Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Sabtu, 14 Jun 2014

Jenjalan Makan Angin | Muzium Kapal Selam

As-Salam (^-^)

We'olls stay melaka semalaman jer... pepagi lagi lepas bekpes terus pack barang2 and check-out jer terus... ingat nak jenjalan pusing melaka dulu before balik... kalo nak patah balik ke hotel cam buang masa... pastu nanti hati pon jadi tak senang sebab terkejar-kejar... bukan rugi apepon kan check-out awal..

Agenda pagi tu nak ke muzium kapal selam... terletak kat pantai klebang... kalo tau awal2 semalam, memang lepas pekena coconut shake tu dah boleh tuju tapi takpe la... kata nak jenjalan kan... pegi awal pagi ni syok skit... cuaca blom nak membahang lagi... orang pon tak ramai..

 
bayaran masuk seringgit tuk dewasa... kanak2 50sen... we'olls kena 2hengget jerk... bebudak ni dier tak kira... besar kan nampak kapal selam tu?? memula eksited jugak nak tahu ape yang ado kat dalam... takpe, meh kita masuk..

 
post dulu kat tangga... dalam kapal ni cam bunyi bising skit... mungkin tu la bunyi biler dorang dok dalam laut... ada la skit seram..

 
nasib baek takde lemah jantung... terkejut jugak tetiba ada makhluk tercongok kat situ... owhhh dalam ni sangat2 la sempit... ko jalan selisih memang susah ler... kena kempiskan perot dulu baru lepas... camaner la dorang kat dalam perot laut sana yer?? nak bertempur lagi... ekceli yang open ni kat bahagian atas sahaja... bahagian bawah close... ada la tu sebab2 tertentu..

 

 
ruang tido ngan ruang makan sekali... boleh bayangkan tak betapa sempit??

  
 ruang dapor..

 
tu jer la yang sempat amik gambar... salute la kat tldm... besar pengorbanan dorang..

 
pantai klebang yang cantik dan nyaman... we'olls gi pagi jadiknya tenang jer takde orang... nak turun santai2 pon rasa takot..

 
deretan bas ni memula aku ingatkan bas rosak... rupenya kedai beb... macam2 gerai yang ado, dari cenderamata hingga la kedai makan... siap ada air-cond lagi... wah wah wah... klasik sungguh... kalo gi waktu petang pasti meriah..

 
singgah jugak kat makam hang tuah..

 
hero2 masok ngan ayahnya jer la... ibu tunggu kat luar sudah..

 
round jonker walk... intai kat dalam kete jer tak turun pon... awal lagi cam takde ape sangat... lagipon area tu banyak kedai cina... nak singgah makan pon cam was-was skit..

 
masa bekpes kat hotel tadi along ngan ayahnya jer yang makan sebab kupon tuk dua orang... ibunya tak makan banyak so tak kesah... tengahari paksa dorang teman makan kat area plaza mahkota... lupa lak nama kedai ni, yang pasti pilihan jjcm... hahaahaaa... konon nak makan asam pedas melaka tapi pi amik gulai lemak daging salai... kat tekak aku just ok-ok ajer..

Abis makan terus cabut... ingat nak singgah MITC... dah sampai rasa cam malas pulak... last check point ngajak laki ngan bebudak ni masuk taman buaya... alang2 dah tepi jalan... bagi hero2 aku tu bebetol enjoy... nak datang lagi ntah bile la pulak kan... kata jer dekat, 2 jam dah sampai tapikannnn penat gak nak turun selalu... plus cuti we'olls laki bini pon tak sama... aku keje laki cuti... kang aku cuti laki plak yang keje... ppfftttt :(



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

14 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

akak suka jalan2 kat melaka,cuma panas skit la cuaca kat sana..

Mia Kassim berkata...

Bestnya. Bilalah merasa jln2 kat Melaka :) bas kedai tu unik. Napa tak ambik gambar dlm dia

Nafira usof berkata...

Hai Zee..
best jugak jenjalan kt melaka nih yer.. cam teringin pulak nak pergi.
harga hotel kat sana camner Zee??
ok x? rasanye next trip nak ajak husband pergi melaka lah. hehehe.

masuk dlm kapal tuh nampak cam menarik sgt.
sesuai kalo ade anak lelaki.. bg dorang pendedahan awal pada kerja tentera laut.. mana tau ade sorang berminat kan~ kalo gegirl nih cam x sesuai.. pekerjaan lasak.. tapi zaman skrg nih x mustahil sgt dh. ramai gegel yg keje lasak skrg nih kan~

aRz MoHa berkata...

menarik mizium tu. hari tu dah ke sana tapi tak sempat masuk.

UmmuAidan-Arissa berkata...

rsnya dl ms pegi melaka tengok jugak kapal nie tp lupa masuk ker tak..yg bas tuh rsnya dulu takder.tp kreatiflh dorang kan..:)

Siti Norasikin berkata...

walau da 2x gi melaka x pegi lagi muzium kapal selam tu

aTieYusof Family berkata...

Unik juga muzium kapal selam ni kan.... murah plak tu tiket masuk... :)

Naemah Umi berkata...

tahun bila ntah umi pegi Melaka tapi tak singgah plak kat sini, menarik betul muzium nih...kalau bw mirul mesti dia teruja nih, and mesti byk soklan dia tnya nnti hehehe

Cikgu Norazimah berkata...

bestnyer jejalan, lama tak jln2 ke melaka ;)

AnneRaini berkata...

kapal selam tu mmg sempit...xleh byg nak duduk dlm tu lama2...sesak nafas rasa..

lieyalatif berkata...

aduh....zee gak yg dah pergi kapal selam nieh...lieya selalu balik melaka pun tak masuk2 lagi...just tgk dari kejauhan jek..... dah dpt tgk dari blog zee ni kire okey laaa hahahahaha....

ala zee lieya pun selalu mcm zee...dah tau nak teruskan jalan2 so alang2 tu checkout jek awal....tak rugi ape pun.... yg penting takle tekejar2 nak balik hotel balik ke ape....merepek jek mcm tu....biase sekali harung settle senang keje kan......

Cho Zila berkata...

akakni sejak der anak tak sampai melaka lagi.. alahai teringin sangat nak bawak anak2 gi sini.. tapi tuler masa tak berapa nak adaler.... tu yang payah nak berjalan2nyer...

LYAfrina berkata...

dah dijadikan muzium kapal selam ni..
bila la nk smpai melaka ni

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
wuwuwuw..jgn kate akak, kalo cma pun tetiba terkujat kalo nampak patung kat situ.. hahaha..
pernah sampai..tp tak dan masuk sbb dah tutup..