Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 6 Januari 2014

Selamat Ulang Tahun Along

As-Salam (^-^)

Salam senin dan selamat bekerja ye... biasa la kan, baru naik cuti weekend ni ramai yang lemau... ekekekeke... aku pon sama gak ni haaa... dok pening nak cari guru ajar mengaji si along lagi... nak tunggu sekolah agama kang lambat lagi bulan depan baru start... dah ler cuti ritu sbulan lebih free..

Raya cina ni opis cuti lama... laki keje la pulak tapi bebudak ni nak balik kampung... cadang nak naik keretapi tapi semalam dapat wasap kata tiket dah sold out... adeh, camaner ni?? nampaknya dok umah jer la... nak naik bas aku takot sejak2 banyak kes eksiden bas... nak drive sendiri boleh ke?? takat gi balik keje berani la... ni nak balik kelate memang failed... mana nak handle hero bertiga tu lagi... kang tak pepasal aku plak masuk longkang..

Takpe la, tak yah pikir dulu... semalam besday along... excited dier ari sabtu tu kata tak sabar nak esok sebab dier punya besday... pastu kata nak potong kek... pagi lagi semalam bangun bagitau kat adik2 hari ni hari jadi abang... suka la yang lagi dua tu nak makan kek... dalam kol 10.00pagi gerak gi IOI..

 
besday boy... pi bekpes kat food court jusco jerk... cadang nak makan grand ler skit sekali sumer pon bukak kol 10.30 ke 11.00 camtu... yang angah dah bising dari umah lagi kata lapar... nak cepat ni jer la senang... along memang mee jer memanjang... asal order jer mee, asal makan luar jer mee..

 
ni yang paling bising tak tahan lapar... sekali sampai terus pi order bihun goreng..

 
ibu punya..

 
ayah punya... dik niq punya tarak... nganga sana skit, sini skit dah kenyang.. 

 
 
orang tak ramai lagi time ni sebab baru buka..

Siap makan baru pi cari kek... potongnya kat umah la memandangkan perot masing2 dah kenyang... pastu  gi cari hadiah... paling senang kita beli baju..

      
orang lain punya besday tapi orang lain yang sibuk lebih... hahahahahaa

 
sibuk menerai ngan dik niq... besar gabak pon nak jugak terai... dah anak ramai cam gini la kan?? 3 anak, 3kali besday so 3 kali jugak dapat hadiah... kalo beli memang nak kena beli tuk semua... kalo tak kang ada la yang makan hati ulam jantung..

 
tau ape benda ni?? Aqua Bubble... best plak tengok bebudak ni main... along biasa la, hati kering... sumer benda pon nak main..

 
dok dalam nanti dorang isikan ntah angin ke gas... dah bola tu kembung pi la terjun dalam air... RM10 sekali naik... tuk dewasa RM15... main dalam 7-8minit jugak... cam sekejap kan tapi semput gak nengok along dok tergolek-golek dalam bola tu..


 
dik niq kemain eksyen nak naik... yang aku ni cuak dah ngan budak ni... boleh ke dier?? angah memang dari awal lagi tak nak... penakut ya amat budak tu... kalo kat umah dier la kepala segala hal tapiiiiiii hohohoohoo jiwa halus..

 
muka dah start cuak..

 
hehehheehee akhirnya jadi pemerhati jer la... elok orang tu nak kembungkan bola dier pi bantai menangis... ngam2 lepas aku snap pic atas tu..




 

Turun bawah pi main poney ride... tu pon budak berdua ni tak nak dok atas kuda tu, pi dok atas bangku... adehhh la takat pusing2 dok bangku baik tak payah main... aku ayat skit baru okey... hadoi la, penakut sungguh... tup tup tengok jam dah kol doblas lebih... tak sempat heroes2 ni puas nak kena balik dah..

 



 
Heppy Besday Along... 
dah 8 tahun pon... sekejap jer membesar... skit lagi tinggi dari ibu jawabnya ni..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

14 ulasan:

izan mama mia berkata...

happy besday along..mg jd anak soleh
wah bestnyer main bola tuu...kat 101 mall puchong ke

UmmuAidan-Arissa berkata...

Hepi besday along..cepatnyoh 8 tahun doh...moga2 jadi anok yg berjayo dunio akhirat..
rsnyo ado sorang mokcik situh mulo akak blajar ngaji nge dio jgk semeta, bini tok imam masjid tuhla...toh tahu lah lo nie ngajar lgkot dok..
festime tgk bola gitu..klakar dikniq penakut ruponyoh...heheh

syawalsimpsons berkata...

happy bufday along...sue ada nampak enda alah ni..si en asbeen nak try..kakakak

Kakzakie berkata...

Satu-satu kek yang kakak suka indulgence Zee.
Adik Niq teringin tengok Along main tapi dia takut sebab sendirian tu Zee
Happy birthday Along.

aTieYusof Family berkata...

ensem along ni zee..muka pun lembut je tgk..:)
happy birthday along..moga membesar dgn sihat, pjg umur & soleh..jadi kebanggaan ibu & ayah..amin!..
nak sikittt kek...hihi

Nafira usof berkata...

Happy birthday Along.
be a good boy k~

sonok lah adik2 tumpang hari lahir abang yer.
sesekali hiburkan hati anak2 kan Zee.
bukan selalu dpt kuar bergembira cam nih~

Masya berkata...

happy bestday along.. moga jadi anak yg sleh.. bantu adik²..

Roha berkata...

favourite along makan mee ea!..sama mcm ank aunty najiha..pi mana2 tau oder mee jekk :)
heppy besday along..jd abg yg trbaik buat adik2,gud boy...

Sue-Rya Qistina berkata...

happy birthday along..semoga menjadi anak yg soleh ye..rajin bantu ibu ayah dan adik2..hehehehe
(along rupanya sebaya ngan kakak la.. :)

zaza nizam berkata...

heppy besday along... aunty doakan moga jdi anak soleh buat ibu dgn ayah ye :)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..

alhamdulillah..
selamat hari lahir buat along.. :)
seronoknya tgk anak2 ni..raktif riang gembira :)

hainom OKje berkata...

Hepy bezday Along moga jadi anak yg soleh....wah mmg celebrate sungguh tu Zee sehari suntuk mereka kat luar main sakanlah

nurbijen berkata...

Happy belated birthday to Along…
Untung adik2… mereka pun dapat hadiah juga :)

Puan Kutu berkata...

happy birthday yg ke 8 along..best la bsday along tp angan dik niq pun dpt habuan..:)