Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 19 Mac 2014

Hero punya cerita

As-Salam (^-^)

Lat week tetiba terasa nak makan bubur ayam mekdi plak.. ni sumer gara2 OKje la ni kan dok cerita aritu... hahaha... elok ari sabtu nak kuar pi pasar borong, sempat la menyinggah tuk bekpes... keinginan dah sampai tahap kemuncak..

Hero2 ni biasa la, sopan skit kan so makan pakai tangan pastu sibok nak basuh... melekit sikit pon nak basoh... yang lebih nak main air sebenarnya pon... sekalinya kaki dik niq terkepit pintu kaca tu haa... heheheheee tu la, ibu dah soh tunggu sibuk nak bukak sendiri... end up ada plak yang tolak dari depan... tak perasan kenit tu dok situ tu yang boleh terkepit..

    
masyam jer muka... sakit sangat la tu... memula kena tu steady jer lagi... sekali dier nampak darah kuar terus meraung... hihihiiii langsung tak macho okeh..

 
cari plaster dalam aid box takde... lekat ngan kapas dulu tak nak kasi dier nampak darah... nampak kang lagi sekali meraung..

Hari senin pagi cam biasa, siap2 nak antar abang gi sekolah... dier antar umah pengasuh... dah elok galas beg separuh jalan boleh plak dier pusing balik..

dikniq : ehhh, tak nak pegi umah mak la... dikniq akit aki (sakit kaki) ni... *buat jalan hencot2*
ibu : lorrr, nape?? pastu nak duk umah ngan sape??
dikniq : kang aki dikniq akit ni... dikniq duk umah ngan ayah la... ayah ada

Ooooo sakit?? ari ahad pi main bekbiten elok plak... hahahaa, tau jer yang ayahnya off semalam... kemain lagi menjawap... redho jer la

Balik keje petang tu, ayahnya cakap dier request nak ayam goreng plak keesokan hari... ewahhh demand... taknak yang biasa... nak yang macam upin ipin tu katanya..

ibu ni pon tak nak kalah, try buat popcorn ciken... hampehhh, taknak dier... nak cam upin ipin jugak... hahahaha pengaruh kuat sangat... last2 jadi habuan abang2... adoiii baru sakit sikit dah macam2 dier mintak..

 lunch semalam ajak dorang kuar pi kfc... sementara nak antar along gi sekolah petang, kita makan dulu..

 
melepas dah kempunan orang sakit... hehehehee... baju maintain baju sama... baru jer lipat terus amik pakai... kalo dah suka gitu la... sepesen jer ngan angah..
 


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

20 ulasan:

Mimie_Zatun berkata...

anak-anak makin besar makin pandai memilih..
baju, makanan semua mesti favourite msg2.. hehe..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
alolo..dik niq.. shiann kaki tesepi pintu ye.. hihi..samelah sifaiz tu,kalau jatuh steady jer lagi...tp kalo nmpak daha..keriau kemain..

hihi..lepas hajat makan ayam upin ipin yer sayang,, hihi..semoga cepat baiknye ibukaki tu,,nnti blh men bekminten dgn abg2..

Kakzakie berkata...

Tapi kalau dah jari tersepit memanglah sakit Zee. Kalau kita pun sakit apa lagi adik niq - kesian dia.
Tapi pandai juga dia fikir laju bila tahu ayah ada rumah baik dia duduk rumah:)

syawalsimpsons berkata...

walaupun sakit..mulut nganga luas, makan yee..kikikikkik...cumil

Nafira usof berkata...

Alahaiiii.. sian~
tahu pulak dia ayah dia ade kat rumah.
hahahahaha.. comel jer dengar pelat anak2 kan~

sama cam delisha.. kalo baju dia suka.. hari2 dia mintak nak pakai.. balik dr umah pengasuh pakai baju lain.. sampai rumah mintak tukar baju kesukaan dia. sabor jer lah~

rohalili hassan berkata...

adoii zee hakak ingat akak jer yg terpengaruh ngan n3 OKjer tang bubuh tu..hari ni pon akak masak bubuh ayam ala2 mekdi.. hehe

tulah dikniq awat taknak dengar cakap mama..haa kan dah terkepit, tapi dikniq kuat kan siap dah main bekminten lagi..awat tak nak pi umah mak kan sihat ? alasan nak dok ngan ayah la tu..hehe

sama lah zee ngan anak akak yg kecik tu..kekadang tak sempat berlipat terus pakai balik..ermm

Petak Bunga berkata...

mcm luas kw plyground tu

Cho Zila berkata...

macam2 cerita nyer yerk.. herokan...
gituler pengaruh kartun pada diaorang..
samalah nak ayam upin ipin ;... padahal rasa samajer kot...

dalila berkata...

sy pun suke wat bubur ayam mcD..danish suke makan..klu time die tgh xde selera mkn, wat bubur mcD laju je makann..kak..cam sedap je popcorn chicken tu..camane wat?

kak ina kl berkata...

samalah cam anak akak dulu masa kecik..kalau suka baju tu ashiklah pakai baju yang sama

Nastyna berkata...

uishh seriau wei tengok kaki anak terkepit sampai darah2 tu, cepat baik yer. tak marah orang tu ker? puas hati makan bubur mekdi?

Masya berkata...

hahahaha.. saboo jelah.. xpelah zee layankan je tekak baru nak ok tu.. selera nak makan baru dtg.. mcm mengidam dikniq

AnneRaini berkata...

alah sian die sakit kaki..

anak sypun nak ayam upin ipin je. ayam bhgn lain xnak.

UmmuAidan-Arissa berkata...

siannya dikniqterkepit kaki sampai berdaroh gitu...sure sakit tuh kalau kita pun..
takperlah kena ikut orang sakit ngidam sekali sekala gitu...:)

lieyalatif berkata...

heheeheh aniq...aniq...byk akal kamu yeak..di sebabkan kaki tu mcm2 aku request yeak.....

betul tu zee. pengaruh katun mmg kuat...lagi2 upin ipin tu....dulu mia mija pun suke upin ipin...mase suke katun tu mmg hari2 nak ayam goreng...nak plak bhgn paha...bhgn lain tak mo....punye la kuat pengaruh katun tu hah....

betul2 kalo dah jenis suke satu baju tu, mmg kdg2 tak sempat kering baju tu jugak laa yg die mintak....seb baik dayyan tak pandai lagi mcm tu...kene siap sedia jek laa ni heheheeheheh

❤Kamsiah❤ berkata...

dapat ayam grg,terus ok semua sakit ya..

hainom OKje berkata...

amboi...budak encem dah sakit kaki hehe.....
Layankan ajelah permintaan dia tu Zee....sakitlah sangat katanya tu hehe

MizzTina berkata...

aiyooo...siannya.. tp selera ttp tinggi..hehehe

mama aryan berkata...

aloh sian budak tomey ni tersepit kaki...

wah sedapnya makan ayam kepsi

Myra Jay berkata...

Ala siannya kaki luka..
tp dapat mkn ayam goreng lupa kejap la sakit tu :)