Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 22 September 2014

makan besar yang ditaja #seafood #jeram #ikan bakar

As-Salam (^-^)

alamak, malasnya nak menulis petang2 ni tapi kena gagah jugak kalo tak kesian plak kat blog sendiri... cuti sekolah dah abis ni tunggu deepavali next month plak baru cuti sekolah lagi seminggu... aku takdenya cuti seminggu... excited jer lebih... terbalik yer raya haji sekolah takde cuti so taun ni beraya lagi kat puchong.. huhuhuuu..

oke la, last day cuti sekolah gi makan ramai2 kat pantai jeram... biasa yang pemes kat situ aroma ikan bakar... jom la gi cuba... kedai lain tak pandang dah... ntah2 yang kedai sebelah menyebelah tu lagi mabeles kan sape tau... makan2 ni ditaja oleh BiL sempena naik pangkat... alhamdulillah. moga makin murah rezeki..

kali ni takde gambar lauk pauk pon... just fun time picture with family (amboiii omputih tetiba, hahahah)... standard la seafood sumer pon tau menu dier lebih kurang jer kat mana-mana... antara sedap ngan tidak, mahal or murah jerk..

pose sebelum makan... time ni sumer lapar dah ni... we'olls yang paling last sampai... adoiiii jauh kot dari puchong mau sejam lebih gak perjalanan... dah kol8 baru gerak dari umah... sampai jer makanan sumer dah hidang... fuhh lega..

nampak benar laparnya tuh tak pandang dah kiri kanan... angah tu geram skit ngan dier... makan sotong tepung dua ketoi jer dah taknak makan... dik niq pon sempat ngap nasi dua suap pastu sibok main..

kenyang perot senang hati... ramai2 pon masih gak lagi tak abis makan... banyak gak yang di order malam tu... tengok nasik pon dah tau banyak mana... tu sumer sayang nak membazir mintak staff situ tolong bungkus... bawak balik wat nasik goreng pon yummehh..

sementara anak2 dok main kat pantai, mak2 leh borak panjang sesambil tu posing sekali... hehee

peminat tegar motor... pantang nampak motor hebat sikit mesti dok sebut "waa hebatnya motorrr tu... nanti besar nak beli lah"... takpon, "ayah beli la motor... best la naik motor"... huhuuhuu... dik niq dah buat watermark kat sluar dier... haihhh geram nih... nak tencing tak dicakapnya terus jer burai camtu... elok plak sluar spare tak bawak... sebelum ni takde plak buat perangai cam gini tu yang tak pernah stenbai sluar..

pose depan kedai nih bukti dah sampai sini... tak cukop korum pon dah ramai camni, kalo sumer berkumpul lagi riuh rendah... tak sabar tunggu famili day bulan doblas ni... kemanakah kita??? jeng jeng jeng..


oke, bye!!!

malas dah nak taip..

overall food kat sini so-so jer pada tekak aku... takde yang boleh nak sebut wooowww... harga pon boleh tahan gak mahal tapi dah orang bayar kita pejam sebelah mata jer la... kehkehkeh... paling best aku pernah makan takat ni kat wak lan bagan lalang... price pon murah.. (kan lia setuju ke tidok??? seppp sikit)... 


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

21 ulasan:

aTieYusof Family berkata...

Ramai nya zee.. seronok lah makan2... kadang bila rasa tak seperti yg kita harapkan, mesti kecewa.. tapi klu dibelanja syukur lah... hehe..murah rezeki BIL awk zee...

AnneRaini berkata...

yang penting orang belanje kan zee..hehe

Mar Mansor berkata...

seronok berkumpul ramai2 camni..ditaja pulak tu..best tu..makan sampai kembung

Nastyna berkata...

hahaha ekcited tengok motor best kot yampai terkencing tu hahahaa bebudak, perangai comel.

Nory Zoulkefle berkata...

HAMBOIII kemain jauh lagi pegi makan2 ek kak...
sampai puchong, mesti lapar balik...hehehe

Fiza Rahman berkata...

Meriahnya makan ramai2. Seronok ☺

Daddy Ziyyad berkata...

Saya selalu ke Jeram tu...dah test kedai2 lain...:)
Memang yg kat Aroma tu yang paling best & berbaloi ...ikut tekak saya la...:)
Cuma elakkan la pergi waktu public holiday / Weekend...jenuh menunggu nanti..
Tahniah buat BIL awak...moga murah lagi rezeki beliau

acik idah berkata...

woww... syok nyer makan free... ramai2 lak tu... meriah... :D

eynda berkata...

Dah lama tak makan kat jeram... selalu pegi time dah lapar... semua jadi sedap kekeke..

Mummydearie berkata...

Amboi, ramainya korum! Best kalau makan ramai-ramai cam ni. Sambil makan, sambil borak. Eh, kat Aroma Ikan Bakar ni memang lagi afdal order dulu sebelum sampai ke? Saya asyik lalu-lalang, singgah tak juga. Nak juga rasa sesekali, ubah angin kata omputih :)

Nafira usof berkata...

Wahhhhh.. Aroma ikan bakar!
tempat feberet zura dan keluarga jugak tu.
kalo ke Jeram mesti pergi Aroma ikan bakar nih.
puas hati walaupon harganye agak mahal sket. hehehe

::EIDA:: berkata...

smpai puchong lapa balik selongkar peti ais kan nory kekekkeke......

babYpose berkata...

makan seafood masak kut mana pun rasa sedap juga kadang kalau pedas sangat tu yang tak tahan tapi zee makan ramai2 seronok sembang2 makann2 jadi berselera :)

LYAfrina berkata...

bestnya makan-makan..
lg2 org sponsor

Mak lagenda berkata...

Seronoknya mkn ramai2 penuh meja tu zee!! mak ni lak, wlupun hantu sefod, tp x pernah smpi ke aroma ni lg.

Insyallah 1 ari nnt mmg berhajat nk gi jugak. Tp bagan lalang tu slalu la mak gi. Mak slalu gi kat 2 kedai. Senandung malam ngan kedai dpn gerai nelayan menjual ikan segar tu. Wak lan kat mana 1?

Orkids Juliana berkata...

Sedapnyer

lieyalatif berkata...

meriah gileeee zee....penoh meja sepanjang2 tuuuu...mkn seafoods mcm nisonok kalo ramai2 kan....berlaga2 tangan nak amik makanan tu yg dtang seronoknyer....lieya penah makan kat sini sekali ...saje nak rase kan degar org ckp....tapi rasenye kat bagan lalang lagi sodap kot heheeheeh..... dah le jauh gileee dari putrajaya hahaahahah org kate pergi lapo, makan2 pastu balik pun sempat lapo balik sebelum sampai umah hahhahahaahah

Kakzakie berkata...

Alahai anak..anak... macam itu punya banyak makanan sedap main juga yg dia lebih suka ye Zee. Nanti bila org habis makan baru laparlah tu.

Cho Zila berkata...

tuler tekak kita tak sama ngan tekak orangkan.. tapi beno2nyer samajer yang penting ikannyer fresh... dah namanya seafood dan lagi satu tersilap pilih menupun tak best gaktu.. akak penah gi sekalijer ke situ.. sebab harga dia mahal pemesler katakan... yang penting haritu keluarga zee berjumpaan reramai...
aduhai boleh gitu dik niq... seronok sangat mainkan...
ps.. thanks sudi singgah blog akak walaupun akak tak sempat2 nak ronda blog kengkawan...

mama ka0ri berkata...

ramainya anak beranak dia...mesti meriah kan..!!

aTieYusof Family berkata...

Lawat zee :)