Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 12 November 2013

Amik Report Card Along @ SRA Putra Perdana

As-Salam (^-^)

Lambat skit bersiaran pagi ni sebab gi sekolah agama si along dulu... ada sesi ramah mesra ngan parents, amik report card... kalo ikutkan malas nak pegi tapi kesian plak ngan along nanti... kengkawan lain ada ibu ayah tapi dier kesorangan... hukhukhukkk sedihnya lahai... takpe ibu gi... kejap jerk pon..

   
Hantar dik niq ngan angah dulu... settle dorang baru pi sekolah along... ohh rupanya harini takde sekolah pon... datang just sign report card then boleh balik (nasib baik datang)... dah kata start kol 8pagi, kol 7.45pagi dah terpacak kat situ... cuti tak berapo nak ado ni takleh nak amik cuti sangat... rushing nak masuk ofis... biasa la janji melayu kan, tunggu punya tunggu kol 8.30 baru start... adehhhh sib baik cepat... kol 9.00 pagi aku dah boleh sampai ofis..

So far progress along kat sekolah agama ni agak membanggakan jugak la... jawi sumer dah lancar baca... aku plak yang malu sebab tak seteror dier... hehehee... aritu dah khatam iqra dapat senaskah al-quran... kemain heppy lagi dier... kat umah dok tunjuk2 apa yang dier dapat..


Insy'allah ari khamis ni nak kena gi lagi tuk hari kecemerlangan pelajar... alhamdulillah along berjaya... sebabkan sesi petang so terrrpaksa ponteng sekolah kebangsaan... tang result tuk sekolah kebangsaan tak tau lagi camaner... takde plak dapat surat takat ni... dari kertas periksa aritu, ada yang A ada yang B... C takde la... syukur sangat dah..

 
To Along, tahniahhhhh sebab top 3... ibu ayah bangga sangat... poyo kan??? ahahahaa lantak la poyo pon sebab pestime ni rasa eksited lebih... moga jadi contoh yang baik tuk angah ngan dik niq..

______________________________

Selit skali ngan kisah si angah kat sini... heheheheee... last 2 weeks ayah dah amik pon report card si angah... siap dik niq pon join skali..

 
Angah ni sama macam along masa umur 5 tahun... lebih banyak menghafal dari ingat... cam ABC, 123 tu soh dia sebut memang la boleh tapi bila soh tulis terkial-kial... nak suh membaca lagi la failed... hope biler dah 6 tahun nanti ada perkembangan yang positif yer angah..

and the result.......

 
akakakkakakkk... 16/16 oittt (takleh nak zoom terang sangat, maluuuu)... takpe la angah, ibu ayah bangga jugak ngan anak manja sorang ni walaupon dua bulan pertama tu bercinta skit nak masuk kelas tapi lama2 dier sendiri yang nak gi skool... demam camner pon still lagi nak gi... cam semalam ngan hari ni pon demam... aku cakap tak yah gi skool tapi nakkkk jugak pegi... okey fine!!!

Kalo ikut jejak langkah si along, memang start umur 6 tahun baru pandai baca sendiri... tak perlu nak mengeja pon... pepepun ibu ayah sayang hero hero hero ni ketat ketat... muahhhhhh ;p
 

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

18 ulasan:

ummuaidan berkata...

Alhamdulillah..tahniah along contoh yang terbaik tuk adik2..banggga jgk tau..heheheh
zee kat puta perdana skrang nie dah ade sekolah agama yer? tak full time ker,kena gie sekolah kebangsaan lagi yer..ke along belajar hafiz kat sekolah agama tuh jgk?

Zee Suhaini berkata...

baru jer ada ummu dalam 2,3 tahun ni..takde la full..pagi sek agama..petang sek kebangsaan..so far takde tahfis lagi kat sini..

lieyalatif berkata...

alhamdulillah....hepi bile anak2 berjaye kan zee...takpe yg mane tak okey tu masih boleh diperbaiki....awal lagi tuk menilai dieorg...mane tau nanti masuk sekolah rendah keputusan angah pun cemerlang mcm along...kat sekolah kindy ni dieorg selalunye main2 lagi kan zee....ape pun tahniah buat semua termasuk zee jugak.....mesti tak sabar nak gi majlis anugerah cemerlang tu kan....

Cho Zila berkata...

Atikah pun dah amek repot card sekolah agama.. sek kebangsaan takderler pulakk...
anak akak memang tak merasaler ibunyer nak tengok dia naik pentas.. keputusan ok2jer...

syawalsimpsons berkata...

wahhh baguih la result tu..sue pon tengahari ni nak amik...neves jee

LydSunshine berkata...

bangganya... serius kalo saya, saya bangga sgt. Bior la org nak kata poyo pon. Skrg ni, kalo anak saya reti tepuk tangan pun saya dah bangga sgt dah. Inikan pulak dpt top3 dlm kelas. Tahniah along. Pasal angah tu, takpe je, dia mesti ada kelebihan yg lain.

aTieYusof Family berkata...

wah! pandainya along...kira amat OK tau dpt no 3 tu..bukan senang..betul kata Zee, boleh jadi cntoh pd adik2...:)

Nafira usof berkata...

Masih boleh usaha lebih keras. lagipon baru umur bape tahun kan~ masih boleh lagiii.
Tahniah Along~ untie pon tumpang Happy jugak. :)

Riedaffya ibrahim berkata...

tahniah buat along...angah jugakk..sejuk perut bila anak2 da bagi result yang baik...kan kak zee

Myra Jay berkata...

Alhamdulillah, tahniah ye Along, tumpang bangga jugak ;D

hainom OKje berkata...

Tahniah Along...Auntie sampai sudah tak pernah gi anugerah kecemerlangan...hehe redho ajelah okje, Zee...
Moga teruskan kecemerlangan tu yeh Along

Lieya Von Jay berkata...

Mcmni lah jadi ibu kan , Kena bahagi masa sewajar nya , ^_^ tahniah along..

aTieYusof Family berkata...

Singgah lawat zee.. sibuk ker?? :)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

kira cemerlang jgk keputusannya..
tahniah tau..mesti ibu&ayah bangga dgn heroes2nyer.. :)

aTieYusof Family berkata...

Salam zee..singgah khamis plak:)

Kakzakie berkata...

Biasanya budak lelaki kalau masa kecik pandai sampai besar memang pandailah Zee... tapi kalau masa kecik tak pandai masih boleh jadi pandai masa besar sebab perkembangan budak lelaki tak sama dgn budak perempuan... so Abang Ngah jgn bimbang - mesti boleh jadi macam Along juga...

Buat Along tahniah ye sayang..

Puan Kutu berkata...

along pandai angah pun mesti akan ikut nti,Insyaallah

Maria Firdz berkata...

Tahniah along dpt keputusan yg sgt cmrlang... :-)