Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 27 Januari 2014

Weekend yang takde aktiviti

As-Salam (^-^)

Wohooooo tak sabar nak tunggu esok... minggu ni memang minggu lek lek jer, datang keje pon takde nak keje sangat... esok last day sudah then cutiiiii... plan tak tau lagi nak kemana... bebudak tu cam tak kisah sangat dah pon sebab dah syok dok main game... heheheheeee ibu tak mendengar rungutan dah..

Oppsss, cakap pasal game ni kan, okay dah dapat pon barang return tu last friday... memang tip top servis dari lazada ni... so far puas hati... memula tu risau gak la sebab dok review blog lenlain, ada yang bad review... nak plak aku dah bayar pastu return takut amik masa panjang ler... yang paling kesian bebudak tu ler... dah merungut-rungut biler boleh dapat eeeepek (bak kata dik niq) heheheee... berjanji nak membeli jer dah seminggu... tetiba biler dapat barang gi return balik ape kes??

 
hi semua... semalam dik niq potong rambut... hensem tak??

 
 dua hari ni memang kureng skit dah dengar dorang bertekak... kalo tak memang naik hantu dibuatnya... yang pak ngah ni ler kalo suka menjerit pon... skit2 bunyik... kalah main game pon bunyik jugak... "dah la angah, main sensorang jer takyah nak bising sangat ehh"..

Semalam sedang tidor elok kuar darah plak kat idung... memang pestime ni dier kena... along dah 2,3 kali jugak kuar darah time tidor... boleh pulak dier syok bantai tidur langsung tak sedar apa jadi... tak rasa ke ape budak ni?? menjejeh kena toto... ayahnya balik keje baru perasan tu yang aku tersedar sebab dengar orang dok mengosok... rupanya sental darah yang kena toto... ibu pon mana nak sedar kalo dah lena..

  
yang ni jenis suka memerintah... kang kalo ada apa yang dier nak, dier nak jugak... takmo mengaku kalah ngan adik2... suara nyaring tak yah cakap la sampai bingit telinga dengar... selalu dok komplot ngan dik niq dok usik si suka meraung kat atas tu... haishhhh geram..

Sebabkan dorang tengah dok gian main game (sebab baru ada kan) so takde la nak kuar gi mana2 pon... okey la, boleh ibu layan tido semalam... ahahahhahaaa penting tu... asal memasing dah boring orrr bateri kehabisan, sambung balik cam biasa main gaduh main gaduh... selalu main lego memasing nak tunjuk hebat..

Sekolah start cuti biler ehh?? angah punya tadika sehari jer 30hb... yang sekolah si along ni tak sure lagi... cikgu belom kasik surat katanya... pepon selamat bercuti jugak tuk korang :)


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

10 ulasan:

Farah Waheda Wahid berkata...

wah semuanya sibuk dengan gadget yer...he he he...salam Isnin Zee...

hainom OKje berkata...

Dik Niq mmg le hensem....suka auntie tengok...
Selalu ke keluar darah tu Zee... Anak Okje yg kecik tu pun suka jugak keluar darah.. kadang tu lebihnya sebab dia terlebih korek hidung hehe.

Roha berkata...

salam pagi isnin zee..n selamat bercuti :)
mmg syook..akak tengok bebudak ni main game..pulak tu kaler game depo semua menarik..warna2 yg memberangsangkan tu..:)

biasanya kalau kuar darah dari hidung..panas dalam kan zee ? kat rumah ni biasanyakan, kalau anak2 akak demam akak bagi dorang minum air cap badak or makan beras barli..:)

Falsya berkata...

Khusyuk haaa memasing ngan game..ralit sungguh..;)))

Kakzakie berkata...

Dapat sorang satu baru diam ye Zee. Keluar darah dari hidung tu panas dlm org kata kan.. kena letak ais kat pangkal hidung katanya. Kalau org dedulu guna daun sireh.

Anak-anak kakak Rabu ini last day sekolah. Cutinya seminggu.

mama aryan berkata...

seronok tu dpt sorg satu...

akak pun esok last keje, rabu cuti sampai isnin..wah syoknyer mau cuti

mizz miaizzati berkata...

anak saya pon kalau dapat bendalah ni..baru dok diam..ada orang kata ada keburukan main benda ni..bagi saya kebaikannya pon ada..sebab zaman la ni makin canggih..

lieyalatif berkata...

amboi masing2 khusyuk hah...bagus gak camni kan zee...kurang laa gaduh ke ape....masing2 khusyuk layan game tapitu laa penggunaan gajet ni kene kawal gak...limit mase tuk main gajet....takut leka nanti......

ish anak lieya si mija tu selalu idung bedarah...risau gak...rupenye doktor kate kulit dlm idung die nipis sgt....korek idung kuat pun leh berdarah...kene laa tgk2 kan kalo die melombong heheeheheh...

lia berkata...

berdarah hidung masa tidur? kena letak ais biasa nyer nak stop kan darah...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam K.Zee..
hehe..baru2 dpt mmg tak lekang la jawabnye.. :)
kenapa jadi mcm tu kak? mmg ada sejarah silam time tido hidung keluar darah? dah p cek doktor tak?