Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 19 September 2014

cerita cuti dua hari @ cuti sekolah

As-Salam (^-^)

Ehh ehhh dah jumaat... kejap jer rasa dah tu sehari keje dua hari cuti pastu dua hari lagi keje tup tup esok cuti plak... heheheee... happening kalo tetiap minggu camni..

Cuti dua ari bolehla kuar gi jenjalan bawak bebudak... ilang skit boring... plan asal selasa ritu nak gi air terjun sambil bakar ayam... sekali dah masuk wasap family grup, bincang punya bincang tak jadik air terjun... buat kat umah BiL selesa pon selesa pastu nak buat keje pon sonang... lagipon dua family SiL dari kampung datang makanya memang riuh rendah penuh umah... plan bakar membakar on lepas zohor..

pagi tu kluar ke putrajaya konon nak lepaskan hajat dorang main air sekalinya hujan plak... tukar plan gi mydin carik barang nak buat roti daging lapis cheese ni... balik kelam kabut buat... sempat gak buat dadih skali..

sampai jer terus start acara bakar membakar... ayam ngan sate cukup... makan sampai buntang mata kenyang terrramat... hahahaa

posing by tukang bakar... sumer ni anak cucu en.abu bakar... heheee

orang sumer dah kenyang baru dier nak makan... haishhh bebudak memang gini la kan main main dah penat sangat lapar sangat baru nak carik makan..

Esoknya kena lunaskan gak kempunan dorang nak main air... tak gigih aihh nak gi air terjun... kita gi mandi kolam cukup... tu pon ada gak gerimis pagi tu... bising2 sumer dalam kete nak gak mandi biarpon ujan... elok sampai cyberjaya ujan takde... apelagi lompat ler memasing..

orang terawal yang konker pool... hahahahaa..

dalam setengah jam jugak baru ada orang datang but masih oke tak crowded cam tempat lain... mandi pool kat taman tasik cyber jer nih... since renovate aritu dah lama jugak tak datang..

angah dah start gigil and lapar... naik makan rambutan jap kang turun plak pastu naik lagi makan... dik niq pon sama... turun naik turun naik jerk kejenya..


see pool kanak2 ni dorang jerk dok konker... along ada mintak gak nak gi pool dewasa... memang tak la nak bagi... takde sape nak jaga kot... ayahnya pon tak mandi sebab plan lepas tu nak gi bank jap bukak akaun baru pastu nak gi soping barang dapur..

along melompat dier pon nak lompat jugak... dik niq jer blom ada keberanian nak buat aksi gini..

rasa2 dah sejuk tahap gigil tuh kuar kolam pi berjemur kat buaian... hhehehee... dah oke kang terjun balik dalam kolam..

ibunya dok perati dari jauh tapi mulut tetap bising... hahaha... risau ngan dik niq tu takot tertunggeng lemas cam sebelum ni kang naya... dekat sejam lebih gak dorang balun main air pastu jom gerak... nak tunggu dorang puas memang takkan puas jawabnya..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

21 ulasan:

Siti Rohaida Yusof berkata...

seronoknya mereka dapat apa yang dihajati tu ye zee...

babYpose berkata...

bestkan buat gathering dengan family n outing dengan budak2, lively :) ibu bersantai tu yg best :)

syawalsimpsons berkata...

wahh meriah kumpul2, makan2 ni mmg best

Kakzakie berkata...

Betullah Zee budak-budak kalau main air sejam memang tak ada cukupnya. Sedangkan dah menggigil pun tak nak naik. Tapi biasa bila lepas mandi, makan mesti terlena sebab dah penat.

AnneRaini berkata...

anak2 memang syok mandi kolam...tak pernah pegi kolam ni.. kena bayar ke free aje?

Mummydearie berkata...

Ini baru namanya bercuti. Memang best kan kalau dalam seminggu tu lebih banyak cuti daripada kerja. Hiks!

Eh, kat Taman Tasik Cyberjaya ni ada pool? Alah, baru tau. Baru je pergi ke taman kat cyberjaya tu (eh, satu jekan taman kat situ?) Kalau tau, memang dah suruh superheroes melenjan tunggang langgang kat swimming pool ni hari tu :(

Nafira usof berkata...

Alahaiii.. syok pulak tengok Zee bawa budak2 ke kolam. kat shah alam nih susah nak jumpa kolam yang lengang camnih.. selalunye kolam mmg penuh. nak pergi kat tempat Zee pergi nih cam jauh pulak.
memang ade plan nak bw anak2 jalan2 sket sementara cuti sekolah nih.

Zee Suhaini berkata...

bayar ni anne 5hengget per head..dulu 2hengget jer..dah naik..

Zee Suhaini berkata...

ada bukan kat playground tuh tapi dalam skit kat dalam building..situ memacam ada MD..try ler gi bawak bebudak..

Zee Suhaini berkata...

jom zura..ala jauh pon bukan selalu..time ni la nak santai2..
kalo nak yang free putrajaya ada banyak port..best la dorang melenjan..

Zee Suhaini berkata...

skarang dorang claim nak main bowling plak kak..huhu pasrah jer la..

Nurul berkata...

Seronok le bebudak tu dapat mandi kolam kan... :)

Ain Ridzuan berkata...

Baru tau kat cyberjaya ada pool.. nak gi bawa anak2 la.. thanks info ye..

Jemput follow n BW ke: http://sweetmom83.blogspot.com

Nastyna berkata...

jelesssss!!!! macma tka sabar jer nak raya haji kat kampung nak bakar2 jugak (owh tak balik pun) hahaha.

lieyalatif berkata...

wow tang bakar2 tu syok tu...lieya ni dah le antu bbq...alamak zee teliur tgk sate tu...nak suh laki pi tapau sate laa petang kan...buat bebuke...nampak tak napsu serakah org puase hahaahahaha.... tu bakar dlm umah ke zee....

budak 2ni senang jek nak tackle zee, bawak gi tempat main air mmg hepi la dieorg....lieya pun mmg idak le join jadi mak datin dok tepi pool jek haahahahaha..... tu malam sure tido awal sbb penat....makan pun lepas tu sure bykkan...penangan main air punye pasal....

LYAfrina berkata...

bestnya makan2 dgn family..lya ade gak kelah tepi pntai je..mkn2..xde buat bbq pon..
syokla dia org mndi kolam..

Naemah Umi berkata...

meriah betul dpt gather camni...happening org kata :) ..... tgk roti daging lapis cheese tu, mak aiii sedap tu :D

Nory Zoulkefle berkata...

seronoknya...
terliur kak tgk roti daging lapis cheese akak tu..
eh betul ke namanya ni..hehe

Fiza Rahman berkata...

Best lah bebudak dapat mabdi kolam .

Baru tau kat taman tasik cyberjaya tu ada kolam.

acik idah berkata...

Macam best jer... kena pegi survey nie... bawak my heroes and heroines... :D

::EIDA:: berkata...

ohoiiii dapnyaaaaaa daging tu letak chesee? perghhhhhh