Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 11 Mac 2014

Quality Time | At Least Once A Week

As-Salam (^-^)

Arini halfday, takleh nak taip panjang2... biasanya kalo weekend memang akan keluar amik angin cumanya takleh sampai ke petang la... paling lambat pon ko1 3ptg dah kena ada kat umah sebabnya laki nak kena get ready tuk gi keje... okay la, at least ada gak masa tuk diluangkan bersama... ececece, dok umah boleh tapi mood aku jadi kelaut... asyik dok membebel je kejenya tu yang sehabis boleh aku try jugak hang out ngan dorang... sesekali sesekala ada la laki apply cuti hari ahad... tu pon cuti berganti..

Port biasa pegi skang ni kat putrajaya... paling dekat dan hero2 tu suka... sebut jer main air, memasing muka eksited... tak leh nak bersabar sumernya... kejap2 kang tanya bila nak pegi..

      
pestime menyinggah ke masjid besi... selalu dok lalu jer..

 
sebelum bebudak ni terjun pool, jom kita layan show jap..

 
takut giler dik niq ngan badut berdua tuh... asal dorang lalu jer, dier dah menjerit... siap mengigil-gigil.... hari tu ada ntah ape nama kumpulan hip hop tu aku lupa... pastu ada syada adik shila amzah ngan adik mia sarah... tak sempat tengok mia sarah bebudak ni dah terjun pool... fimie don selaku pengacara..




 
mandi la korang sampai lebam... pasni nak kena tukar port lain plak... tempat sama jer naik boring jugak... sementara dorang ni dok mandi, ibu melantak nasi lemak bungkus ngan cekodok pisang... fuhhhh kenyang... tu pon dik niq takmo naik2 sampai ke sudah... ingat nak melepak jap kat dataran putra tapi tak dapek... masuk kete jer sumer flat... dah ler, elok balik melepak kat umah lagi bagus..

Cuti sekolah ni tak tau lagi nak kemana ngan hero2 aku ni haa... susah jugak ler kalo cuti tak sama hari ni... aku nak apply cuti cam tak dapat jer... ujung2 bulan sibok skit... nak kuar hari minggu kang laki plak keje.... hurmmmm nanti la baru pikir... kesian plak dorang dok memerap jerk umah pengasuh... hantar balik kampung kang aku plak yang tanggung rindu :(


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

22 ulasan:

Lieya Von Jay berkata...

budak2 ni memang suka main air ye .. selalu ja kak zie bawak depa pi mandi2

Falsya berkata...

Nasib baik la umah jauh dr putrajaya..kalau x dh bwk qisya gie mandi sana dh..hehe

Suke budak2 dpt main air..;)))

Wak Gelas berkata...

sonok kan bawak famili jenjalannn.,ehHHee

mama aryan berkata...

seronok tu hero-hero dpt main air

syawalsimpsons berkata...

nampak sangat muka bebudak tu seronok main2 yee....

Kisah Si Dairy berkata...

suka tengok aksi diorang tu...comel sangat..

UmmuAidan-Arissa berkata...

salam zee,
mmg kalau dok P.P tuh putrajaya lah yg paling dekat dan banyak aktivitis sket kan kalau nak berjalan2 tuh...
nampak dorang suka sangat main air tuh..blh dtg lg tuh berkali2...heheh

Umi Qi berkata...

Umi Qi x pernah lg singgah masjid besi kt putrajaya...kepingin ye rasa...org ckp masjid tuh cantik...wahhhhh sakan anak dear mandi ye...besttt ye kalo Qi join sekaki hehehe

aTieYusof Family berkata...

seronoknya hero2 hensem ni dapat main air... Pa'e dok asyik minta beli kolam tapi tak terbeli2 lagi...huhu

Cho Zila berkata...

main air memangler best... tapi cuaca sekarangni pun jerebu bagaini rasa malas nak xtvt luar...
dah merancang cuti sekolah pulakkan.. susah yerk kalau cuti tak samani kan...

Nafira usof berkata...

Anak2 kalo dapat main air.. hepi kemain yer..
kalo kat umah zura ade tempat cam nih.. memang selalu lah bawa anak2 main air camnih.. hehe

rohalili hassan berkata...

betulla zee dapat spend time dengan kuaga dah cukup bagus sangat..sekurang kurangnyer idaklah bosan dok membebel jer kat rumah kan.... tengok gelagat depa semua mandi pool hapi sokmo gamaknyer.. hakak tunggu ler next n3 port mana pulak zee pi terjah hehe..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

jeles..cma nk dptkan qt seminggu sekali ckp ssh..kalo hubby yg keje..cma yg keje..huhu..
kak, public pool ni kat presint bp ye? teringin pulak nk bwk anak2 g sane..

dalila berkata...

seronoknye bdk2 dpt mandi pool..sy penah pegi cni tp ms pegi tu pape..badut xde artis pun xde..

Kakzakie berkata...

Kalau bolehlah Zee anak-anak tiap hujung minggu memang nak ada kita ibu-bapa tapi kadang dek tuntutan kerja susah nak dilakukan. Bila ada masa macam inilah nampak cerianya mereka kan...

Zee Suhaini berkata...

ni kat dataran gemilang cma..presint 5 tak silap akak..
kalo gi hari ahad memang ada show belah petang..

aTieYusof Family berkata...

salam Jumaat zee ;)

Norhasniza Khalid berkata...

Wah.. melihat mereka gembira, rasa seronok kita kan, cuma masa kita terhad dengan mereka....

Puan Kutu berkata...

aktiviti main air cmni paling anak2 suka..tempat yg sama pun show ni selalu ada ke?setiap mggu tukar2 ke?

nik ros berkata...

nik pun selalu gak ke sini. tgk persembahan artis. hehe

QasehnyaRania berkata...

wah bestnya.
x pernah pulak ke sana sbb berdua je kan

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

dataran gemilang? oo tenkiu2..
yihihiii..tak sabau nk pegi.. ^^