Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 14 Januari 2014

Kangkung oooo Kangkung

As-Salam (^-^)

Hamboiiii tetiba hari cuti rajin plak hapdet ni apehal??? kakakakaa kena keje lor hari ni... tension tak tension, rela tak rela nak kena hadap jugak la... takpe, boss replace balik ngan cuti CNY nanti so untung la cuti aku kan... patutnya 30hb baru cuti tapi skang 29hb dah pon cuti... yahooooooo walaupon kan tak dapat gi mana2 sebab laki koje :(

Tetiba semalam trending plak kankung... moh aku share skit, macam2 jer korang ni kan... ade jer idea..

 
wakakakaka.... no komen... kalo kat kampung memang free jerk pon..

 
tea time menu..

 

 
oooo mc'd pon pakai kangkung ehhh..

 

Balik semalam singgah pasaraya beli kangkung... aku tak tau la murah or memang harga gitu dari dulu, RM 2.99 sekilo... kalo nak berjimat, nampak gayanya pasni makan kangkung jer la..

Perlu diingatkan jugak la yer, skang ni musim hujan... kalo sebelah pantai timur skang dorang dilanda banjir... nak makan kangkung boleh tapi make sure bersihkan betul2, belah batang tu dulu... risau jugak ler kot2 ada lintah ke apa kat dalam batang tu yer... ada jer kes camtu... and cakap pasal lintah ni aku pon ada pengalaman wei lintah masuk dalam perot... perghhhh sampai skang fobia..
 

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

Maria Firdz berkata...

Mmg kangkung kini disebut2... Hehe

Kisah Si Dairy berkata...

kangkung yang tengah trending sekarang nie

Roha berkata...

Salam Maulidul Rasul zee..
lawak sungguh pict yg zee kongsi tang kangkong tu.. senyum akak dibuatnya :)
yup zee hati2 bila nak masak kangkong tu,lagi2 dah ada pengalaman lintah masuk perut tu..apa kes ?

zee..kot ye pon kangkong murah..takkan arr sarapan pon kopi O dengan kangkong zee oiii :D

aTieYusof Family berkata...

Salam maulidur rasul zee..
ahahha... kangkung ohh kangkung ...trending word dr smlm ni Zee..haha
Sabah bercuti hari ini...

UmmuAidan-Arissa berkata...

Lawaklah zee gambar2 kangkung tuh..musim ujan mmglah murah..cubo kalo musim panas mesti mahal sikit dok...kangkung pun kerjaan kawal jgk ker hargo...mcm pelik sikit lah...huhuh

Puan Kutu berkata...

salam maulidur rasul..

erkk lintah?adui meremang anak tekak..sy selalu gak dpt free kankung ni org bagi..dh naik jemu makan..:)

Petak Bunga berkata...

mcam sedap..burger kankung

Kakzakie berkata...

Aduhai Zee... buat lawak di pagi hari kakak membaca ini.
Agak-agak Zee mereka ini membaca ke lawak kita ini semua.
Itu yg sedih berganda...

Apa pun hati-hati makan kangkung..

Falsya berkata...

patut la semlm masing2 duk post psl kangkung nie kat fb..hehehe

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

Kangkung peberet saye tau.. tp saya tak rasa gumbira pun harga kangkung turun.. hihi.. :p
trending betul kisah kangkung ni kan.. :p

aa..lintah pernah masuk dlm perut?? mcm mana leh jadi tu kak?sbb kangkung ker..? huhuhu...

Masya berkata...

lintah masuk perut adehh biar btl.. menakutkan..

Lieya Von Jay berkata...

kahkahkah..... lawak gila :)

hainom OKje berkata...

Eh ceritalah pengalaman awak pasal lintah masuk perut tu...perut awak ke?....hish menyeramkan tu