Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 7 November 2013

Majlis Khatam Iqra Along

As-Salam (^-^)

Dari minggu lepas lagi si along dah bagitau yang ustazah sekolah agama mintak bunga telur 10 kuntum... tapi sebab takde surat takde ape so buat donno jer la... asyik tak jadik jer nak gi mencarik... and last semalam baru dapat surat... nak nya hari ni tuk majlis khatam iqra' tahun 1... peserta diminta bawak yer... adehhhh mana nak gi cari ni..


Lunch semalam kuar le cari kat sekitar sini... kat mydin tu aku tau ler ada... murah2 plak tu tapi cam jauh jer cam rugi jer minyak tol segala tu kan... tak padan kot takat nak 10 kuntum... teringat kat puchong prima ni ada butik pengantin... tak yah pergi pon aku dah tau harga mesti kebabom bom bom... sib baek la belakang butik tu ada la kedai kecik2 jual benda alah ni... dapat gak akhirnya... sekumtum sehengget... okey la kan... tu jer yang paling murah..


So, arini lega si along bila dapat apa yang dier nak... alhamdulillah khatam gak walaupon iqra... kalo ikutkan dah lambat la kan... muqadam tak start baca lagi... for now, memang aku tak antar kat guru mengaji lagi sebab dah bayar kat sekolah agama ajar ngaji belah pagi before start kelas tapi tu la lambat sangat... setahun baru abis iqra??? padahal masa umur 6 tahun kat tadika dier dah boleh baca dah iqra... alih2 masuk sekolah dok ulang balik... hurmmmm, ingat cuti sekolah ni nak cari la guru mengaji..

 

Tema bebas so suka ati jer nak kasi kaler ape... pilih punya pilih grab je la ijau ni... cam comel jer... ahahaaa... semalam rebus telur siap2... pagi ni baru settle kan ikat sumer tu... pastu baru tingat, alahai takde plak stok pulut kat umah... kalo tak boleh la kasi along bawak pulut kuning sekali..

 

Masa buat ni, dik niq ngan si angah tengah membuta... kalo tak kang kompem kena cukai... bukan boleh dik niq tu... hantu telur... dier kalo makan nasik lemak ke nasik ape, ada telur rebus ni memang boleh pulun sampai 2 bijik... kadang lebih... pastu kentut kemahin busuk... kekekekeeeee... telur kuning memang dier buang awal2... tak shuke..

Okey lah... harapnya along berjaya ngan jayanya pagi ni... mak pak tak dijemput... huhuhuhuuuu so tak de la nak pegi tengok... sayangnya tak leh nak amik gambar kenangan..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

17 ulasan:

Myra Jay berkata...

Takut budak2 yg mana dah pandai ngaji akan bosan la sebab kena ulang balik..
Mcm kita xpala sronok..hhehee

Kisah Si Dairy berkata...

alhamdulillah....

ummuaidan berkata...

Iqra pun ade majlis khatam jugok yer zee skrang nie..semoga along berjaya yer..nanti boleh mula muqaddam lak yer..

Nafira usof berkata...

Tahniah Along..
rugilah yer, ibu bapa tak di jemput.

adrianna syaz berkata...

Alhamdulillah dan tahniah along..hijau2 lagi bnga telur tu :)

Farah Waheda Wahid berkata...

tahniah along aunty tumpang bangga...teringat pula majlis khatam quran dulu kat sekolah menengah...selalu wat cenggini lah...kena bawa bunga telur....

aTieYusof Family berkata...

Alhamdulillah dah khatam Iqra...bijak along....:)

Kakzakie berkata...

Sebaiknya jgn tukar-tukar guru mengaji Zee jadi anak lebih selesa dan dapat concentrate...
Tahniah dari auntie ye Along. Moga boleh jadi mentor adik-adik...

lieyalatif berkata...

alhamdulillah....sejuk perut zee kan...lepas ni leh bace muqadam plak....lieya dulu time sekolah pun ade camnie...rajin mak dulu buatkan bunge telur heheehehe....sweet jek pilihan bunge telur zee tu...kalo lieya pun mmg lieya pi beli yg dah siap ajek...senangkan...dpt plak sebatang singgit...mmg okey sgt le tuh....

Cik Puan Rara berkata...

Alhamdulillah.sonok je rasa kan.cantik bunga telur.nk 1.hehehe

(Lizz) http://haslizalizz.com/ berkata...

tahniah untuk along...pandai along ni...kemain lawo bunga telo nyer tu...hijo lagi tu...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..
alhamdulilah..dah khatam iqra..nnti blh terus sambung ke muqaddam & al quran pulak..
hiihi..hantu telur..same la ngan si faiz.. nasi lemak.wajib ade telur rebus 2 biji.pastu yg kuning tu buangg... :p
*abahjeygmnghabiskan* :p

Cho Zila berkata...

betoiler kan atikahpun sama lambat lak rasanya sedangkan kawan dia dah naik Quran.. tuler ingat cuti sekolahni nak cari ustazah mengaji...

Cik Tieka berkata...

salam kak.. budak2 karang ne cepat tangkap apa yg dorang belajar....Alhamdulillah semoga along sntiasa ingat apa yg dia belajar :)

aTieYusof Family berkata...

Salam singgah Jumaat :)

hainom OKje berkata...

Wah siap bunga telur bagai yeh.....barulah meriahkan ....apa pun tahniah buat Along yeh...

Puan Kutu berkata...

Alhamdulillah dh khatam ye along..budak klu dh khatam iqra ni tak baca muqaddam pun bley teruskan quran..dia dh terer dh tu.hehe

bunga telur 7 kuntum je,nasiblah tak byk.