Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 12 Jun 2014

Sedap rupanya Mee Kolok

As-Salam (^-^)

Mee kolok, sape pernah makan tau la camaner rasanya kan?? yang aku tau mee kolok ni pemes kat sarawak... ada la teringin nak cuba tapi tak tau kat mana nak carik kat area kl/selangor ni... ada tu memang ada tapi kena gigih skit ler mencarik..

Cuti minggu biler ntah ajak laki gi giant kat kinrara... plan asal nak masuk butik first lady... mencari i'olls punya baju tapi tak berkenan pulak ngan kain dier pastu ada manik2 banyak... biasa la first lady... baju2 mesti bermanik... lawa memang lawa tapi cam leceh nak basuh... hahaaaa malas aku nak menyetal pakai tangan... so memang window soping semata..

Biasa kalo dah keluar kompem bebudak ni nak singgah makan... saje jer dorang tau... singgah jer la kat foodcourt situ... sekalinya terpandang gerai makanan sarawak... apelagi, laju2 la order mee kolok... angah ngan along biasa la, sizzling yee mee... memula nak sizzling mee tapi mee abis..

 
memula tengok camni cam pelik plak camaner nak makan... ada di'provide'kan sup kosong ngan sambal belacan sekali... biler dah rasa ehhh boleh tahan jugak sedap... ada rasa ala2 megi pon yer... budak bertiga tu lagi la suka..

 
angah tukang suap dik niq..

 
yang adik plak tak menyabar sungguh... panas lagi tu dah nak ngap... nasib tak melecur lidah..

 
yang ni ibu punya menu... lama gak dah ngidam ni sejak bawal power masuk jjcm dulu... biasa jer pon ikan bawal goreng garing + kicap + kari ikan + ulam + sambal belacan + nasi putih... heheeee kat umah pon boleh buat ape tapi sajeee mengada kan... asal tengok kat tv jer terliur... asal terliur jer mesti yang kuar tv..

Akhirnya yang dicari tak dapat tapi berbaloi tang perot biler tengok memasing tersandar kekenyangan... hahahaaa... food court kat giant kinrara memang meriah skit makanan dier... ikutkan tekak banyak lagi ni nak ngap... aritu tengok rancangan sarapan santap mee tarik warisan asli... tergedik-gedik si along nak makan... huhuuuu tak dapat la yang tu yer nak... yang tu nak kena menapak ke kl dulu baru boleh... itupon kena tunggu ayah free... pastu ada lagi ni, terasa nak pekena cholek perut yang kat kajang nun... sape tau?? sedap ke tidak??



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

15 ulasan:

Chot berkata...

Sy tgk gmbr mkn pun dah happy..hehe

aTieYusof Family berkata...

Salam zee...
atie pun tak berapa sgt klu baju manik2 ni.. mcm leceh sikit masa nak basuh tu...huhu..
pernah makan gak mee kolok ni, cuma tulah mmg susah skit nak jumpa...

lieyalatif berkata...

mee kolok, nasi bawal power ngan sizlling mee...lieya pilih sizling yee mee tu zee heheeheh...peberetr sepanjang zaman tu...kalo beli siap2 ckp nak mushroom lebih sikit sambil buat muke tak malu haahahahahaah....

betul tu zee, pantang keluar tv lagi2 keluar jjcm tetap gak nak rase walopun mcm kite sendiir boleh buat kan heheehehehehe

Kakzakie berkata...

Jalan cari baju tapi perut pulak yg penuh ye Zee.
Kakak suka cara angah layan adik niq. Bagus kan walau budak lelaki tapi dia caring sangat Zee. Kakak suka:)

Nafira usof berkata...

huih~ tak pernah lagi zura makan mee kolok nih.
zura nih x biasa mencuba menu2 yg zura x reti makan. so, jarang terliur tgk kat tv. kalo makanan yg zura suka tuh konfem terliu. hehehehe.

Kisah Si Dairy berkata...

mee kolok nie akak memang tak pernah makan zee,tapi mee hot plate tu dah biasa sangat la...hehe

AnneRaini berkata...

alah zee, sy xpernah pun rasa lagi mee kolok ni...samalah tak tahu nak cari kat mana.

dalila berkata...

penah mkn..tp xmcm ni..try kt desa tasik, kedai kwn akak..sedappppp sgtt..

Zul Fattah berkata...

x pernah lg merasa.. nak jugak try..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..
wuuu..cma tak pernah mkn mee kolok..menunye mmg kena mkn dgn sup dagn sambal belacan eh..> ehehe...nk kena try nihh

Naemah Umi berkata...

Mmg sedap mee kolok ni...ari tu umi 1st time rasa kat jualan putrajaya time puasa...skrg cam teringin je nak mkn uhuhuhhu

Nurul berkata...

Nrl pun kurang minat baju yang manik banyak sangat ni, lebih suka kosong & simple je...
Nrl x pernah lagi rasa mee kolok tu... sedappp ye... :)

Nory Zoulkefle berkata...

macam sedapp je...nak try jugaklah nanti...

QasehnyaRania berkata...

cholek perut kat kajang tu mcm pernah bc tapi kat blog mana erkk..lupa dah.
tak pernah lgi merasa mee kolok..

LYAfrina berkata...

mee kook?
serius x pnh mkn n jumpa lagi