Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 15 Januari 2014

Kemalasan sudah tiba..

As-Salam (^-^)

Konon-konon arini nak amik leave tapi tak jadi... yang dik niq la, memdemam dah dua malam... tadi pon aku rasa badan dier panas... bangun terus mintak susu, blom pon abis sebotol dah sumer yang masuk dier muntah kuar balik... satu rumah bau masyam dik... hadoiii... yang aku ni memang malas pon nak keje... bosan ahhh minggu ni takde menda sangat nak buat kat opis... memasing dah eksited nak CNY kan tu yang sunyi sepi jerk... keje pon tak banyak... lepas CNY kang hadap la keje menimbun... memang selalu pon cam gini... sebab takde keje la templete aku dah bertukar warna... ahahahahaaa..

 
lepas dah mandi, makan ubat ehhh dah kurang skit panas... tanyakan dier nak dok umah ke nak pegi umah mak pengasuh... dier cakap nak gi umah mak... dah tu takkan ibu nak dok umah sensorang plak... tu yang terus tak jadi amik cuti... hope tak melarat ye sayang... tunggu sampai ibu balik petang karang..

demam pon aktif jugak budak ni... kejap kang 'ibu tatit tepaya ahhh', ibu penin ahh'... rasa elok skit terus melasak 'ibu tepaya dik niq dah tejuk'... penat balik terus terjelepok kat lantai... memang la kalo dorang tak sihat, kesian sungguh tengok... lesu jer tak bertenaga..

 
ni takde kena mengena ngan anak demam ke ape... semalam kan keje, balik melapar giler tu yang makan luar... tapi semenjak dua menjak ni kemalasan melampau-lampau... tak larat memanjang aku rasa... kalo masak pon yang ringkas2 udah... pagi ni pon takde bekal dah tuk sekolah si along... huhuhuhuuuu malas ooo malas, cepatla kuar dari badan aku ni haa..

 
menu biasa la kalo dah makan luar... ehhh lupa plak semalam nak order sayur kangkung... patutla aku rasa cam mahal jer time nak bayar... kahkahkahkahkah..

      
nasi impit tu memula order tuk si angah ngan along... sekalinya tak mau makan la pulak... elok ibu ayah licin dah balun nasi boleh pulak dorang mintak nak makan nasi putih... angah lagi la siap menuntut sup ekor yang dah tinggal tulang... haihhhh sabar jer la..

      
orderkan je la sup ekor lagi... mintakan nasi putih sekali... wokehhh nasib licin dikerjakan, kalo tak mendengar la korang bebelan si ibu ni haaaa... tu la bebudak kan, time suruh makan dier main... kang orang dah siap makan baru terhegeh-hegeh nak makan... elok nak balik sebelum ujan turun, dah terpaksa meredah ujan lebat semalam... dah la dik niq tu demam..

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam k.Zee..
Alahai.. sian dia demam..
Syafakallah yer sayang..

Jgnkan akak sorang yg M..cma ni lagi lagi M,..
muahahahah

UmmuAidan-Arissa berkata...

Siannyer dikniq demam plak yer..cepat sembuh yer encem yer...
mmg kalau dkt2 nak coti semangat bekerja tuh makin kurang kang zee..takperlah kerja kurang leh lepak2 online..:)

Roha berkata...

hoho..zee mood ' M ' menyerang, template tetap tukaq noh hehe..sweet pink gitew :)
siannya dik niq demam yer..auntie doakan dik niq cepat sembuh okay :)
ermm saty sodap tuu zee oii...

Kakzakie berkata...

Kalau tak belikan pun tiba rumah tak senang hati teringat kan Zee. Baik belikan apa yg nak dimakan. Ok jugalah mereka suka makan tak membazir..

Kangkung lagi Zee hihi...

dalila berkata...

siannya..
anak saya pun br baik demam kak..
siap ada ulser lg dalam mulut..
sian btl..makan pun xnak..
kita ni klu anak sakit, kita yg susah hati kan?

syawalsimpsons berkata...

susah hati kan kalo anak tak sihat ni...

Nafira usof berkata...

Alahaiii.. sian dik Niq.
moga cepat sembuh yer.

kat opis zura nih pon dh start dah mood CNY. limau dah mula masuk dah.
yang paling best.. list bonus macam dh kuar dah.. hehehehe

kastari multimedia berkata...

Silahkan kunjungi WEB kita kakak :-)
buat anak-anak kakak yang mau belajar

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

aTieYusof Family berkata...

kesian niq.. moga cepat sembuh cyg..musim demam kot zee..sini cuaca asyik hujan, ramai budak demam selsema...
amboi! order kangkung tu...haha..patut nya dah murah..kan dah turun harga...haha

mama aryan berkata...

sian dik niq,moga cepat sihat ye...
anak2 akak pun sama la,time mak pak makan dorg melompat2 main,dah abis makan baru terlompat2 nak makan...mujur maknyer ni tak melompat2 gak geram

hainom OKje berkata...

Alahai....siannya budak encem demam yeh...Senang makan ubat tak Zee?
Okje yg duk rumah ni pun malas memanjang.... lagi kan awak yg keje...sure penatkan!