Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 15 November 2013

Cerita ceritu family kecik aku..

As-Salam (^-^)

Syok jer tido pagi ni... kalo ari cuti ni memang sedap giler melingkar dalam selimut kannnn tapi dah last day sekolah kejut gak ler hero2 aku tu bangun... pastu siap2 nak turun tu hujan makin lebat la pulak... dah la tempat nak ke kete tu open... ala cianya takde car posh :( .. agak2 basah tak kalo aku redah?? skit2 lencun gak arr... pastu nak bawak dik niq yang demam tu lagi... cinonet tu pon payah gak nak berpayung... tempat teduh kemain pegang payung, lalu kat tempat ujan jer terus payung ke mana dier ke mana... lagi ujan lagi suka la dier..

Antar along gi sekolah pastu aku patah balik... antar balik umah semula sebab nengok kat sekolah tu cam lengang jer... nampak beberapa ketul jer murid... aku agak ramai la tak datang plus hujan pon mengila lebat... on the way nak ke opis, ustazah sekolah dier kol... ahahhaaaa... tak datang sangat kan... tapi takde hal la... arini just nak susun balik dewan jer katenya... tak datang pon takpe... heheeehee selamat..

 
tepek gambar semalam... ayah yang pegi ibu tak pegi pon... bukan kedekut cuti tapi takde cuti dah nak apply :(... kang next month lagi la nak cuti sana situ sini... alamatnya memang unpaid leaveee... pepon tahniah along... jimat duit beli fail ngan alat tulis... ahahaa

 
sibuk nak menumpang gak... semalam aku balik, bukak pintu jer dier dulu yang muncul ngan piala tu... owang lain yang dapat owang lain yang kecoh... pastu paling lawak semalam nengok dier pakai baju dah ala2 bangla baru masuk mesia... uitttt nak snap pic pon ibu tak sanggup angah... lagi aku gelak lagi dier wat selamber badak... konon hensem sangat la tu... imagine ehhhh seluar trak biru, pastu kemeja lengan panjang warna merah menyala masuk dalam seluar... butang sampai abis rapat cekik leher..

 
semalam tadika ada jamuan... nak tidor baru bagitau aku ada jamuan... dah tu mana nak cekau bekalan angah???? jenuh pikir apa nak buat pon takkk gak terbit mentol kat kepala ni haa... bahan mentah sumer dah out of stok... makanya gi la pagi tu wat muka selamber... angah kata tak bawak takpe sebab cikgu bagi makan nasi ayam ngan air... okeyyyy la... pic ni cilok dari FB tadika..

Esok hari konvo tuk tadika angah tapi dah bagitau awal2 ngan cikgu dier yang we'olls tak pegi... uhuhuhuuu tak kuasa la aku nak heret hero3 ni... mau pengsan nak handle... malam lak tu majlisnya... MyLaki lak keje... ni kalo angah tau mesti tensen giler... hari2 dok berlatih nyanyi lagu mawi tuk konsert pastu tak pegi??? 

Opsss sorry erkkk angah... next year baru join okey... lagipon aku takut jadi cam kes futsal aritu... owang dok lawan futsal, dier dok merembes air mata kat tengah gelanggang... huhhh ape pon tak boleh... ni kalo naik pentas nak nyanyi lagi la cuak aku rasa..

 
ari apa ntah bangun tido terus request nak gitar ben10... muncung2 dah muka nak gak gitar sebab nak naik pentas... nak masuk persembahan... memula aku cakap takde duit... pastu boleh plak dier argue ngan aku... 'ehhh duit raya dib ayyan tu mana mana mana?? haaa nak beli jugak... nak beli jugak'... ehhh budak ni, kang kena gak ngan ibu... pepagi dah buat ibu ni naik angin... siap claim dier punya duit raya tu... bab duit ingat weii..

Pastu rasa tak sampai hati la pulak... dah ler nanti tak gi dah hari konvo memang takkk dapat la dier nak naik pentas kan so lunch aritu kuar gi carik... sib jumpa gak gitar ben10 ni... memula aku nak beli ukelele cam tegar tu tapi tau la kalo beli takleh beli satu... ada gak yang sentap nanti... beli 3 kang poket aku plak yang sentap... tu pon blom tentu tahan lama gitar tu... dah tu tak yah nak bazir sangat la... beli yang murah sudah..

 
gitar aku beli satu jer... lagi satu aku rembat xylephone ni... best gak bunyi dier... ni dok berkira-kira nak gi merembat ukelele tu... best arrr bunyi dier... cute lak tu..

 
godek2 henpon laki nampak gambar ni... takpe meh kita tepek skali kat sini..

 
ni pon sama gak hasik godekan aku... dah kenapa nak wat cam gini???? ye ye ahhh jer..

Dah tu jer kot nak citer... pasni tenang skit sebab tak yah nak gi antar amik ke sekolah... wahhhh rehat sebulan lebih... wuhuuuuuu..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

10 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

budak dah mula bercuti..tahniah along...ibu dia nak simpan cuti untuk bawa anak anak pi jalan kan nanti ..hehehe

ummuaidan berkata...

along pun dpt anugerah yer..tahniah yer long, keep it up.
hehehe teringin nak nengok dikniq buat gaya bangla tuh..mesti hensem gak camaner pun kan

lieyalatif berkata...

tahniah along...moga jadi anak yg bijak dan soleh okey....

tu le zee budak2 ni pun infom last minit...jenuh piki nak bawak ape kan...mcm lieya gak le semlm si mija bagitau ade jamuan kelas....nak goreng nugget pun dah separuh pelastik tinggal...nak keluar beli dah tgh mlm...sudahnye mmg tebal muke jek laa tak bawak ape2 heheheeheh...halal lah!

aTieYusof Family berkata...

Tahniah along.. moga terus cemerlang...best lah dpt cuti rehat selama sebulan..hihi...

Masya berkata...

moga jadi inspirasi buat adik² yer abg long... amin..

pinky berkata...

hahahaha lawak jer gmbr bawah.... tahniah ya along.... seronoklah ya dah nk cuti sekolah...=)

Puan Kutu berkata...

ala kesian along dpt hadiah takde parents yg dtg..dia jenis tak kisah faham kerja mak ayah ok la..seronok cuti sebulan ye..sy ni plak pening fikir apa menu nk bg anak mkn..klu cuti sekolah makan jer la kerjanya.haha

Lynn Munir berkata...

Tahniah along, moga terus cemerlang. Lepas ni Zee kalutlah melayan semua selama sebulan. Tapi itulah namanya ibu kan ? Berkorban apa saja.
Anak akak pun dah mula mengayat ' kita nak pegi jalan ke mana ma ?' Adoi yaiii....

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee.
hihi..padatnyer citer akak..suka baca... :)
tahniah along.. ibu bising2 kat along dan adik2 tu bkn sbb marah..sbb sayangggg..kan ibu?
hehe..series buat cma menahan gela..adoyai..bleh plk pakai gotu ye angah? :p
akhirnya angah dpt jgk gitar idaman hati sejibik

hainom OKje berkata...

Zee.... banyak cerita nak komen mana satu pun OKje bingung hehe...
Wah syok betul yeh....asal mintak je dapat ....asal mintak je dapat....mintak je bang....Mama tgh pemurah tu hehe...
Adik ngan papa buat muka cute ke tu?