Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 18 Jun 2014

VMY 2014 | Magic Of The Night, Colours Of Harmony

As-Salam (^-^)

Tahun Melawat Malaysia 2014

Malas tak malas, gigih tak gigih la kan bawak hero bertiga tu kuar malam senin... dah tu pegi ahad pagi takde pape sebab malam punya aktiviti so pegi la malam... dah la firstday bukak sekolah... aku pon heran nape dorang tak anjurkan masa cuti sekolah aritu erk?? padahal time tu la umat manusia ramai... nak bawak anak jenjalan pon time tu la..

Bukan nak beria sangat pon, saje nak tengok bot berhias waktu malam... sebelom2 ni dok tengok kat tv jer... takde plak nak tengok live... skang rasa nak tengok... buang tabiat sekali sekala... nak datang weekend memang tak dapat sebab laki plak takde... aku sorang nak angkut hero ber-3 tu jawabnya bye bye okay..

 
memula sampai rasa cam suram jer... tak ramai orang... tengok stall makanan pon sedehhh... hahahahaaa pastu mula la pikir bukan2... kesian dorang tak balik modal :( pepandai jer kan cakap gitu... mana tau tak balik modal??

 
sempena tahun melawat malaysia 2014... kalo nak datang dipersilakan... sampai ujung minggu ni, 22hb tak silap aku... kat presint 5, bebetul depan hotel pullman atau lebih tepat lagi kat marina putrajaya..

 
bebudak ni kalo dapat berjalan memang camni la gaya... takde dorang nak kisah esok kena bangun pagi gi sekolah ke ape... yang tu pagi esok punya cerita... berani dorang tak bangun -___-

 
memasing berangan nak jumpa upin ipin tapi takde... upin ipin hari minggu petang baru ada..
 
 
tema Magic Of The Night... Colours Of Harmony... ramai giler media time we'olls sampai..

 
intai tempat duduk... satu stage side area VIP...satu side lagi area para media... ruang untuk pengunjung ada kat sebelah stage media ni... tempat takde bumbung tapi dorang taruk kerusi ler... pastu wat selamba gi tanya pakcik rela tu mana nak duduk sekalinya pakcik tu cakap duduk jer kat media tu pon... ramai jer orang duduk... ehhh blogger as media what?? wakakakaa tetiba perasan... dah media dok sibuk kehulu kehilir ngan kamera gabak mana ada masanya nak duduk kat stage..

 
untungnya dok sini sebab setiap kerusi dapat satu tangan ngan lampu ngan buku tu... mueheheheee sukeeee..

 
terpaling suka opkos la hero2 aku ni haaa..

 
ketibaan VIP... lupa arr datuk mana... pastu ada perasmian sekali... sumer kena tepuk ngan tangan plastik yang disponsor... wohoooo tu guna dier..



 
mula dah... dimulakan dengan pertunjukan pancuran warna warni air... heheeeee serius cantik... malas aihh nak amik video... nasib ler time tuh we'olls tak dok depan2... serius terkejut biler dorang letup bunga api bebetul dari stage tu... bukan sekali tapi tiga kali... pekak telinga jap..

 
persembahan dari artis dan penari istana budaya... ingatkan tok ti tadi..

 
bot pertama dipersembahkan dari perbadanan putrajaya... oh ya, tiap bot yang diwakili ni ada lagu dorang masing2 tau..

 
win sungguh team johor nih... dah trademark dorang harimau selatan kan... sebesar-besar rimau dorang letak atas bot... tapi tang gajah tu laki i tak berapa paham ape kaitan ngan johor..

 
team kedah..

 
team negeri ambo nih, kelate... sinonim la ngan alatan tradisional..

 
tema melaka bandaraya bersejarah..

 
team nogori ni best... rancak lagu dorang siap hero2 aku ikut sama bergolek... heheee ilang jap ngatukss..

 
team pahang..

 
team perlis..

 
team pulau pinang..

 
team sabah..

 
team sarawak ni pon cantik gak..

 
team selangor... memula tengok masa siang hari aku rasa team ni la paling malas sebab simple giler... dah tengok malam, bukak sumer lampu tu ok la...not bad... ada gak usaha...hahaaa lenkali jangan kondem dulu..

 
team ganu kiter..

 
last sekali team DBKL... time ni snap jer terus cabut... bebudak ngatuk dah... yang takde team perak... maybe dorang masih lagi berkabung..

We'olls gerak balik dah nak pukol sepuloh... takleh bertahan dah bebudak ni mula bising... sian plak dorang nak sekolah lagi kan esok tapinya masa tu la ramai yang datang... terkejut gak sebab parking sepanjang jalan full... siap ada yang bawak anak kecik plak lagi... memula we'olls sampai tu lengang jerk lagi but it's okay... dah lepas pon nengok bot berhias... lepas kempunan... yang datang lambat tu boleh jer lagi nengok... fun gak lagi... kol 11.30malam close..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

19 ulasan:

Kakzakie berkata...

Cantiknya Zee.. kalau duduk dekat memang beruntung dpt pergi melihat secara live.
Kakak ni tak pernah lagi ada peluang melihat live. Selalu tengok kat tv aje. Yg ini pun tak tahu ada live tv ke tak sebab kakak kalau hari sekolah tv memang tak pernah on..

Lieya Von Jay berkata...

eh best nyer ... ^_^ teruja rasa

syawalsimpsons berkata...

CANTIK2 SEMUA..SUE YANG DEKAT PON TAK g LAGI..MMMM...EN ASBEEN ,ALAS NAK BERSESAK BAGAI..PUJUK AJAK G BARU NAK G..KALO TAK, JANGAN HARAP LA

Naemah Umi berkata...

Uhukss tutup muka malu, confident je ckp event ni dh lps kt entry sblm ni, ampunnnn...rupenye still berlangsung ye....

Suka la tgk warna warni bot tu, ceria je rasa wink wink wink

Kisah Si Dairy berkata...

suka tengok bot berwarna warni tu zee...cecantik...team johor bab gajah tu pun akak tak tau motip dia..heheh...dasar je kan..

babYpose berkata...

wah menariknya magic of the night, pasti teruja, cantik sangat. thanks for info ni baru tau meriah :)

UmmuAidan-Arissa berkata...

Kira cam gie tengok lampu lah kan zee orghre kelate panggil...tapi hok penang tuh napok warna warni terang sket banding nge hok lain...

aTieYusof Family berkata...

wahhh seronok nya zee... meriah sangat dengan lampu2 tu... Team Sabah tu mcm simple jugak atie tengok...hehe

Nafira usof berkata...

Salam Zee..
waahhhh.. tengok gambar pon dah nampak sonok sangat.
apa lagi kalo dpt joint kan! mesti lagi best!!
meriahhh jer.

paling suka yang terengganu.. hehehehe.

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
hihi..langkah ke ni.. datang2 jer siap join sekali perasmian pembukaan.. happening ^^

AnneRaini berkata...

ada bdk kecik ni harapan ler nak gi aktivit malam2...layan tv jerlah kat umah..hehe

hainom OKje berkata...

Tak yah dah nak gi tengok dah ni Zee...tengok gambo kat sini pun jadiklah hehe....
Hehe sama le kita Zee..kita selalu susah hati kalau peniaga tak untung bila tgk org tak ramai....kotnya sebaliknya......kan

Mar Mansor berkata...

best ni..saya suka tengok meriah2 camni..tak bosan..

Nurul berkata...

Seronoknya kalau anak2 ni dapat pegi tengok... Bot berhias negeri nrl yang xde tu, betullah tu.... masih berkabung lagi... :)

Montana berkata...

tudiaaa...warna warniiii..bestt

aTieYusof Family berkata...

singgah lawat Zee & anak2 sblm cuti...hehe

acik idah berkata...

Wahhh... best nyerr... apsal kiter tak tau ek? aduhh... rugii laaa...

Cho Zila berkata...

woe syiiooooknyer.. rajin2 ler nak gi yerk...kalau der kat sana lagiler bestkan...

Nory Zoulkefle berkata...

bestnya rugi nory tak pegi...hee