Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Sabtu, 16 November 2013

Biler idea nak bercerita takde

As-Salam (^-^)

Bila aku tenung2 kan, boring kot blog aku... citer lebih kurang sama jerk selalu... tak pasal anak pasal aktiviti we'olls... pastu dok tayang makan2... selit gak resepi walaupon takde la tahap masterchef... hurmmmm selain tu ape lagi boleh citer erkk???

Ni nak citer pasal ape pon tak tau dah... blurrrr memanjang... layankan menu dinner semalam la... siap aku buat roti boom lagi tau... hakhakhak

Roti boom yang aku buat kat pasar malam... ek eleh kacang jer... balik semalam drop kejap... rasa cam nak tercabut kaki aku berjalan nak beli ni sebab dok kejar masa nak pickup si along balik skool... kalo boleh terbang memang terbang dah kot... aku beli yang instant, balik panas kuali letak sekejap tak sampai 5 minit dah siap... kuah dal pon di provide sekali so takyah pening nak pikir cicah ngan apa..

lama tak beli kerangka ayam ni... beli gak la seketol tuk hero2 aku ngap sementara aku nak masak dinner..

Lepas maghrib baru start operasi masak memasak tapi yang simple2 jer... tak larat la nak masak gulai, lemak segala tu... still kenyang lagi kot but nasi mesti nak kena masak gak... tengah malam kang kalo lapar nasi mana nak cekau??? nak masak ngan mata ngantuk memang tak la... jadi masak siap2..

nak paling senang jadi la singge daging... perghhhh memang sedap... ahaahaaa tak kan la aku nak cakap tak sedap... tapi betul ler sedapppp... makan plak ngan nasi panas, taruk sambal belacan.... kalo ada ikan masin lagi la mantop... gulpppp 

And memang la betoi... si along ngan si angah memula tak nak makan... nak tunggu ayah balik baru nak makan katanya... tunggu tunggu dah terlena... tup tup kol 2 pagi bangun makan nasik dua badik tu... bertambah-tambah lak tu..

sotong goreng tepung aku yang tak nak bersalut... salah teknik la... walaupon rupa tak seindah nama kan tapi rasa tetap besh..

Sapa tengok MLM semalam??? adoiii la sepahtu... memang terbaekkkkk... terbahak-bahak aku gelak... terang2 dah nampak dah sapa juara..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

20 ulasan:

ummuaidan berkata...

Oh singge ike zee tuh napoknyoh sedak tuh nge kace bendi lg tuh..bgn kul 2pg make nasik...mace sahur pulokbudok2 tuh..hehehh
kerangko aye berehi jugok ms mudo2 dl..ngatoh ayam lah mace..:)

Lieya Von Jay berkata...

pukoi 2 hentam nasik macam nak bersahur pulak 2 beradik tu ye. haha. ala kak okey pe ceta2 kak. Kalo tak takkan la saya nak dtg selalu kat sini ^_^

Maria Firdz berkata...

Sotong goreng tepung tu menarik dan mmnggoda sbb dh lma x mkn.. Huhu

LYAfrina berkata...

hehe.. x kisahla cerita sama pon.. dh mmg rutin y sama je kan..sama gak cam sy, citer psl xtvt anak2 je.. asalkan leh abadikan setiap kngan dlm hidup kat sini..

Hidayah berkata...

Sotong goreng tu.. alahai.. dayah selalu try tapi tak pnh dpt goreng cantik mcm tu..

*tak pnh nmpk pasar malam area umah dayah jual roti boom tinggal goreng je.. hehe..

adrianna syaz berkata...

Sya sgt suka singgng dging..tambah sikit budu kat dlm tu..mmg nyaman..lama x makan..akak buat roti boom sendri ke?hebat ni..resipi nk..hehe

Puan Kutu berkata...

sy suka je entry tayang makanan,layan perut yg berkeroncong..:)

sy tgok MLM.tggu depan tv nasib tak tertido sbb byk gak la yg lawak.sepahtu mmg best

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam K.Zee..
ehe..kelass roti boom masak kat pasar mlm.. :p
rangka ayam tu peberet faiz :)

takpernh lg buat singgang daging..selalu buat singgang ayam ..
mcm nk nk try jerrrr..
kol 2 bgn mkn mmg terbaikk..hihi..sian heroes tggu ayah balik smapai tertido2.. :)

izan mama mia berkata...

wah sedapnya tyg menu tuu singgang daging belom pernah try

lieyalatif berkata...

pukul 2 bangun makan nasi? perghh mmg berbaloi laa zee masak ...sbb semua jenis pemakan....tapi lauk singge mmg sedap pun kak...nasi panas pastu taruk kuah banyak2 bagi berladung...mmg sedap gileh lah!

kerangka ayam dah lame tak pekena...antara peberet lieya tu....sgt best kokak rangka ayam nieh....kudap2 sambil tgk tv heheeheheh,....husben lieya kalo tgk lieya mkn kerangka ayam mesti die ckp kesihan....bersungguh mkn ayam yg takde isi hahaahahha...die tak tau nikmat tu camneee kan....

aTieYusof Family berkata...

Dalam takde idea tu zee, pjg juga cerita ni...haha..sama lah kita bila takde idea mcm blur...tapi kan bila dah start menaip tak berhenti plak..hihik..
sedapp singge daging tu..kamek dok pernah make lg...huhu

hainom OKje berkata...

Dan dan tu terus teringin Singge daging......
Rangka ayam tu dulu zaman anak dara suka beli...sekor sorang hehe...La ni dah jadi mak orang dah pencen

aTieYusof Family berkata...

singgah melawat Zee...:)

Masya berkata...

roti bommm lama tak makan huhuhuhuhu.... suke singgah sini baca awak bebl syok.. x tinggal sepatah pun.. padahal kat blog sendir... malas jugak buat entry.. nak merayau jer... ke blog org kojenya .. sebab baru nak sihatkan..

Fiza Rahman berkata...

Biasalah tu zee. Kekadang blur jer. Tak tau nak citer apa.

Myra Jay berkata...

Kerangka ayam tu peberet my asben, setiap kali p pasar malam wajib dibelinya

mama aryan berkata...

sama la kita...kekadang taktau nak citer apapun,tp dlm taktau tu,banyak juga yg ditulis

::EIDA:: berkata...

blur. ida pun kekadang blur xreti nak update apeeee...... last last tak berupdate pon. hahahhaha

Nory Zoulkefle berkata...

tk penah try lagi roti bom kat pasar malam tu...
nak try lah nanti...
hee

nik ros berkata...

masak simple2 tu la yg sedap.lama dah tak makan singgang ni