Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 6 Mac 2014

Bekpes Wrekki Wrap Mekdi ngan Kenit

As-Salam (^-^)

Last makan mekdi raya tahun lepas kot... memang lama... nak kata boikot tu takde la jugak sebabnya selalu jer pi beli eskrim sundae... asal lalu mekdi mesti nak eskrim... hehhehehe... 

Aritu ada promosi wrekki wrap singgit tu kan... rasa nak try... masalahnya mekdi yang paling dekat pon tak dekat sangat... ahahaha... tak kuasa la nak turun pepagi buta beratur... dapat plak seketoi... mau jugak bebudak tu tak gi sekolah kang..

Dah senin tu cuti, pi antar kete tuk servis dulu kat perodua... skang ni panas kan, air-cond plak wat hal... tetiap hari mandi peluh aku dalam kete yang tak rasa air-cond... last2 terpaksa serah diri... pas antar kete, baru plan cari bekpes... takleh nak tunggu sebab amik masa lama nak buat tu... nak gi bank lagi ni... dalam tak tahu nak makan mana kita singgah mekdi senang... tengah jalan jer pon..

         
dah ibu ayah cuti, dier pon ikut cuti sekali la... taknak gi umah mak katenya... dier boring sebab skang ni dah takde geng... baby dah pindah balik kelate... kalo tak tetiap hari citer pasal baby..

 
amik set wrekki wrap sosej ngan ayam... air kopi si kenit tuh perabihkan... aiyoooo peminat kopi rupanya budak ni..

 
ingatkan ayam tu guna daging ayam tapi salah... pakai daging burger yooo... black pepper plak tu... aku yang order ni tapi laki kena makan... tak suka sangat daging burger tuh..

 
nampak kecik sebab dier pi lipat... yang ni okey tak spicy cam ayam kat atas tu... alhamdulillah kenyang la jugak tuk perot aku... gi sana sini sana sini, last2 kol 4ptg baru jamah nasik... tu kira lunch merangkap dinner sekali... kesimpulannya wrap ni buat perot we'olls bertahan sampai ke petang... hehehehehee... ada la minum air ngan kudap2 skit..

 
ayahnya lidah tebal tak terasa pedas... sekali dier pi bagi dik niq daging ayam ni... memula aku pon tak tau daging tu pedas... abis seketol terkulat-kulat budak ni mintak air... nasib la ada bawak air masak sekali... hohohoho... pastu try aku pon tak tahan... terasa lada hitam dier..

 
sementara nak nunggu bank buka, lepak2 jap bagi dok niq main kat situ... sejuk giler bilik mainan nih... sekejap jer kuar la budak tu terkepit-kepit nak kencing... hahahhaha, sekalinyer pun tak tahab terus terburai dalam seluar... adoiii la dik, ngan ibu ni tak bawak seluar spare nya camaner?? pastu aku buat ala2 citer mr.bean tu... hehehhee... pi keringkan guna hand dryer kat toilet... takde la tadah anu dier kat situ... mau kecut gak nanti wei... panas kot..
 

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

23 ulasan:

lieyalatif berkata...

alamak menarik ni zee...lieya tak penah try lagi nieh.... jarang bekpes kat mekdi..sesekali kalo teringin jek sbb slalu nye sabtu ahad lieya cari nasi lemak bungkus...almaklum laa cheat day kan so cari yg le nasi lemak bungkus terus ekekeekekekek....

nanti leh la try ....lieya suke gak simple bekpes gini...feeling2 omputih gitu kakaakakaka...oo kuat yeak lada hitam die...lieya ni perut sensitif sikit kalo lade hitam...tapi tetap suke makan...lagi2 kalo burger prosperity die tuh.....aisey zee ni bikin lieya teliur jek...udah le puase nieh...

Kakzakie berkata...

Pedas lada hitam ini campur pijar Zee itu yg budak tak tahan...
Kalau anak kakak boleh ceri-beri jadinya kalau banyak sangat lada hitam

UmmuAidan-Arissa berkata...

Ini menu baru wrap nie yer zee..belum pernah merasa lagi...
wah kira oklah dikniq habes seketoi baru terasa pedasnya..kalu aidandah menjerit2 daa...
heheh klakar dikniq nie terkucil dlm suar lak tuh...heheh

Mimie_Zatun berkata...

sejuk sgt tu yg tak tahan.. hehe

lia berkata...

menda ni sedap tp ya ampun.... x kenyang... kecik bebenor ha3

Nafira usof berkata...

wrap tuh kalo rajin buat sendirik lagi bagus kan.
boleh letak isi byk2.. baru puas makan.. hehehe

Farah Waheda Wahid berkata...

itulah alternatif yang ada ek zee...keringkan pakai hand dryer...he he he...jadi mak2 ni kena kreatif kan???

dalila berkata...

kekeke..mcm2..
xpenah try lg wrekki wrap tu..mcm sedap je..

Roha berkata...

kalut mama dibuat dik niq tau ! nasib baik ada hand dryer..dan tutorial mr.bean hehe
family akak zee tiba weekand jer mmg kuar bekpes kat mekdi..tapi belum try lagi yang macam zee makan ni, wrekki wrap..nampak sedap tapi dah biasa dengan menu buger dan juga pankek so ,tu jek la menu yg selalu dok oder..then macam ketagih pulak dengan kopi mekdi tau ! :)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..

ehehe..sejuk sampai terkucil dlm seluaw yer dik nik..haruu.... :p
tak pernah lg try meksi wrap ni.. oo..guna daging bege jgk ke.. mesti lada hitamtu pedas menyucuk..

Falsya berkata...

Kite baru je rase zer last week..sedap tp halus mulus jerrrr..dua kali ngap dh abis..ehh nmpk sgt tipu nau dua kali ngap tuh kan..ahahah

❤Kamsiah❤ berkata...

suka apa2 yg berperisa lada hitam..:)

Cho Zila berkata...

akak dah penah cubaokler.. tapi cam tak cukupoje ngan perut akak.. ha..ha.. dasar kuat makan...
yang promo singgittu pnyaler orang beratur sabarjerler orang Malaysiani..

LydSunshine berkata...

belum pernah try lagi. berlatih la makan black pepper zee... lama2 rasa best tau. sbb akan buat badan rasa fresh sebab berpeluh.

Amanda Suria berkata...

haaa..sib baik ib u kreatif...hahahaha..SA kureng ngan fast food zee..tp dania suka giler...

mama aryan berkata...

dah lama tak makan mekdi nih,ngn suami akak ni kurg sikit mkn fast food,nak cekik nasik gak

Fiza Rahman berkata...

Amboi dok niq, amik gambo nak letak dlm blog ker?...hehehe...

Puan Kutu berkata...

mmg jenis tak makan byk la zee benda ni boleh buat tahan perut smp petang..klu sy dh berapakali dh tu mkn.hehe..

adoi hand dryer pun jadi..kreatif gak tu.hehe

aTieYusof Family berkata...

Tak pernah try lagi yang wrekki wrap ni.. pedas erk...

hainom OKje berkata...

Ada lagi tak promosinya Zee? Kalau ada teringin jugak nak menerainya...hehe....berger pun bergerlah dah katanya seringgit! hehe
Anak Okje tak suka kopi ni. Kopi mmg tak laku kat rumah ni.....
Bagus le tak payah susah susah....tak de pantang!

Zee Suhaini berkata...

takde dah kak..
ehh isnin depan ada yang free egg mc'muffin yang tuk bekpes tuh..
try la pegi..hahahaha

Nurul berkata...

Ade try gak brekki wrap nih... Time tu ingat nak tumpang toilet mcD je sblm antar anak ke GA, sekalinya dok terus kat mcD bekfes dulu... time promosi seringgit tu... patutlaa penuh mcD aritu...

Kisah Si Dairy berkata...

tak pernah lagi try yang nie zee,..tak dan nak kejar pepagi buta..orang ramai sangat.