Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 9 September 2014

Thymes Cafe milik hafiz awan nano

As-Salam (^-^)

Amik kesempatan sementara laki cuti sabtu lepas terus ajak outing malam... kehkehkeh... lama rasanya tak hirup udara malam... siang kuar tak best sebab panas... sajer kuar jenjalan cari makan... nak masak pon dah blur taktau apa mau dimasak..

Memula plan nak ke putrajaya sambil bawak hero3 lepak dataran... cam tak sedap hati plak nengok gaya nak ujan terus tukar plan... aritu terbaca kat paper hafiz awan nano baru buka restoran kat seri kembangan... orang2 seri kembangan kompem tau kan kat mana..

nama restorannya Thymes Cafe kat Atmosphere Seri Kembangan... alaaa senang cakap kat giant... sebab aritu baca hafiz cakap menu western ngan laksa sarawak... aku dok imagine makanan sarawak , tu yang niat nak pegi konon nak pekena mee kolok pure air tangan hafiz... kuikuikui... berangan tak sudah.. ehh tapi hafiz memang ada masak pon kekadang... katanya la..

adoiii salah setting camera abis gambo nampak buruk... mee kolok takde yer dik non... hafiz pon takde yer malam tu..

*buruknya gambo tapi nak jugak up* laksa sarawak order by laki... bau semerbak harum... rasa tak seharum bau..

opkos yang ni along punyer spageti cabonara... not my taste sebab muak... memula memang order yang biasa dok makan bolognise tapinya takde plak terus order yang nih... no choice... lagi satu aglio olio ada tapi takot pedas la pulak... adoiii banyak tapi2 ni..

i punyer ciken chop... conpius jap nape ciken chop camgini... slalunya disaluti tepung dan digoreng keemasan baru ciken chop kan?? ke i yang pening nih?? okey jugak ler grill pon... lembut dan isi dier pon just nice masak... yang penting juicy yer tu yang sedap..

lagi dua bradik makan ini jerk... tu pon tak terhabis kena gak tolong makan... pastu dik niq boleh mengamok sebab tak order makanan tuk dier... adoiii yang ada pon dier tak makan lagi mau demand..

air biasa2 jer... angah and milo opkos takleh dipisahkan... along ngan ice lemon tea... aku order sarsi pastu tak tengok bill dorang key-in sirap... sirap pon sirap la... oh yaa sini kena bayar dulu baru makan... ape2 jer i tak kesah..

suka la hero ni tengok ada superhero kegemaran dorang... nasib tak dibuat hal kat situ... kang menangis nak seketoi haru gak..

antara koleksi piala milik hafiz yang ada..

tak banyak pon maybe tak semua dorang letak sini kot..

suasana pada aku oke dah cuma tempat kecik sikit... meja pon ada beberapa jer kat dalam tuh tak sampai 10buah tak silap aku... dah nak balik tengok ramai jugak orang datang... ada yang kena menunggu turn nak dapat meja..

Untuk food plak biasa2 jer... ada yang ok, ada yang kureng... mungkin jugak baru lagi... kot hafiz yang masak tak sedap pon jadik sedap... hahahahaaa... menu pon tak banyak sangat lagi... alang2 buat la menu sarawak banyak skit... "hafizzz pleaseeee la sediakan mee kolok... kempunan dah ni"... tang harga hurmmm agak pricey jugak... total sumer skali malam tu tettttt rahsia..

melepak sementara nunggu pakngah melabor... hahahaha... sempat lagi itu budak tau... memana pegi pon mesti nak tinggal jejak... pandai betol bontot dier bekerja..

*alah blur pulak gambo... konsep kafe camni sesuai tuk bebudak muda melepak... satu jer aku rasa, elok lagu yang dipasang tu lagu2 hafiz jer... baru chill... ni pasang lagu orang lain buat pe??? hehhehee jangan marah, cadangan jerk... tapi aku suka ape lagu hafiz... sumer best2..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

19 ulasan:

Farah Waheda Wahid berkata...

wah harus cuba ni, sebab foods nampak menyelerakan...

Fiza Rahman berkata...

Pricey klo berbaloi tak per. Ni tak berbaloi rasa agak frust juga kan.

lia berkata...

aishhhh kalau kabo ada mee kolok, mmg harus skng gak nak p... lama da x makan ni...

Naemah Umi berkata...

wahh br tau ni...nnti ada masa nak try kat sini...sri kembangan dah dekat gak tu ngan umah hehehe

syawalsimpsons berkata...

boleh la sue terjah...tak penah terjah lagi ni

Kakzakie berkata...

Restoran baru kalau baru nak promo kena pastikan tip-top rasa baru org akan war-warkan yg baik-baik. Kalau sedang-sedang agak payah sikit.

Ramai dah artis kita yg melibatkan diri di dunia restoran..

lieyalatif berkata...

eh ye ke zee...haram lieya tak tau heheeheh...lieya ni tak pegi pun lagi kat atsmophere tu...selalu pi pasar borong selangor ngan jj equine tu ajek haahhhaha.... balik2 gi situ...sbb tgk kat atsmophere tu mcm takde ape....lepas ni mane tau tergerak hati nak pi sane leh try kat kafe die....mane tau dpt jumpe die ke kan.... tapi situ kalo silap timing ya Allah jalan jem teruk...area depat giant tu laaa...kecik noo jalan ...kene buat fly over rasenye kat situ....lieya penah dok sewa kat area situ kejap sebelum dpt kuarters.....azab betul...masalah yg tak settle2 dari dulu sampai skrang.....

Falsya berkata...

dr gaya cite mcm okayh2 je..hehe..kalau okayh2 je xjd la nak gie dr gombak semata2..kalau sedap smp terbeliak mata baru leh cite..;)

Cho Zila berkata...

ooo dekat ngan rumah kita gak.. boleh dicuba..
tapi tuler kadang2 dah ok sebab boleh mengundang orang datang..
tapi tuler kenalah masakannyer sedap baru meletoop2 sebab nak mintak crowd datangtu yang payah..
der kedai yang sedap masaknyer tapi susah nak panggil orang datangkan....
harap hafiz akan mendengarnyer...

babYpose berkata...

bila tengok cabonara teringin, time nak abiskan muak :) moden concept ye cafe ni, ish tak tau bila bole pi, nasib zee share sini, baru la tau..

Nafira usof berkata...

baru nak riki2 harga..hhehehe
mahal sgt or mahal sikit2??
hahahahaha

memang santai jer restoran nye.. selesa lah kot nak melepak santai.. hehe

AnneRaini berkata...

oooo hafiz ada kedai makan ke??? baru tau..hehe

aTieYusof Family berkata...

wahhh..teringin nya nak makan kat sini Zee.. nti lah bila balik sana boleh singgah kot..hehe.. nampak sedap2 je makanan tu...:)

Miss Sasu berkata...

sedapnya nampak food.

salam perkenalan..
saya misssasu, distributor shaklee kawasan puchong. jika ingin dapatkan vitamin shaklee boleh hubungi saya ye. saya jua ada exp luas dalam bab slimming. 012- 985 1718

thanks ..:) nice blog ..

Puan Kutu berkata...

kelass makan kt restoren hafiz awan nano..baru lagi mesti la byk kekurangan kan..kena tambah meja kerusi bagi banyak sikit la..kesian klu org nak makan smp menunggu..pasal pasang lagu hafiz tu sy sokong!hehe

hainom OKje berkata...

Okje 2 minggu sekali mesti jejak Seri Kembangan tgk MIL....boleh gak singgah nanti...masa Raya hari tu makan Laksa Sarawak kat rumah org, sedap sungguh ....tu yg mcm nak pekena lagi sekali

LYAfrina berkata...

bru tahu hafiz ni ada cafe sndri

Shikin Shah berkata...

br tau lps tgk ulngan sembang teh tarik..heheh..ketinggalan btol..to whom yg tnye psl mee kolok n laksa serawak..meh i sajes..kt kem tentera sg besi..dpn stesen lrt..dlm area car park bertingkat tu..ade satu kedai..kecik je..nm kdi dayang ape nth..tp situ mmg laksa serawak n mee kolok mmg terbaek!!arge pon sgt murah..cubelaa...

Shikin Shah berkata...

br tau hafiz ade cafe..nnt nk try jugak aa..tp to whom yg tnye pasal laksa sarawak n mee kolok tu...ade tmpt yg sgt best n sgt murah..rm4.50 je uollssss...murah kn??g kat area kem sg besi..dkt dpn lrt station tu ade car park bertingkat kn??dkm tu a..kat ground floor...name kdi die dayang ape ntah..mmg pure org sarawak masak..g aa sane..cnfirm xnyesal