harga 92++ per person... kid's aku tak sure bape..

 
last but not least ni la we'olls... 3 ketoi jer admin opis i'olls ni... lagi sikit orang lagi senang keje ke lagi susah korang rasa?? so far kami okey jer... salah paham tu biasa ler... tak semua pon perfect... gaduh pagi petang kang bercakap ler balik..

 
ehhh nak menyelit gak lagi sorang... tu our big boss... tengs boss belanja we'olls makan besar... nanti next year belanja lagi erkkk..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

22 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

wau...kena datang dengan perut kosong nie zee...terliur tengok makanan tu..

Masya berkata...

alhamdulillah ada hikmahnya jugak, wahhh mantaplah dapat makan kat sini menu² mengiurkan...

Nurul Hidayah berkata...

haha.. memang meriah sungguh makanan tu.. erkkkk.. tak pening ea staff kat situ nampak Zee meround amik sume gambar makanan? ahakkkss... eheheee

babYpose berkata...

bestnya gi makan-makan, boss belanja lagi la best.. saya pun teringin udang plak sejak dua menjak ni. berbaloi tempat ni memang makanan menyelerakan..

syawalsimpsons berkata...

ala sayang tak dapat makan kek tu lagi..tu la zee lainkali kena ajak tu...sue badan melidi..perut beso macam tong..hahahahhahah....

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..

tu dia.. kenyang mata cma tgk makanan manyak2 ni.. haha.. betui tu kak,, kalo mkn buffet ade syarat..jgn makan nasi..kalo tak semua lauk tak leh try..
kalo cma harusla serang seafood dulu.. yg lain2 kendian.. muahaha.. :p

sedap2

aTieYusof Family berkata...

Heaven nya makanan tu Zee... :)

kakyon berkata...

mewahnya makanan tu.kekadang bila tengok makanan yg sedap ni terus rasa kenyang sampai tak reti nak pilih yg mana..

Fiza Rahman berkata...

Lapar lah plak. Tapi marriot memang best.

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

sedapnya...

Nurul berkata...

Waa, Zee... memang betul rambang mata nak makan mana satu... bila dah macam ni, memang nasi kena amik sejemput je wat rasa2.... kalau tak memang x boleh nak rasa semua... hehe... :)

Mar Mansor berkata...

banyaknye makanan..rambang mata..ish kalo saya pon xtau nk sumbat mana dah..rugi lak tak sumbat kan..

Nafira usof berkata...

Sedapnye Zee!!!!!
meleleh2 ailio walaupon x pose!!

Zura suka tau makan tiram tuh.. tapi x makan dengan sos tuh.. makan dengan perahan lemon.. sedapnye Ya Allah!!!! hahahahahahaha.

bila lah bos zura nak banjer makan besar lagi neh! hahahaha

AnneRaini berkata...

arghhh stress tgk gambo mknn...sume sungguh menggiurkan... suka tiram..sedaplah.

aTieYusof Family berkata...

Salam Jumaat zee :)

Puan Kutu berkata...

tu dia makanan semua sedap..naik meleleh air liur tgok..untunglah boss baik hati belanja..klu sendiri nk pegi macam rugi pun ada bayar dekat seratus makan tak byk mana...ye la perut kita ni bukan besar mana nak isi semua benda..

QasehnyaRania berkata...

seafood nya..
yummy :)

desert pon..
syoknya bigboss belanja

Kakzakie berkata...

Kalau Zee perasan makan di tempat begini biasa perut cepat aje kenyang kan..
Sebab itu sebaiknya jgn makan nasi/roti nan itu rugi perut lagi cepat penuh...
Boss pun puas hati kalau staff semuanya happy dgn hidangan diberikan.

Ibu Lala berkata...

Sedapnya.

dalila berkata...

wahhh..untungnye dapat bos yg baik ati blanje..kak zee cer tny bos kwn2 kt blog auntummawar ni xnk banje ke?hikhikhik..

Nory Zoulkefle berkata...

perghhhh bestnya makanan sedap2...tapi harga dia boleh tahan jugak kan...huhuhu

hartini berkata...

Suraunya besar tak?ada sumber plug tak ya?sebab nak pam susu kat surau coz ada bengkel.tq