Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 29 September 2014

dapat jugak kete idaman kalbu

As-Salam (^-^)

mak aihhhh lemau sungguh ni lama tak berupdate... last week dik niq demam... dok berkepit ngan dier jer last2 tukang jaga ni plak ting tong... mood pon kelaut... esok kalo tak larat jugak nak amik mc... wuhuuuuuu... berpinar-pinar bijik mata nengok skrin..

okeh, takde pape nak citer selain kisah hero3... yang tengah cam biasa la memacam hal tau... naik pening ngan dier sorang... ada sebulan lebih kot dok mintak nak kete control... pengaruh kawan kat tadika punyer pasal la ni... kawan citer ada kete control dier pon nak... cair taik telinga kena menadah dengar hari2..

ibu kan, lama2 jadik naik kesian... kalo ayah dier buat bodo jer... ahahhaa, dah jom la ajak ayah pi beli... dapat yang murah pon takpe janji dapat tapiiiii korang guna duit sendiri... kahkahkah... berkira sangat nih... sajer nak mengajor dorang... kang asal mintak dapat, asal sebut dapat naik lemak tepu plak... susah hoiii terlebih manjakan anak pon takot jadi cam anakku sazali... tu yang kena ajar susah skit... kena belajar menunggu dan sabarrrr..

yang ni ler tukang mengajar si adik... biler dier dok menyebut jer adik pon ikut sekali... hadoiii pening... ini pon dier yang request nak makan nasik sup tulang sudahnya dah ader depan mata takmo plak makan... tak ke menyinga jadiknya??

sekali order 3 mangkuk hahhhh... sumer nak makan sup tulang... ayahnya cakap kat tesco ni sedap.... aku rasa cam biasa2 jer kot tapi ada rasa rempah ratus lebih skit..

setel makan jom masuk Mr.D.IY udah... takyah nak toy r us sangat la... kat situ berbaloi tuk korang tapi tak berbaloi tuk poket mak ayah... sini jer berbaloi-baloi..

suka lettew... dapat gak sorang seketoi... test terus kat situ kot terosak ke hape malas nak datang balik tup tup datang gak semula..

dah dapat nape orang lain plak yang terlebih excited nih?? angah cam biasa la pemalas... tahu mintak jer kang suruh bawak sendiri kete dier banyak benar alasan... tu yang senget2 badan jalan kat belakang ayah... hohohohoooo..

     
balik umah terus main... alamakkkk failed... dah remotenya boleh control sumer kete camaner nak lumba drift?? kalo dorang sekali harung main memang lintang pukang... tak tentu hala kete tu dibuatnya... patutnya kan, satu remote control satu kete dah ler... harga boleh tahan takde la murah sangat... nasib ada discount jimat banyak jugak... pegi balik lepas tu nak tukar pon tak boleh... sumer sama pesen... redho ajer ape boleh buat lagi..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

19 ulasan:

Falsya berkata...

kemain suke lagi memasing dpt kete..happyyy happyyy joy joy..hehe

Daddy Ziyyad berkata...

hahaha..anak anak saya terkena jugak...makcik wife saya belikan kereta macam ni utk anak2 saya & anak buah yg lain...bila berkumpul, lintang pukang kereta tu nak bergerak, sebab semua remote control tu guna transmitter yg sama!

Siti Rohaida Yusof berkata...

ooo..ingat zee beli kereta baru..

Mar Mansor berkata...

sorang satu kete..

Ummiarissa Mahdi berkata...

Anak lelaki itulah mainannya ye...bukan budak je suka main keta control ni..dapat kat saya pun nak juga merasa main...hehehe..berapa ye satu tu..murah je kan..

LYAfrina berkata...

Setuju tu zee.
Mmg kna ajar jugak.
Klo sng2 j bg apa y nak.. lps ni asyik mtak tnpa usha..

Satu lagi.. lya sgt sokong mbeli kat.mr diy ni.. x perlu kot toy r us.. kualiti kt mr diy pom ok.. murah n cantik.. xperlulah mbazir..

Suka la hero ..akhirnya dpt kete idaman. Klo girl mesti nk mainan msk2+ anak patung

aTieYusof Family berkata...

Ahaha..kesin juga kan Zee bila dah selalu minta tu.. tak sampai hati nak tadah telinga lg...haha.. sesekali boleh lah belikan.. bagus juga tu guna duit sendiri sekurang2 nya depa tau duit itu duit depa.
seronok kemain bila dapat main tu... :)

mama ka0ri berkata...

anak lelaki memang takleh berpisah ngn keta kan..

kat umah kita dah macam2 keta control ade..sume dah arwah..haha..

Kakzakie berkata...

Gelihati pulak kakak dibuat hero-hero Zee tu.
Kakak dpt bayangkan tiga-tiga dgn remote yg boleh gerakkan 3 kereta memang kecohlah jadinya
Tapi akan jadi kenanganlah bila besar kelak:)

LydSunshine berkata...

keta remote control mmg mcm tu kot, dia takleh ada kereta atau remote yg sama berdekatan. Dia akan ganggu. Tapi puas hati le masing2 kan dpt keta idaman. Beli kat DIY pun berbaloi, sbb biasa budak2 main kejap je. Kalo beli yg mahal2 nnt rugi je.

Nastyna berkata...

wiee... minta keta sebijik. Pandai jugak u ajar dorang guna duit sendiri, macam Jijah kalau I cakap I tak bawak duit, nnt uncle cashier bagi katanya, kan selalu cashier bagi duit balance kan, dia ingat senang2 boleh minta dari mereka tu la nnt.

lia berkata...

x silap lia, remote tu bole setting frekuensi berbeza... cer check smula... idak la kete smua gerak dgn 1 remote jer he3

LYAfrina berkata...

singgah sini..selamat pagiii

aTieYusof Family berkata...

Singgah pagi Rabu zee.. :)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..
ehehe.. siap sorang satu dapat kete kontrol..
mesti lintang pukang kete tu sbb remote blh kontrol sumer keta.. eheheh

AnneRaini berkata...

eh samalah zee.. kasyah pon sibuk minta kete control.. last2 belikan jugak...

dalila berkata...

lamenyeee xsinggah cni..wahh..best la hero2 tu dpt kete control sorg 1..

babYpose berkata...

wah kena race pula ;), yang bestnya dapat makan-makan kan :)

Mummydearie berkata...

Daripada hari tu tengok tajuk je ...tak sabar nak tengok tuan blog punya kereta baru (almaklumlah Kak Ton kepohci sikit) tapi sibuk pulak dengan para auditors yang dok bertenggek nak kena bagi makan tu....

Oh, rupanya kete control budak bertiga ni. Macam nilah kan kalau ada anak lelaki semua, tak pun perempuan semua. Mesti nak sama je.... Saya pun gitu juga. Kadang anak tak banyak hal, saya pulak yang berhal-hal. Endingnya kita juga yang nangis sebab poket sendiri yang bocor tak sedar!