Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 26 Mac 2014

Mydin Sale | Kegilaan aku minggu ni

As-Salam (^-^)

Ahad dah pegi mydin... isnin malam pas balik keje pegi lagi sekali... aahahaha, biasa la kemaruk... rambang mata aku nengok sale sampai 50% tu yang nak menyebuk celah2 orang ramai... ingatkan hari keje, malam2 plak tu takde la ramai orang tapi tau je la... ingat aku sorang jer boleh pikir camtu... yang lain2 pon sama la jugak ingat takde orang... bila sampai tengok mak aihhh ramai... belom lagi pegi ari minggu... mau bertapa aku dalam tu pilih barang..

Pegi ni pon sebenarnya nak carik carta pembelajaran tuk bebudak ni... dah banyak hari dok cari tak jumpa tu yang beralasan sangat nak gi terjah mydin USJ... nasib baik la yang aku nak tu ada... dah sampai situ takkan nak nengok jer orang menyoping sakan... rugi arr..

kalo ada yang nak menerjah jugak, sila2 pegi... sale sampai akhir bulan ni jer tau... sumer less 30% and 50% sahaja... all item kecuali makanan... electrical punya barang aku tak sure sebab tak gi skodeng sampai situ... takde ape nak beli tak yah suka2 pegi... kang tak pepasal sangkut lagi..

menonong carik seluar tuk along... kejap benar tinggi... seluar sumer dah senteng... yang tu adik la untung dok mengaut baju bajan yang abang tak muat... tapi kalo dah beli takleh nak beli kat abang jer... cuba la kalo berani... mau mengamuk sakan kat situ tak beli tuk dier sekali... harus la merembat selai wat 'ubat' hahahaa... belonggok dier punya jeans kat umah..

      
pak ngah ni dah mengantuk... sempat membuta lagi dalam troli... nak heret dua troli memang tak sanggup aku... mana nak mencelah orang ramai lagi kan... amik bakul la senang skit heret... kot2 nak penuh bakul dah boleh stop... kalo troli sekali terbabas lagi parah poket aku..

 
hasil rembatan dapat la sebakul... banyak barang anak2 la... sempat gak sambar baju kurung pahang manik2... hihihii boleh la aku wat pakai gi keje... menyoping raya blom boleh menyetat lagi ni... slow2 la yang tu..

 
total saving aritu... bab2 nak murah nak jimat ni aku la orangnya tapi kekadang kena tipu gak... ehhh untung banyak tu 1++..

      
antara jeans yang dirembat kat mydin... konon nak ala2 k-pop la tu yang amik color cam gitu... sekali nengok along dah macam ke'bangla'an... hahaha... nasib color tak berapa nak bright sangat..

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

Kakzakie berkata...

Biasa kan Zee kalau beli utk sorang yg lain pun kena belikan juga..
Tunggu besar dua dah faham. Tapi yg last tu masih tak boleh lagi walau dah besar..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
hehe..cma dah dpt sms ade mydin sale ni.. tunggu nk gaji je ni..muahaha..
kemain posing yer along tu..

Falsya berkata...

Along nmpk hensem ape ngan kaler gitu..nmpk very adult..;)

Tingin nak gie mydin tp mydin selayang selalu penuh gile ngan org..penuh pastu sempit lak tuh..parking problem..terus larik gie tesco..hehe

Farah Waheda Wahid berkata...

amboi sampai baring dalam troli gitewww...kemain lagi anak bujang tu....

Nafira usof berkata...

hahahahahahaha.. perkataan ke'bangla'an tuh zura gelak besar sorang2 kt opis.
pepandai jer ibu dia neh.. ok ape~
tak de lah terok sangat warnanye.
hahahahaha.. sabor je lah.

eh.. byk jugak salenye! boleh pergi jugak nih!

nurbijen berkata...

betul la kan, kalau ada 3 anak, tiga tiga kena beli yg baru… nanti kesian pula pada yg tak dapat…
Kalau sale mcm tu, saya pun rambang mata..

Zee Suhaini berkata...

sila pegi zura..hahahaa..
lupa nak bagitau, sale ni tuk pemegang meriah kad sahaja..
dun worry, kad boleh buat kat sini and on the spot boleh guna..

hainom OKje berkata...

Ye ke Zee....mcm nak pegi je...Anak dara 2 orang tu katanya nak cari baju...Banyak tak baju saiz anak dara yg sale ? Pernah jugak pergi Mydin yg besar tu....yg banyak tingkat tu! Kat mana tak tau...tp hubby ada bawaklah...Rambang mata yek tengok barang hehe

Delimasari berkata...

shopping sakan

Nurul berkata...

Waa... sale sampai 50%... Mydin memang dah murah2 barangnya... kalau ada sale lagilah... Memang rambang mata jadinya... ^__^

Ibu Lala berkata...

Akk jarang beli bj anak anak wpun sale. Mana taknye. Shopping sakan bila time raya. Lps tu rotate la pakai bj tu balik. Kdg tu sampai hilang hilang bj dorang ni x tau ke mana. Tu yg mls nak sopink sgt tu.

Mmg best sopink kat mydin. Berbaloi. Kalau sopink kat giant rs nak nangis kluar duit. Dapat brg tak byk mana.