Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 24 Mac 2014

Jenjalan ke pameran buku @ PICC, Putrajaya

As-Salam (^-^)

Dah start cuti sekolah ni sure ramai mak pak yang menjoin cuti sekali kan... aku takde cuti pon... dok memikir ni nak amik EL esok... semalam dik niq la demam... panas badan dier... tido pon kejap2 mengigil... taruk selimut takmo plak... letak jer dier selak balik, nasib dier mau pakai baju... kalo tak jangan harap tido nak berbaju..

Abis zaman2 sekolah dulu memang tak jejak kaki lagi ke pesta buku... bukan hantu buku tu yang payah... nak baca novel pon aku malas... semalam dari takde ape plan nak dibuat terus ajak kuar ke PICC... last day pameran sudah... ada yang berkenan boleh terus sambar tuk along ngan angah... duk umah pon asyik gaduh jer keje dorang nih... tension btul..

 
ada dua dewan pameran... yang kat sini sumer buku omputih... yakin sangat masuk sini pastu termenung... ehhh dah kenapa takde buku malay nih??? hahahhahaa, pasrah jer la..

 
bebudak tu nak belon tapi takut giler ngan badut... last2 amik yang kat depan dewan masuk..

 
dapat newpaper NST free..


 
ada jugak yang dirembat tuk bebudak ni... tak minat camaner pon kalo dah masuk geram jugak aku dibuatnya... banyak gak menyambar tapi last2 letak balik... cek poket dulu... hahhahahaa sebab memang tak bawak fulus banyak... ingat nak usha sambil jenjalan jer memula tu... nak menyoping kat mydin plak lagi pasni..

 
relaks jap bebudak ni geram nak main pasir..

 
dah la jom balik... kesuntukan masa ni... angah tu memang, asal keluar jer lapar... bingit dah telinga aku dengar dier merungut padahal kat umah dah balun bihun goreng 2 mangkuk... pekena dulu nasi kandar kat area mydin... ingat nak try nasi ayam gemas tapi tutup ler... pegi mydin kat presint diplomatik jer pon... crowded giler sebab skang tengah ada sale 30-50% woo... dalam nak cepat tu pon sangkut gak sejam kat situ... jom jom jom balik... jangan lengah sebab ayah nak pi keje puloks..

 
hasil rembatan tak banyak tapi yang penting yang kat atas tu... hahahahaa tu ibu yang punya bukan ahmad albab yang punya... juling jap mata aku tengok buku2 masakan padahal tahap nak masuk dapur tu sangat la 'low'... niat tu kena ada :) peaceeeee..

 

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

15 ulasan:

Fiza Rahman berkata...

Bestnya. Tak sempat gi pon.

Boleh gang ngan anak saya yg 1st tu. Takut sgt ngan badut.

syawalsimpsons berkata...

sue tak sempat terjah pon ni...macam best kan

Farah Waheda Wahid berkata...

lepas ni bolehlah pelbagaikan masakan dan resipi yer zee??? *_^

lia berkata...

haaaaa sama la dgn Amsyar... takot badut... pas2 zikir kat telinga 'laparrrr lapar...' kalau keluar... sabar jer la...

Kakzakie berkata...

Untung mereka yg tinggal sana Zee.
Tempat kakak kebanyakan expo buku mesti banyak yg buku cina aje..
Jarang ada macam ini..

Cho Zila berkata...

akak tak giler.. minggu lepas duk mengemas rumah yang dah lama tak berkemas...
tengok adik ipar akak gi macam2 gambar dia posing cam bestjer..
duk gambar ngan pirateler, tempatnyer memang menarik duk posing...

UmmuAidan-Arissa berkata...

Kalau pegi ngan anak2 tak boleh nak melekat lama kan zee..nengok buku2 tuh geram jgk...kalau kaknor memang habes rsnya nak belek2 buku masakan..heheh

Lieya Von Jay berkata...

hari last dh ye kak. xsempat gak kite nak pi .. tapi xpa saya memang dh jadi ahli perpustakaan so nak baca buku pergi ja sana hehehe :)

dalila berkata...

kak..semalam pun sy pegi jgk..tp xmasuk cni pun..kt expo baby tu je..

Nick Nashram berkata...

bestnye ade buku bi.
nak beli banyak2.
untuk koleksi library sekolah..huhu

aTieYusof Family berkata...

Seronok klu ada pesta buku...klu ada kat sini mmg sya tak lepas peluang pegi...
banyak juga hasil rembatan tu Zee... harapnya buku masakan tu boleh lah diguna pakai ye...hehe

Amanda Suria berkata...

nanti zee masak boleh la kongsi resepi....

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k,zee..
amoih..dlm x sempat tu menyoping jgk ye..
cma kalo ade book fair mcm ni terjah buku masakan jer,, muehehe.. :0

Nafira usof berkata...

Zura pon bukan hantu buku.
memang x reti nak baca buku tebal2 cam novel.. hehehe

kalo bukak buku masakan.. bukan baca pon resipinye..
zura tgk gambar masakan jer. hahahaha

Ibu Lala berkata...

Syoknya. Akk klw pimana mana pun akk pg dgn anak anak je. Hubby jarang ikut sbb dia keje 24/7.