Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 21 Januari 2014

Pengaruh Gadjet | Tablet murah dari Lazada untuk heroes

As-Salam (^-^)

Budak sekarang  ni kan, tau jer pasal gadjet sumer nih... tak yah cakap yang dah sekolah, yang blom sekolah kecik cinonet tu pon tau tekan sana tekan sini... kalo zaman aku kecik dulu mana nak ada... henpon pon tak pernah tengok... jangankan henpon, tepon kat umah pon takde... huhuhuuuu


Ni aku nak citer pasal si angah... kang budak ni pantang ngan kunci, henpon, helmet... asal nampak jer nak... skang lagi la dah pandai godek ibu ayah punya henpon... kalo yang ayah punya dorang teror sangattt... tekan unlock jer sebab takde password... ada jer la kerjaan nya... tak main game, dok tangkap gambar sana sini... penuh gallery ngan gambar mengarut... selfie tak hingat... henpon tu penuh ngan gambar dier... hahahahaaa... tang nak mendelete la paling malas... kadang tu dier amik video pastu tengok video2 lama... ada sekali tu ntah si angah ni pi request apa... tau2 dah kena charges RM8 hengget... berangin jap wei... mujur RM8, kalo puluh ratus ringgit mau kena ribut taufan gak hero aku tu... kang dok tegur2 marah, dier cepat sentap... tak marah haaa cam gini la jadinya... kalo prepaid senang la kan... abis kredit jer automatik tak leh buat ape dah..


Yang along pulak lagi teror... henpon aku kan ada password... ingat jer dier aku punya password... memang mata ngan akal tajam along nih... selalu jeling2 tengok aku godek phone sampai password pon boleh hafal padahal aku dah sorok2 tu... aku tau la, asal aku mentido jer mesti dier godek henpon tuh... selalu aku check google tengok la ada menda yang dier search... ada slugtera game, ada pou pastu ada suffes2 ape ntah... kalo aku tak tido memang takde berani dier nak usik... kadang tu sampai hang pon boleh mujur tak kena block jer nombor aku..

Elok sampai bill aku check walaweiiiiiiii ribut segala ribut aarrr kuar... takde nak nasib baik dah... selalu aku punya bill nak cecah 50hengget pon susah sebabnya jarang aku dok col orang... internet pon takat check email ngan whatsapp jer... yang lebihnya dok opis guna PC takpon kalo henpon WiFi jerk... tau2 bulan ni bill aku kena sampai 100hengget... haaa mula la mulut ni dok bising pot pet pot pet... mencair la taik telinga tu along... memang berangin ibu ni tau... tapi aku takat bebel jer la lebih, suara kuat tak ingat tapi takde la sampai nak pukul2 anak... dah kalo tetiap bulan camni rugi arrr kan... 


Sebenarnya masa besday along aritu, ada la aku berhajat nak hadiahkan hero2 aku ni tab... bukan ape pon, takat nak kasi dorang heppy sudah... kalo ikutkan tak perlu pon nak bagi dorang main game ke ape kan... bukan satu kemestian or kewajipan pon tapi aku kesian plak kat dorang... asal gi jenjalan mana2 kan, nampak jer bebudak main tab mesti dorang cam kejakunan... hahahaha... nak jugak pegi dekat2 tengok... biasa la kan, hati ibu ni kalo nampak gitu terus jer rasa sayu... dalam hati "eee siannya kat anak aku"... hahahaaa psiko..

Lama aku dok rancangnya tapi time nak membeli tu takde plak yang berkenan... ala, kalo ikut aku cari yang murah2 udah ler...tapi nak jugak yang elok skit... at least 'spek'nya sesedap rasa... kalo nak main game takat 2gb mana boleh kan... lembsssss kot... sudahnya takde yang berkenan... tu yang time besday along takde hadiah... terpaksa la carik hadiah lain... yang untungnya si ayah la ;p dapat hadiah awal... hehehehee... dalam dok cari anak punya ayah yang dapat dulu..

Lepas chit chat chit chat ngan laki, bagitau niat kau nak membeli tu, terus jer dapat green light... owwhhhhh untung manyak wooo sebab tak yah lagi kuar duit aku... ahahhahahaa... petang sabtu tu dah selamat pon terima barang ni..


Nak membelinya pon takleh beli satu... anak aku tiga so kalo beli mesti nak kena beli sorang satu... warna pon kena sama jer sebab tak nak dorang berebut... aihhhh banyak betol problem dorang nih... berebut bergaduh tu perkara biasa dah..


Oh ye, ni aku beli kat Lazada.com.my... terrrnampak ada sale tu yang terus merembat... jenama takpe aku tak kisah sangat... asal murah, cantik, bagus dah okey dah... hero2 ni pon nak main game jer lebihnya... yang ni takleh col pon... lagipon itu tak penting... yang penting mesti ada WiFi..

Oppsss, dapat gak lagi kupon RM10 dari Lazada so aku bayar RM153 sajo... korang pon tau kot kan... pestime register memang dapat voucher tu... aku sampai 5 kali register so dapatla RM50 voucher tapi kena diingatkan yer, gunakan alamat email yang berlainan... satu email satu jer voucher..

 

So far dorang takleh guna lagi sebab semalam aku dah return balik... salah satu tab ada problem skit but dun worry coz, boleh return dalam tempoh 14hari dari tarikh terima kalo tak puas hati and sumer tu free of charge... okey ke tidak tab ni kita tengok la nanti camaner... yang penting pasni jangan plak ada yang merungut bosan lagi dok umah erkkkk... sepok kang... ekekekekekeee... memasing dah tak sabar tu menunggu..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

17 ulasan:

Budu Bilis berkata...

Menarik :D

UmmuAidan-Arissa berkata...

Heheheh...tension bunyi ibu yg teponnya keno godek..kekeke..bagus jgk zee bgdepa nie tablet...cuma control jerlah dorang nyer access kan..jgn pegi kat yg merapu2 udah..
dikniq punpandai guna tab dah ker..heheh

aTieYusof Family berkata...

wahhhh seronok lah hero2 zee ni dapat Tablet ya Zee... Pa'e punya tablet dia tak pandang dah..haha..dah naik bosan kot.... sebab beli tablet adalah spy anak2 tak sibuk nak godek2 HP ibu...hehe
tapi Lazada mmg murah jgk zee:)

Roha berkata...

haha..pandai along jeling2 password ibu yek hehe..zaman sekarang mmg susah nak pisahkan anak dan gadjet..macam kita dan blog hehe :P
sonoklah tu depo semua dapat gadjet baru 3 lagi..tak yah nak dok curi2 godek2 hp ibu lagi ye long :D

syawalsimpsons berkata...

seronok memasing mama dorang kasi tab yee

Kakzakie berkata...

Lepas ni kalau masing-masing dah khusyuk dgn tab Zee dan suami akan rasa sunyi sebab tak ada bising-bising mereka main lari-kejar-kejar. Semua dah concentrate dgn tab...

Zee Suhaini berkata...

tu la..macam2 dok tekenyo ummu..tengok bill lagi la sakit ati..

Zee Suhaini berkata...

kitaorang selalu lambat ketapi atie..orang dah jemu, kita baru nak beli..sodihhh

Zee Suhaini berkata...

tu la kak..budak skang ni tak macam kita dulu..

Zee Suhaini berkata...

blom merasa main lagi pon sue..

Zee Suhaini berkata...

harapnya dorang dah tak bergaduh la kak lepas ni..

Nafira usof berkata...

murah dah tu Zee.. zura beli untuk Anis tahun lepas RM199.
tapi Anis cam x minat sgt dgn tab dia.. dia lagi suka godek2 hp mama dia.
kadang2 berebut 2 badik tu. tab dia dia tak mo main plak. nak jugak berebut hp ngan adik dia.

aTieYusof Family berkata...

Takpelah lewat pun zee, janji anak2 happy bila dapat tu...hehe

izan mama mia berkata...

Assalamualaikum
wah dapat sorang satu tuu... mmg berbaloi beli di lazada,,.. harap lepas ni tak ada yg sibuk nak godek telefon mama mereka lagi..garang nampaknya mamanya tuu..hhahah

dalila berkata...

amboi sorg satu dapat..bestnye..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.zee..
Hehe..tu dia.. sekali 3 beli..alhamdulillah.. seronok la depa lepas ni dpt tab sorang satu..

hainom OKje berkata...

Wah seronoklah depa dapat game ni Zee.....ketawa sampai ke pipi hehe
Okje tak pernah lagi shopping on line...kalau dah tak kerja tu buat jerlah cara tak bekerja hehe... peringatan utk Okje tu haha