Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 20 Januari 2014

Riadah di pagi sabtu..

As-Salam (^-^)

Puas hati kan panjang cuti weekend lepas... heheheheee ekceli aku kan kene keje tapi last minit bos kasik cuti... memang suka abis ler... kalo mr.laki pon ikut sama cuti lagi syok rasanya... petang semalam si angah merungut "bosan arr dok kat umah jer... takde pegi mana2 pon"... ahahahaaa padahal pagi tu ayahnya dah bawak pegi main bekbiten... ada jer alasan nak jenjalan bebudak ni..

Biler aku sound "kang dah keluar pagi tadi tu main bekbiten"... kemain lagi menjawab... "ala tu main bekbiten, ni nak gi jalan2 ke, main game ke, makan ke, soping keeee" hamboiiii hamboiiii... soping erk??? ingat poket ibu ni tebal sangat??? pastu dok pikir2 nak jugak la kuar gi pasar malam tapikan malassss... dik niq pon demam lagi... dok ngadu sakit kepala jer memanjang... dah takde nak gi mana2... rasa bosan pi masuk tido... esok sekolah yer..

Pagi sabtu lepas bekpes, bawak hero2 ni pi main basikal kat taman... lama dah dorang dok merungut nak main... cun cun jerk timing kuar ari sabtu sebabnya tak ramai orang... kalo ikutkan cuti 3 ari tu memang kuar jer belah pagi... jumaat pagi teman ibu gi soping ikan kat pasar borong kan??? ekekekeke... petang jerk pon kalo terkurung dalam rumah... itupon boleh merungut dorang ni..

 
cuaca redup... memang syok la dorang berbasikal... puas pusing setaman..

 
sibok nak bawak beg pink ibu... dalam tu aku letak stok kudapan dorang ngan air kotak..

 
seee... lengang jerk... kalo ari ahad memang penuh..

 
mission ari tu nak merentasi jambatan... ingatkan dekat, rupa-rupanya fuhhhhhh penat..


 
stop jap sini amik udara segar... separuh jalan pon blom sampai, dah mula nak semput..

 
dua budak yang tak boleh nak dok diam... tengok orang joging, dorang pon ikut berjoging sekali..

      




 
ahahahahaa... pesen terbaru dik niq kalo amik gambar... suka sangat wat lidah gulung camtu... 

 
perjalanan diteruskan yooo... sini memang penuh ngan pokok periuk kera ni... kalo kat perak kan, ada yang guna periuk kera ni tau... dorang letak beras pulut kat dalam tu then masak... sape pernah makan??

Ala, cam ketupat pulut tu la lebih kurang... ada yang wat style rebus, ada gak yang style kukus... masa kecik2 dulu suka gak aku pungut periuk kera ni... pastu main masak2 ngan kengkawan..

 
jauh rupanya nak menyeberang jambatan ni... memasing dah penat mengayuh pon... pastu merungut-rungut "bila la nak sampai taman ni ibu... nampak cam dekat tapi semakin jalan semakin jauh" ... heheheheee mau tak jauh kan, jambatan tu pon bersimpang siur... seround pon aku dah surrender... takmo dah pusing lagi..

 
dorang penat ibu yang jadi mangsa kena tolak basikal... kalo boleh naik takpe la jugak..

 
akhirnya sampai jugak... nasib la cuaca tak terik sangat..

 
dik niq tu konon berani sangat la panjat besi tu... sekali 'stuck' kat situ... tak berani dah nak naik.. meraung-raung soh ibu angkat..


 
buai laju2... sampai pokok sena... ape dalam baju... sekuntum bunga cina..

 
hohohohoooo selfie namanya ni... kemain tu amik gambar sendiri... ehhh ehhh, bulat la muka pak ngah..

 
dah la penat sudah... jom balikkk..
 
 
menyinggah lagi sekali..

 
auwww cantik tak dik niq??? kita suka la bau bunga ni... wangiiiiii

Nampaknya, cuti CNY ni aku kena buat jadual la kot... nanti kebosanan pulak hero2 tu kat umah... nak balik kampung dah kompem2 la tak boleh..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

10 ulasan:

aTieYusof Family berkata...

wahhh! bestnya... seronok tgk hero2 ni berbasikal... ada gak aktiviti zee.. mcm kami kat sini, tempat rekreasi pun kurang.. ntah nak jalan ke mana dah..
amboi! dik niq, buat duck face ke tu?? boleh lah kawan dengan Pa'e... ahaha

Sue-Rya Qistina berkata...

bestnya aktiviti zee sekeluarga!!!
dah lama x outing mcmni..tunggu baby besar sikit la. hehehe
oooo..yg tu lemang periuk kera namanya kalau x silap..
x pernah try lagi, aritu nak beli tapi abis sudah..huhu

Roha berkata...

sonok tengok anak2 hepi kan zee..dapat pi taman pon dah kira best tu..syik asyik pi shopping mall je,hadap benda yg sama..kalau poket tebal takpelah jugak kan ! :) pi taman lagi sonok dorang ni sambil beriadah..
comel dik niq buat gupa gitu hehe..:D

lia berkata...

sejak kayu jambatan tu da ganti, x pernah g ronda abis pusingan jambatan tu... masa kayu jambatan 2 rosak, kami p teroka, pas2 gigil2 sbb terpijak kayu reput hu3

Farah Waheda Wahid berkata...

wah seronokknya anak2 aunty yg comel2 tu... ^_^... bukan setakat weekend lepas jer cuti panjang... memang tengah cuti panjang pun ni... ha ha ha... hari Jumaat ni last zee... pas tu back in action

Kakzakie berkata...

Tambah seronok bila tak ada org lain Zee. Cuma penat sikitlah sebab jauh. Zee betul-betul exercise sebab tak berbasikal tapi jalan.

Bunga kat telinga adik tu bunga kemboja putih kan Zee..

UmmuAidan-Arissa berkata...

Hehehe..comey jer dikniq pakai bunga..ari tuh siaidan pun ade pakai gak kat klinikjumpa munger..heheh..
oklah tuh jenjalan kat taman..mcm2 aktiviti leh buat..tmn kat mana tuh zee mcmtak biasa pegi jerrr..

Cho Zila berkata...

amboi syioknyer diaorang.. puas main takder orang yerk.. ni kat mana tamanni yerk zee...
oo CNYni duk sini jerler yerk.. akak selalupun gitu tapi tahunni nak balik gak kampung... cuba jaya...

lieyalatif berkata...

iyee zee...budak2 ni mmg cepat bosan kalo dok umah saje.....kene bawak pi playground dieorg dah cukup hepi dah kan.....tapi syok tu tak ramai orang...lapang jek.....enjoy korang anak beranak kongker taman hah...si bujang pun sonok berlari n kayuh basikal sane sini....

betul tu, raye cina nanti pun cuti agak lame...kene susun jadual nak pi mane...kalo tak bising lagi laa mulut anak bujang hensem nie heheheheeheh

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

eheh..suka tgk pic2 tu.. seronok btl diorg ronda2 nek beskal..
periuk kera tu, pernah jumpa.tp tak pernah mkn yg versi nasik dlm tu..