Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 5 September 2014

Merdeka Day kat sini pon jadi

As-Salam (^-^)

Orang lain sambut merdeka kat dataran yang kita plak sambut kat mall... heheheheee... tak kuasa nak gi jauh2, ioi mall pon boleh ler... gigih jugak keluar walaupon tensi, kalo tak memang teperok kat umah makan tido makan tido... serius cakap kalo dok umah aku 'overload' makan... perot sengkak tapi mulut asyik nak kunyah sampai tahap takleh nak hadam pastu terpaksa la sapu minyak angin nak soh sendawa ngan kuar kentut... buruk tul perangai... skang rasa pipi sendiri dah tembam... padan muka!!

Last pegi mall rasanya sebelum puasa aritu pastu dah puasa memang takde nak kuar sebab penat... biler raya pon cam terhad gak masa, nak curi2 masa pon tak boleh... alang2 cuti panjang minggu lepas bawak hero3 ni berjalan... bab berjalan laju jer memasing pantang disebut... yang peningnya si ibu... hot memanjang ngan dorang... nak2 yang tengah tu mak aihhh stress oke... ayah jerk cool melayan..

beg ngan angah memang tak dapat dipisahkan... beg tu sendat penuh ngan harta karun dier... aku panggil beg doremon... memacam menda ada... itu pon dah kena sound awal2 jangan pakai topi... berbulu mata nengok asyik bertopi jerk... cer sesekali bukak topi tu... hensem gak..

kat ioi nih wajib singgah tengok ikan..

dah kenapa ni??

memang kalut ngan hero3 ni... nak bergambar cecantik jangan harap la... nasib tak tumbang orang punya deco... pastu pusing2 jap carik makan... ehhh food court jusco dah bertukar wajah... serius cool... makanan pon banyak pilihan..

perot kenyang jom naik kuda... dah menda ni kat pintu masok memang tak sah kalo tak kena paw dek dorang... ikutkan takmo naik aku pening menda ni berpusing-pusing..

layan jer labu bukan selalu pon dorang mintak... next 2weeks cuti sekolah seminggu... nak kena plan ni bawak dorang ke mana... tak gi cuti jauh2 pon takpe, kat sini banyak tempat boleh gi... tengah dok mikir kat mana yang best..

oke cukupla me'round' ground floor jerk arini... tak kuasa nak naik atas lagi dah... ini pon tak sempat nak tawaf abis ground floor zasss balik... kesuntukan masa lenkali kita datang lagi ye..

 Ikutkan banyak mall yang tak pernah jejak kaki lagi... ketinggalan pon ketinggalan lah nak buat camanor... pelan2 kayuh insya'allah sampai jua nanti... banyak list soping mall yang menanti tuk diterjah..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

7 ulasan:

Mimie_Zatun berkata...

Syoknye cuti2 merdeka

Kakzakie berkata...

Selagi kuat kaki nak melangkah teruskan Zee. Apa lagi hero-hero tu jgn kata bejalan, berlari pun mampu:)
Macam kakak ni rasa dah malas nak mengukur Mall. Kalau pergi tempat yg nak dituju aje
Window-window shopping memang dah malas.

UmmuAidan-Arissa berkata...

dorang budak2 nie memang suka outing kan zee...kalo dok umah agaknya bosan kot..tambah2 bila dah sekolah..tp sekali kuar pun banyak jgk kuar poket kang...hehehe

Sue-Rya Qistina berkata...

hohoho..aritu masa hubby kita ade show kt ioi mall ni, anak2 ternampak kudakudaan ni, diorg nak naik..masa tu dah lepak sgt, dah lewat pun..time bulan puasa..next time je la bawak diorg g sana..

babYpose berkata...

haha beg doraemon, comel :) berbaloi keluar jenjalan dapat naik round :)

Nafira usof berkata...

Zee.. Anak2 zura pon camtu lah gayanye.
tu pasal kalo bajet x bape nak ado.. sila lah carik mall yang x de menan2 camnih.
kalo tidak memang kena paw punye.. hahahaha
takpelah kan~ asalkan dorang sonok pon kira ok dah.

zura x kemana pon merdeka haitu.
Anak ngan suami x bape sihat.

hainom OKje berkata...

Kami pun suka gak merayap Zee kalau cuti....tp tk delah naik kuda pusing tu hehe kang mak Jilap pening pulak hehe...
Budak budak tak kisah ke mana pun kan janji keluar rumah ye dak...