Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 4 September 2014

Makan-makan adik beradik @ Close House

As-Salam (^-^)

Makan2 kat umah BiL ni bukan open house raya pon just makan2 biasa... jemput adik beradik jerk sempena anibesari ngan besday... oke la ada jugak makan2 walaupon raya dah abis... hehheehee... aku kan tak banyak dapat pegi open house taon ni... at least merasa la jugak *sob sob sob sedihnya bunyi..

spek baru ayah beli... bergaduh ngan angah berebut pakat nak yang ni padahal dah beli sorang satu... haihhh tensi sungguh.. tak berebut tak sah korang nih... saje beli tak sama design senang nak beza sape punya sudahnya gaduh jugak padahal memasing pilih sendiri dah tu..

soh dik niq try pakai yang angah punyer sedepa muncung haa tak puas hati..

mengalah jugak akhirnya... budak ni asyik nak stylo jerk... paling penting beg topi ngan stokin memang tak leh dipisahkan... dok dalam umah pon gini la gaya dier... beg tu kadang sampai tido pon dok kendong lagi..

makan puas2 ketupat ngan lemang... pengahabisan raya namanya ni harus pekena sampai lebam..

lawan plak ngan rendang perghhh layan..

mee kari..

pulut kuning..

tart nenas... cam senang pulak buat style gini... oke next year aku pon nak buat gini... takyah nak buang masa gulung2 dah... yang bunga pon payah nak kena canai pastu tekap plak lagi... style ni just pipe jerk ngan acuan atas paper cup pastu tepek jem tengah2 setel..

ni pon sedap gak guna white coklat..

dapat main game memang tak heran dah nak makan... masok kete kang mula la ngadu lapar..

sama naik jugak yang ni pon... ape jer yang dimakannya cam takde kot... banyak minum air pastu main... elok balik membuta dalam kete sambung sampai ke pagi esok... hahahhaaa... teruk la korang..

Next month raya haji tak dapat balik kampung... beraya lagi la kat dalam umah taon ni terkurung... sekolah tadek amik cuti sebab dah bagi deepavali cuti seminggu... tak merasa daging korban nampak gayanya kalo camni... sob sob sob :(


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

Siti Rohaida Yusof berkata...

anak2 ni kalau dah dpat game depan mata memang susah la nak diajak makan kan zee...sedapnya makanan tu

LYAfrina berkata...

sedapnya makan2..cantik pulut kuning tu

Kakzakie berkata...

Tahun ini kakak tak merasa ketupat palas tu Zee.
Di Johor payah nak dpt ketupat palas.
Tengok dlm gambar Zee tepek tu teringin pulak:)

Falsya berkata...

adehhh...sedapnye pulut kuning ngan ketupat daun palas..

AnneRaini berkata...

walaupun bukan open house raya tp ada lemang rendang tu kire raya jugaklah..hehe

Mummydearie berkata...

Aduh, nampak rendang rasa tak leh duduk diam. Terliur pulak walaupun memang malas nak merendang bagai ni.

Yang pakai beg galas dengan spek mata hijau tu Angah ke? Wah, memang stylo. Anak saya dua-dua tak suka pakai shoes, pakai sandal je lagi bebas katanya kecuali nak gi main kat taman.

lieyalatif berkata...

untung laaa zee penutup syawal dpt haa mkn sedap2 lagi...leiya tgk pic zee ni dah start rindu teringin nak makan lemang ketupat rendang laa plak hahhaha..tgu raya haji jek laa kang tu pun kalo ade kan heheehehehe

ye laa senang buat tat mcm tu kan...takyah dah gulung2 ke terap2 jadi bunga.... cantik pun cantikan....lagi2 bile dah letak dlm papercup tuh....

alaa budak2 biase mcm tu laa zee..tetap ade punca nak jadikan bende gaduh tu....kat umah lieya pun same ....kadang2 dah beli yg same pun tetap gaduh gak ....

syawalsimpsons berkata...

adoi lemang tu..lemang tu bikin hati ni nak makan lagi je

Nafira usof berkata...

Zee.. cam tuh lah anak2 kan.. time kita makan dia asik nak main jer.. pastu bila masuk kete cakap lapar.. kecikbesarkecikbesar jer tgk dorang. hahahahahaha

tak menahannye tgk ketupat palas tuhhhhh~ manalah nak carik kat shah alam nih.
puas dh intai2. hehehehe.

Dkna Abza berkata...

terliur tengok pulut kuning..nyummm..nyumm

mama ka0ri berkata...

salam kenal dari mama kaori..

boleh guna entri lama kalau nak join GA..syarat tambah banner dan jgn lupa follow blog sponsor yer..:)

btw, sedap2 tgk gamba makanan tu..hihi..

acik idah berkata...

Huhu stylo laa... kecik2 lagi dah ada gaya tersendiri... :)
sedap nyer rendang dengan pulut kuning berhias tuu... slurrppp...!

hainom OKje berkata...

Lain anak lain perangai ... Bakal model tu nampak gayanya si Angah tu Zee....
Alahai sedapnya lemang dengan lepat tu...udah teringin pulak weyh...