Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 8 September 2014

Off ke Ikea jomm

As-Salam (^-^)

Hi ceria2 sokmo ok!! sekian lama pendam nak makan ciken wing ikea akhirnya dapat gak merasa... tekak memang nak sangat makan tapinya nak jejak kaki ke sana tu yang malas... tau je la kan, nak parking payah pastu nak makan pon kemain bercinta kot... hahhahaa... ngan nak beratur lagi pastu nak carik meja lagi... haihhh, nape la tak pernah surut orang kat ikea nih?? 

Senin lepas turun umah pagi tak pagi jugak la dalam kol 9lebih... sampai2 okey lagi boleh parking dekat2 jugak... ingatnya tak ramai sekali dah sampai food court mak aihhh panjang jugak q... oke tabahkan hati..

terliur tengok BBQ Beef Rib ni... walaupon takde gravy tapi rasa tetap mabeles... besar ni sekali ngap dek si along jerk..

    
budak ni kan merajuk sebab tak beli nasi... ni sumer pengaruh meja sebelah la ni sebab anaknya dok makan nasik lemak...hahahaha... aku nak gi Q barisan yang panjang lagi sekali memang tak la... maunya 45minit plak baru dapat makan... setelah 10minit merajuk makan jugak ciken wing... abis gak dua ketoi... alhamdulillah..

terus amik dua plate ciken wing senang... pulun la sampai muntah..

popia serius sedap pada tekak aku... muffin tu jer rugi amik... tak laku...sampai la ni dok ada lagi dalam tupperware..

mable cheese cake ni oke... kejap jerk abis dikerjakan along..

Perut dah kenyang tawaf jap dalam tu nengok barang... asalnya pegi memang ngan tujuan pon... bukan sesaja nak pekena ciken wing... ada customer order cermin so moh kita carik... ada yang kenan terus sambar..

no caption!!

oke jumpa pon... agak2 muat kete kita angkut... ni kalo letak kat umah pon syiok jugak tapinya celah mana nak letak?? sabor ler... kot ada rezeki nak merasa umah sendiri baru kita beli... hukhuk..

kekenyangan sangat ke?? jawapnya tak... sajer 'kurung' dorang dalam troli... tidak kang haru nak mencari... sorang kesana sorang kesini... gitula kalo anak ramai... nak plak lelaki ni ligat kemain... risau jer kot celah2 orang ramai tu kang tak jumpa naya..

ni pon cam cute jugak... classic gitu..

dah la jom balik... dapat la rembat sikit sebanyak..

tak menyabor balik umah tu terus pasang... memula ingat nak beli drawer tapinya umah space takde... memang very limited tempatnya so  ini pon cukup la... tu pon seharian aku dok menyusun barang... dari nak letak menda alah ni satu umah terpaksa dikemas oke... sampai sekarang sakit pinggang sebab mengangkat lemari kayu bebudak ni..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

lia berkata...

ikea ni kan, mmg berhantu kot... ramai semedang kan... baru 2-3kali jejak, itu pon insap 2-3tahun x mo p ngenangkan nak parking ekekekee....

gambo no caption tu, comey banget...

Chekgu Azrine berkata...

belum pernah lagi merasa makanan kat area ikea..

babYpose berkata...

sedap beef rib tu, nampak semua enjoy makan kat ikea..cantik cermin tu :)

syawalsimpsons berkata...

gamba yang no caption mmg rare..hahahah..,best3

Kakzakie berkata...

Biasanya tengok barang menarik di ikea yg syok ibu dgn ayah
Anak-anak yg seronok mestilah makanannya Zee
Tengoklah dpt makan senang hati:)

Mia Kassim berkata...

Macam best jak tengok korang borong di ikea tu tapi kat kk belum ada cawangan ...

Nafira usof berkata...

Zee.. Zura pon dh lama teringin nak gi ikea nih.
ntah kenapalah berhantu sgt meatball kat ikea nih.
nasib baik jauh jer.. kalo dekat memang sentiasa terjah ke sini.
lagi satu x lalu nak ke sana adalah sebab malas nak layan jem.. hehehe

Fiza Rahman berkata...

Dah berkurun tak ke IKEA. Sedap plak tgk beef rib tu.

AnneRaini berkata...

dah lama tak gi ikea...dah setahun kot...

hainom OKje berkata...

Lama dah tak gi Ikea pusing pusing....syok tengok barang kat Ikea tu kan Zee.....Kalau beli pun selaunya barang yg comel comel jer

LYAfrina berkata...

lamanya x masuk ikea..suka msuk sini..smua cantik2