Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 18 Mac 2014

Kongsi Rezeki | Join Survey dan dapat Cash Token

As-Salam (^-^)

Sape pernah join survey?? tak kesah la ape produk pon janji survey... kalo tak tahu ape menda, meh aku bercerita skit... kot2 la ada yang berminat... ada pengalaman, ada kebaikan, rasanya tak salah pon share ngan korang... mana tau lepas ni rezeki korang ada..

Kira ni survey berbayar tapi takde la kena buat entri or ape2... lebih pada share pengalaman pasal sesuatu produk... produk ape tu depends... pernah dengar i-respondent?? nielson company?? tak tau cer gugel..

Aku tahu ni pon melalui opismate... dier dah banyak kali join sebelum ni..

Pestime aku join 2taon lepas kot... masa tu dorang buat kat KL, after opis hour... tak silap aku survey pasal Maggi Mee Kari... hahahaaa... seyes best... sebelum discussion dapat makan dulu... kira dinner la tu... discussion group tak ramai pon... tak lebih dari 10 orang... ramai sangat pon tak best jugak... masa patutnya sejam tapi biasala kalo dah syokk jadi lebih... ada la sejam lebih skit... paling best, abis jer discussion tu on the spot dapat cash token, rm180... okey la kan... sape nak kasi sejam rm180??? kalo gaji sehari rm180 pon teruja sesangat dah ni kan plak sejam... berbaloi la berkejaran naik KL after opis hour, ngan jalan sesaknya lagi dapat banyak tu kan..

Tapi ye la, takkan setiap survey nak menjoin... tak boleh ler camtu... kena bagi chance kat orang lain jugak... kira dalam setahun boleh join 1,2 survey jer la... jangan nak tamak sangat... hehehehe

Cash token tu bergantung pada produk yang akan di survey... pon ada la kriteria yang dorang perlukan... cam survey pasal BMW, takkan rm180 kot... mesti lebih besar nilainya... tapi make sure yang join tu ada BMW ler... hihihihi... kalo tak camaner nak bagi pendapat..

Last rabu, join lagi survey pasal pet pet diapers... kacang jer la sebab ada anak kecik ni mesti tau... cuma yang bezanya kali ni tak payah susah payah nak mencari tempat... yesss, dorang datang buat survey kat umah... survey sejam... takpe, aku amik cuti half day dah cukup... amik sehari kang melampau sangat... hahahhaaa... lama tak menjoin tetiba tingin la plak... lagi la kalo nampak $$$... lebih banyak dari yang sebelum ni... hahahahaa... 

Kebetulan jer ni pon... opismate aku jugak la yang soh aku apply... sekalinya terus lulus pra-temuduga on the phone... rezeki rezeki... takpe, next week cuti sekolah kita gi jenjalan yer anak2... ekekekekkee... oh ya, temuduga by phone memang ada... dun worry, dorang tanya yang basic2 aje..

Kalo ada yang berminat nak join jugak, boleh tengok kat page I-Respondent... ni bukan nak promote ke ape tau... just sharing..

 ~ Alhamdulillah, bumi puchong hujan lebat lagi petang ni... sejuk jerk rasa ni haaa... time2 ni dapat kopi panas pon best jugak... hheheehe ~


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

12 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

macam menarik ye

Kisah Si Dairy berkata...

rasa dulu pernah buat survey nie la...sekarang akak just join ensurvey je...heheh

Sue Bee berkata...

tak penah lagi join survey camni..setakat survey online bnyk dah dapat tuaian.. :)

Fiza Rahman berkata...

Mcm best jer. Yhanks for the info. Nak daftar skang jugak...hahaha...

UmmuAidan-Arissa berkata...

Kalu dekat2 nie nok gie doh jgk zee survey tuh..dpt rm180 bulih joli jugok...heheh

Nurul berkata...

Hai Zee...
Menarik juga survey camni... sambil tu dapat jgk duit... ^__^

Nafira usof berkata...

OOoohh.. bagus lah tu Zee.
dapat gak wat side income.
banyak jugak dorang bayar untuk survey yer.
berbaloi2 lah kalo amik halfday pon~
hehehee

Nastyna berkata...

Survey2 macam ni mmg ok, dulu I pernah jadi survey team as freelancer, merekod segala survey yang sedang dibuat.

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
ooo..baru tau pasal ni..cma selalu jwb survey berbayar thru email je,,, tu pun kena kumpul points baru leh cash out..

menarik nih.. :)

❤Kamsiah❤ berkata...

mcm senang2 ja leh dapat rm..:)

hainom OKje berkata...

Wah kalau ada ongkosnya best jugak tu Zee....lumayan ke? hehe
Bolehlah layan website tu nanti

mama aryan berkata...

akak pernah disurvey je...kengkawan opis ada buat..sekali dorg tanya soklan dpt gak bayaran..hehehe