Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 11 September 2014

Asyik dok bising ajak main basikal

As-Salam (^-^)

Arghhhh stress plak keje skang nih... bukan stress ngan keje pon tapi ngan perangai manusia... adoiii la memacam ragam.. staff kat opis ni bukan ramai sangat pon tapi perangai masya'allah tak tau nak cakap... depan bos pon belagak kemain tak padan ngan umur... haihhh makin tua makin menjadi... oke, takmo stress bebanyak... kang aku plak kena sakit jantung darah tinggi..

Lama sungguh tak bawak hero3 gi taman exercise... dorang asyik dok request nak main basikal tapinya nan hado ibu ayah nak bawak... malas nak angkut basikal masuk kete satu hal... pastu nak angkat naik tangga plak satu hal... sampai tayar basikal si along tu bukan takat kempis jerk tapi merekah terus... memang tahap kena tukar tayar baru dah... punya la lama tak main..

nak sangat main tayar kempis pon kempis la... nak gi tukar ari ahad kedai basikal tak bukak... semalam baru ayahnya dapat pi antar kat kedai..

angah yang bising terlebihnya nak main basikal sebab baru jerk berjaya tunggang basikal tayar dua... ini pon bukan balance sangat lagi... kena banyak berlatih baru oke..

yeayyy saya budak baru belajar... jatuh bangun adalah perkara biasa bagi saya yerppp :)

tinggal la dik niq terkontang kanting ngan basikal pat tayar... inipon tak pandai sangat lagi kayuh 360 darjah... dok main 90darjah jerk selalu... orang dah satu kilometer awak baru 100meter..

dok terkedek-kedek sangat kena tinggal ngan abang2 apalagi nangisss..



     
buah hati pengarang jantung we'olls... bila takde depan mata rindu... ada depan mata kang asyik la membebel ngan perangai masing2... sorang mengusik sorang meraung yang sorang lagi tukang mengadu... mau tak stress gini... sementara anak2 nak membesar memang kena hadap memacam kerenah... ke aku jer yang gini??

dah puas hati berpeloh-peloh main basikal, gi exercise kat playground jap... bagi dorang peluang lenjan abis-abisan... anak2 sihat dah tapi mak pak tak sihat... kemain melekat jer kat bangku camner nak kuar peloh?? pasni kena amalkan gaya hidup sihat... at least sekali seminggu exercise baru pipi tak tembam perot tak boroi... hahahaaaa..

     
cukup sejam dua jommmm balik... ikut dorang setengah hari pon tak puas kalo dapat main..


Next week dah cuti sekolah... pe rancangan korang?? tengah dok blur jugak nih... ingatnya nak amik cuti sehari bawak hero3 gi jenjalan ke ape ke tengok keadaan dulu camaner... rasanya ramai yang amik cuti senin kan dapat direct pat ari sebabnya selasa cuti hari malaysia... waa syiokkk tapi aku amek rabu ler... takmo bersesak ngan orang... hahahaaa..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

14 ulasan:

babYpose berkata...

cantik tempat main basikal, bersih, nampak anak-anak aktif betul, elok tu bawa mereka keluar, pandai mereka enjoy.

aTieYusof Family berkata...

Salam Zee.. jangan stress2 tau.. biasalah ragam manusia mcm tu..kadang dpn kita lain, belakang kita lain plak.. sabar ja K.. jgn dok layan sgt... huhu..
happy hero2 ni dapat main basikal.. suka lah beriadah kat luar rumah...

lieyalatif berkata...

ermmm same laa nampaknye situasi kite ni zee oiiii...anak lieya punsame tgh gile berbasikal...petang2 tu sanggup pujuk rayu nak main basikal...balik2 sekolah penat pun tak hirau hehehehehe.... lagi2 si mia baru pandai kayuh due tayar jek tu...adoi lambat anak dare lieya terra kayuh basikal haahahha...manja lebih....

tapi betul kate zee aktiviti mcm ni laa seronok....berpeluh...melibatkan fizikal..tak lee tersadai layan game kat ipad ke tab ke...not good orrrrrr heheehehhe

Ena's Stories berkata...

seronok sesekali dorang dapat bebas macam ni....
ank sy pun tak peluang nak berbasikal ni...balik kpg baru dpt main...halaman umah terhad

Falsya berkata...

Gitu la manusia..nak hadap pangai sorang2 boleh sakit jiwa..hehehe..

Cpt la mekkkkk beso..nak bg main beskal..ehhh, hahhaha..suke tgk anak2 bile anak2 happy kan..

Ema Johari berkata...

seronok mereka beriadah bersama-sama..... itulah anak cuti sekolah seminggu mula minggu depan...tak tahu lagi nak bawa ke mana...lagipun tak boleh cuti...kesian pula kat anak.

AnneRaini berkata...

seronok dpt main basikal...sekali sekala layan jugak..sy pun dah lama xbw anak beriadah...

Kakzakie berkata...

Kalau Zee pandai kayuh basikal bolehlah exercise sekali. Kakak tak pandailah. Kalau pandai kakak suka cycling ni Zee. Tak penat tapi sihat badan. Seronok tengok anak-anak cycling ni.

Nafira usof berkata...

Zee.. camtuhlah kita.. kenalah layan ragam dorang.
masa nak membesar nih lah boleh nampak ragam dorang.. kan dah besar.. masing2 buat hal sendirik.
Zura pon kadang2 jadik tarzan gak kat rumah. biasalah mak x bape nak penyabar nih.. hahahaha

mama ka0ri berkata...

Melayan tiga org anak lelaki mmg mencabar..haha..

❤Kamsiah❤ berkata...

seronoknya anak2 dilepaskan bebas bermain mcm tu...

Nastyna berkata...

sama la basikal jj pun dalam stor rasanya merekah dah tayar. dia ni lagi la pangai, asal dia rasa penat jer dia lompat turun pastu bapak dia yang kena pikul balik umah.

LYAfrina berkata...

amboi..nmpk keseronokkan di muka ank2 tu

Nory Zoulkefle berkata...

tudiaaa....3 beradik dah kongker taman...
iqy nak join main sekali boleh??
heheh