Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 27 Jun 2014

Along dapat MC sebab pakai 'RIBEN'

As-Salam (^-^)

Kejap jer dah jumaat... ahad kita bakal puasa la yer... pepon nak ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak buat semua..

Plan tiba2 nak mengecat umah plak... camaner jemu nengok langsir, gitu la jugak jemu nengok warna cat... hahaahaaa... sebenarnya geram tengok hasil seni hero2 aku tu haa... kemain sakan dorang lukis dinding... memacan bentuk ada... aku nak mendeco lawa2 pon terbantut... saje le ngada2 cakap ngan laki nak cat... sekalinya dier offer semalam... uihhh memang suka la kawe... balik nengok umah dah almost siap... heheehee

Tapi nak citer bukan pasal cat umah ni... petang semalam dapat wasap... nengok kepala salah sorang hero tu cam ada kaler... ingatkan si angah... maklum la dier kan terlebih aktif skit... dalam pikiran maybe cat tumpah kat kepala..

Pastu nengok tang rambut cam lain... cam si along... yeee memang sah la si along... kemain kepala siap beriben kuning lagi... wakakakaa..

 
tak pepasal arini dapat mc... hepi ler tak yah gi sekolah ehhh??

Dapat la satu jahitan kat kepala tu haa... kisahnya main ngan kengkawan pastu kena batu... tak sure la kena baling batu ke, terlanggar batu ke, terhantuk ke... malas nak tanya... ibunya ni kalo tanya bukan sekadar tanya tapi membebel lebih... hahahaaaa... kang dier jugak yang tension..

Selalunya kalo gini aku jadi cam mak bapak zaman dulu... marahkan dier balik sebab tak hati2... takde la nak meroyan tak tentu pasal pi sekolah marah cikgu or nak dakwa pihak sekolah... takde nak manjakan sangat anak2... at least dorang dapat pengajaran... next time dorang akan ingat dan lebih hati2 kan..

Ye la bebudak... kita tak tahu ape yang dorang buat... ape yang sebenarnya berlaku... tak leh nak terus salahkan orang lain... kat umah pon, ape benda yang kita larang yang tu la dorang nak main... cuba kalo suruh main?? tak nak plak... dah jadi 'sesuatu' baru reti dok dendiam... tu yang mulut ibu ni asyik membebel... sebabnya nak elak benda buruk dari berlaku..

Patutnya arini ada sukaneka kat sekolah rendah tapi tak boleh pegi lorrrr... elok jugak sebab pagi tadi hujan kemain lebat... abis kain jemuran aku... ni kalo nak bersukan dah tentu2 padang lecak... lagipon along takde masuk ape2 sukan... takat gi tengok, gi sorak tak yah la... heheee petang ni rileks skit la aku... kalo tak asyik kejar masa nak ngambik dorang..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

17 ulasan:

MG schmidt berkata...

budak2 nk besa mcm ni la
nasib baik sikit je tu ...hero ni :)

UmmuAidan-Arissa berkata...

Alaaa siannya along..mesti sakit tuh luka tuh kalo sampai berjahit gitu..ingatkan reben amaner tadi...hihihi...selamat berpuasa tuk zee & family yer...nati tayang umah cat baru tuh..:)

babYpose berkata...

moga cepat sembuh Along, satu jahitan kira luka tu kecik tapi kena jahit.. ...inshaAllah cepat baik.

syawalsimpsons berkata...

alahai ciannya dier....tp dier mesti seronok g sekolah kan

Kisah Si Dairy berkata...

alolo..kesiannya kepala tu...biasalah zee budak2 nie...lasak..so tak boleh nak salah menyalah pulak kan...cepat baik ye..

Cho Zila berkata...

alhai sakitnyer yerk... ituler akakpun kalau anak2 kena cam gitu memang anak nak kena salahkan dulu... sebabnyer tau dah perangai budak2kan.. ngan kitapun diaorang buat perangaini kanbelakang kita...

Naemah Umi berkata...

Laaaa riben kuning tu rupenye...alahaii anak, camni la gaya nak membesarkan dorang nih...cepat sembuh ye :)

Selamat menyambut Ramadhan ye, slmt berpuasa

Masya berkata...

lahai her btl ni main dgn kawan² kan dah berjahit...

Masya berkata...

**hero

Nafira usof berkata...

Alahaii.. nasib x teruk yer.. takpeee.. hero kan kuat~

Zee.. zura pon sama.. kalo nak tanya bende2 gittu sudahnye mulut nih nak jugak bebel.
hahahahaha. memang perangai mak2 camtuh kot kan.. hahaha

dalila berkata...

lahaiii..siannya along..siap kene jahit tuuu..seriau rase..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Ala.. kesian along.. cepat sembuh ye.. nanti jangan main batu lagi tau..

Selamat berpuasa Zee..

Amy J berkata...

budak-budak laki kan. ada lah tu yang dimain bersama agaknya.

acik idah berkata...

Gey well soon ye along... nak besar tuu... :)

Selamat Menjalani Ibadah Puasa Zee... :)

lia berkata...

ingt kan si along sunat td he3...

LYAfrina berkata...

alahai..sian along..
moga cpt sembuh

Nory Zoulkefle berkata...

sian along....jangan lasak2 sgt yer lepas ni...main elok2 taw..