Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 15 September 2014

Sabtuday Outing ke Equine

As-Salam (^-^)
Alosss ramai plak kat opis yang cuti arini... ni yang tetiba rasa nak balik skarang jugak... tapi takpe, dah apply cuti tuk rabu ni... tengah mikir lagi mana nak bawak hero3 lasak aku tu... esok cadangnya nak gi picnic kat air terjun... bakar ayam dalam cuaca sejuk gini pon best gak... hurmm harapnya menjadi..

Sabtu lepas aku plak yang terasa boring... abis keje terus soh laki siapkan bebudak... moh kita gi outing memana... nak gi jejauh tak boleh so gi yang dekat... since lama tak gi equine jom kita terjah... nak jejalan sesaje takde agenda lain pon selain nak isi perot..

     
pusing2 jap window soping pastu gi food court jerk tuk lunch... tak ramai pon orang kat sini senang nak jenjalan... sementara tunggu ayah pi beli makanan layan bergambar jap... bedak tu dier pakai sendiri... tengok2 setepek penuh muka cam tepung gomak... dah sapu pon nampak lagi kesan tu malas dah nak buat... hentam jer la..

ni yang paling bising kalo tak dapat kuar rumah... cam semalam pon dok berzikir nak gi main basikal... cuaca semalam memang tak membantu korang pon bukan takmo bawak... hujan on off sepanjang hari... redho jer la..

dik niq yang request ni nak amik gambar sama2 ngan ibu... kejap2 kang soh amik gambar dier... layankan tapi takdenya ibu nak up banyak2... malas nak boh watermark..

oke makanan dah sampai jommm makan... si along selera besar makan pon besar... ciken cop cinonet banyak ni memang tak cukup makan jawabnya... request plak ABC tapi tak minum... yang dok perabih si angah ngan dik niq..

ayah kena menyuap lagi dua hero... dorang makan bersuap baru kenyang kalo tak nasi kemana dorang kemana... pastu masuk keta start la membebel lapar lapar..

nak jugak tu suap sendiri..

perot dah kenyang terus excercise bakar balik kalori... hahahhahaa... tak sempat nak hadam..

maunya badan memasing tak selim kalo dah cam gini... ayah jer kena workout lebih..

tak cukup lagi peluh kuar gi kayuh menda alah ni plak..

complete tiga set... yang kecik pon tak padan ngan ketot ada hati gak tu nak mengayuh..

hahhhh tau pon penat... melayan korang memang semput dibuatnya..

Pusing2 jap jer terus ler balik... takde ape sangat pon... sale pon yilek... tapi equine ni memang boring skit ler pada aku... sesekali nak berjalan boleh ajer dari takde... skarang yang dok ada dalam list nak gi paradigm ngan setia city mall... memang mundur sangat tak penah lagi jejak kaki ke sana... malu aiiiii..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

26 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

sue dah lama tak jalan2 kat equine ni

Nafira usof berkata...

Zura pon tengah merancang2 nak kemana esoknye nih.
hahahahaha.. kesian jugak kat anak2 tak ke mana cuti sekolah nih.
ingat nak bw berjalan dekat2 jer. cukup kan syarat cuti sekolah.. hehehe

Falsya berkata...

hehehe..kemain bersenam 3 hero..

ape??..rabu cuti??..aii is jelesss...

Petak Bunga berkata...

mau keluar isi perut workout lepas makn ni..

AnneRaini berkata...

alah kite pon xpergi lg tmpt tu...same je mundurnye..hehe

equin mmg bosan sikit tp baju2 die okayler jugak..

LYAfrina berkata...

xpela..window2 shopping pon best ape..release tension kan..x smestinya nk mbeli

dalila berkata...

br je pegi cni mggu lps..sedapnye sup..kak zee nnt try la kedai kwn ofis ila kt equine tu..kt bazar rakyat ats bukit kt giant tu..dr trafic light tu nampak 'Sup Gear Box Gegar'..memang terbaekkk la..pregnant kali ni asik nk mkn kt sana je..tp klu order mintak cili asing..takut pedas bdk2 xleh mkn..ececece..promote plak..hikhikhik..

Bunda a.k.a KN berkata...

Bunda pun kalau setakat window shopping jer pun jadilah....
Bukan selalu nak membeli pun...saja cuci mata dulu...

Seronoklah budak2 tu...jalan2...makan2...pastu workout pulak...

Salam dari bunda...

AINUN ZURIYATI MOHAMED berkata...

happy tengok budak-budak makan...
ALhamdulillah...anak-anak dan makayah yang ceria...;-)

Puan Kutu berkata...

budak2 lelaki mmg lasak,apa ada hal lepas makan terus excercise..huhu

CCTVideatechnosolutions berkata...

Thank you,
The given information is very effective.
I'l keep update with the same.
cs mount cctv camera

Cho Zila berkata...

ah sekarangni jarang dah bwak anak2 keluar.. mak dia student balik nasible rwahai anak2...
akakpun dah lama tak ke equineni...

aTieYusof Family berkata...

Tak pernah sampai ke equine ni Zee..kalau balik sana pun paling2 ke Sogo, The Mines, Berjaya Time Squares.. itu je lah.. bilalah nak smpai sini.. ahha..
wah! makanan tu, paling suka sup.. perghh...

babYpose berkata...

haha semua minat senam ni..comel :)

acik idah berkata...

Terliur tengok sup tulang tu... :D my feveret tu...

nadia mansor berkata...

haha..comel la 3 hero tu..ada je ragamnya ye.. bedak setepek, makan bersuap..tp semua tu indah kan :)) kita followw

lieyalatif berkata...

EHH menarik plak tgk sup tu zee...lieya selalu gak gi equine tu....jalan2 beli baju pakai hari2...kdg2 beli sayur gak sbb byk sayur organik....tapi jarang mkn kat foodcourt die sebab mcm tak best jek...tapi tgk menu zee makan nampak sodapp plak heheeheh...nanti leh le try plak .....

betul tu zee equine tu tak le menarik sgt tapi boleh laa buat bawak jalan2 kalo boring2 kan sbb org tak ramai...secret recipe die tak ramai org tu yg syok tu heheheehe...tak le lame tgu menu sampai kan heheheeheh lieya suke lepak sr jek kat sane tuh....

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ berkata...

Assalamualaykum (^___^)
datang menziarah sini dan terus follow di 299 ;)
salam ukhwah ye dari puan eeiyss ~

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ berkata...

mencabar ni dengan 3 hero hensem tu... is dua orang puteri pun jenuh nak mengepung... hoho~

Kakzakie berkata...

Adik Niq kira apa janji abang-abang buat dia mestilah nak buat juga Zee
Tak dapat buat seperti abang tak apa janji dia pun ikut sama:)

ros_reeza berkata...

sup tu nampak sedap je. hihi//

CCTVideatechnosolutions berkata...

Great post in Awesome Blog!
This is a really nice blog post and the post is inspired me to start Blogging like you after visiting and reading you post.
door frame metal detector in bhubaneswar

Mummydearie berkata...

Kesian. Saya tak pernah sampai lagi kat Equine ni. Terasa macam jauh pulak. Bab Paradigm Mall dan SCM tu memang ohsem. Rasa macam tak mahu balik rumah. Itu pendapat sayalah :)

Cakap pasal Equine ni sebenarnya saya nak juga berposing yang ala-ala 3D Street Art tu. Katanya kat belakang Giant di Taman Equine....

Nurul berkata...

Haa, lebih kurang je kita, suka sgt jalan2 biarpun xde apa yang nak dibeli pun... Nurul biasa sgt pegi Paradigm Mall, dekat ngan rumah MIL... Tapi Equine memang x pernah sampai lagi....

Nory Zoulkefle berkata...

nory pon kalau pegi jusco equine msti makan kat foodcourt tu...hehe

cadar cantik berkata...

hai..jalan jalan sini.

kita ada jual cadar patchword n 5d murah tau. 100% cotton.
harga pasti berbaloi la.

untuk yang terpilih sahaja.

http://cadarcantiksangat.blogspot.com