Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 3 Jun 2014

Belum Puasa dah cari Biskut Raya

As-Salam (^-^)

Rasa yang cuti ehhh?? rasa cam banyak jer blog yang suram... hehehee... pepon selamat bercuti pada yang bercuti... enjoyyy wokey... i'olls pon mood ting tong ni tapi lega giler sebab baju melayu hero3 dah selamat dijumpai... hahaha... takyah nak pening2 dah arr... puasa ni memang ingat nak rilek2 kat umah jer... cuaca pon panas skang nih... kalo time tu baru nak mencari memang haru..

Tahun ni mood nak membaking pon nan hado... skang lagi dah mula rasa cam malas nak buat ape2... huhuhuhu... kena sampuk aura malas ke ape ni..

Aritu jalan2 nampak la biskut raya... pak ngah tu kalo dier dah bersuara nak, memang terrrpaksa layan... tak layan kang kesian... mulut tu asyik la dok mengomel selagi tak dapat... cuba kalo time raya, bersepah atas meja takde nak herannya... dah abis raya pon still tak laku tapi betul la orang cakap... time bukan musim ni la tekak terasa nak makan... selera tu lain macam skit..

 
pak ngah request nak almond london... nasib baek rasa sedap... murah woo sebalang ni baru 20hengget... almond sebijik kat dalam tuh... 3 hari jer abis licin dikerjakan..

 
tak menyempat-nyempat... kat dalam kete jugak dorang pulun... dik niq ngan pak ngah kuarkan almond... dorang dok makan biskut jer... almond takmo..

    
 beli jugak biskut semperit ni... pon murah 15hengget jer sebalang... rasanya lebih dari 50biji... ni kalo dah masuk bulan puasa kang tak dapek kot harga murah camni... i'olls beli kat kiosk dalam PKNS bangi... memang homemade yer bukan kilang..

Pastu luncur ke mydin subang jaya... dah sampai tu memang wajib ler cari karipap telur peberet we'olls... sekali tengok lauk pauk tengahari dah siap... apelagi terus la tapau... balik umah kang bukak plastik masuk dalam mangkuk dah siapppp boleh mencekik... hahaha senang idup... pasal 2,3 minggu ni ramai pulak yang up ketam masak lemak, wooo langkah kanan kiri aritu... dan dan ada masak lemak ketam weii..

 
rembat 3 ekot ketam gemok... wallahhhh sedap... fresh plak tu... yang paling i'olls tak percaya tang harga... seyes sekarang pon cam ohhh sangatttt tak sangka... cer korang teka??

 
lagi sekeping gambar ketam gemok sebab nak tunjuk 'kateh a.k.a muscle'... hhehehe... i'olls memang tak kuasa nak makan part tu walaupon tu la part paling sedap... air manis ketam memang banyak part tu kan?? takpe bagi laki makan... i'olls risau kot patah gigi :(

Ohhh harga 3 ekor ketam gemok tu cuma 6hengget... waaaa sekor 2 hengget okey... berbaloi-baloi... more more more cheaper dari ketam mentah... nape ntah murah bebenor... berpisat mata i'olls tengok harga yang dorang display... tu yang dari nak amik ayam terus terkam ketam... hhahahaa... alhamdulillah syukur, rezeki we'olls la tu..
 


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

21 ulasan:

UmmuAidan-Arissa berkata...

Hamboi dah merasa sekut rayo doh blom poso lagi nie..heheh..untung pakngoh ngidam..dptlah semua orghre meraso..mughroh ketam tuh kalu 6rm 3 eko gitu..sedap pun napok sedak tuh..:)

syawalsimpsons berkata...

adoi menggoda sungguh ketam tu.,,..siap cakap ngan en asbeen 1st posa nak makan ketam..lama tak makan ketam..hahahah...sue ngan en asbeen tahun ni dah nekad..no kuih raya..mak pontak bagi..mak kata nak buat tart nenas je..nnt jadi macamtahun lepas, tak abis, lemau, buang sajoo..mmmm..

Siti Norasikin berkata...

tiba-tiba perut rasa lapar pulak tgk ketam masak lemak tu..

babYpose berkata...

saja nak rasa kuih raya untuk order ramadan ni :), kira ok tu sebiji almond kat dalam. samprit dah bentuk lain dah lani kan. sedap ketam gemuk, rasa nak lunch cepat arini:)

lia berkata...

Allah... ketam tu... wallaaaaweiiiiiii gemuk tp murahhhh.... wahhhhh

aTieYusof Family berkata...

Salam zee...amboi mmg semangat beli biskut raya...ye lah anak2 suka kan kena lah beli...hihi..sy dr thn lepas mmg tempah je zie..thn ni tak tau lg. .huhu...amboi ketam tu sgt menyelerakan. ..:-)

Kakzakie berkata...

Biskut raya makan bukan musim raya lagi sedap tau Zee
Raya nanti macam tak teringin tau sebab sana-sini semua ada biskut

Ketam kalau awal bulan Islam memang banyak isi kata org tua-tua.

AnneRaini berkata...

Uiiii murahnyer ketam...salah kire ke cashier tu? Mcm xpercaya..hehe... kuih ry mmg lg sedap dimkn semasa bulan xraya...kan...

Falsya berkata...

smpt ke nak smp raya tuh...hehehe...haiyooooo..itu ketammmmmm...gojes sgttttttt...;D

Masya berkata...

samalah mood tgh kelaut ni hah .. x dpt bercuti sakan gitu lah... kikikiki ... raya rasanya mmg x mkn kuih, x raya ni lg sedap makan hahahaha ... klu boleh thn ni beli kepek jer kot.. klu nak buat kuih pun yg amir request jer.. yg dia nak makan.. itu pun klu mood omak eh ni x kelaut.

aTieYusof Family berkata...

Salam singgah Rabu Zee... :)

hainom OKje berkata...

Yelah Zee...okje pun ken sampuk hantu malas hehe.....
Nak masak lagilah....mmg dah lama kena sampuk haha.....
Semprit tu sedap ke idak?
Betul.... sok sok raya mmg tak termakan kuih atas mejakan..... masa ni kalau teringin baik makan puas puas.... murah pun murah harga dia tu
Yelah ketam tu murah kalau 6 henggit..... ni faveret TLBD ni..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

hehe.. cma baru nk mencari baju raye budak2 ni..
semperit ulat bulu yer tu..?mesti mencair dlm mulut.. hihi..

oh ketam..murah giler..

lieyalatif berkata...

serius mmg murah ketam tu zee.... berbaloi beli...dah le isi penoh hah...skrang mmg tgh musim ketam isi penoh kan....sedap2....puas dpt makan ketam..... ni rase mcm nak gatal tgn nak gi beli lagi...buat ketam bercili plak kan heheehehehe

zee same laa mcm lieya...kuih raye ni kalo sebelum rase lagi rase sedap makannye...kang time raye tak laku dah dok tgk ketupat rendang jek hahahaahah... ishh zee buat lieya terliur jek almond london tu.... sedap tu sebijik badam...mmg tak kedekut..... skrang harga okey lagi kan...nati bulan puase sure naik rm2 harga sebalang tu.....

kakyon berkata...

Zee, lama akak tak dengor perkataan 'mencekik'
akak pun amalkan gaya 'senang idup' maksudnya main tapau lauk jer..hihi

acik idah berkata...

Alamakkkk!!!... sedappp nyerrr ketammm itewww... :D

mizz miaizzati berkata...

memang berbaloi rege ketam tu..tapi sy takleh makan ketam ni..sakit pale den dibuatnya..sekarang memang fenomena kak..asal nama je makanan..laku je walaupon biskut raya hehe..kat tempat saya pon rata2 dah jual semperit...

Nurul berkata...

Haha.... salah satu blog suram tu nrl ler... 2 minggu tak berupdate...
Memang berbaloi2 beli kalau dah RM2 je sekor...
Betul tu Zee, kalau bukan time raya memang laju je biskut camni... time raya buat pameran je... Nrl pun cam malas je nak buat biskut raya tahun ni... Kalau buat pun dua jenis je kot... :)

Puan Kutu berkata...

samalah kita zee,taun ni mmg malas serba serbi..lg pulak raya kena kerja..kuih raya mmg sedap mkn time la ni..raya nti byk sgt mmg tak heran..nk cari pun pas seminggu raya la kot habiskan biskut raya yg ada

QasehnyaRania berkata...

musim ketam kan.isi padat sendat
alahai murahnya..biar betul..

saya pulak yg terliur tgk almond london.cadang2 nak membuatnya..nak makn.x sabar nk rasa ni.. hihi..

Ibu Lala berkata...

Dah lama x beli ketam. Selalu beli ketam kalau sikecik tu request je. Sekilo rm27 nko. Semput.

Kite pun dah beli biskut ry utk makan makan. Sedapnya samprit tu. Nanti nak kirim.