Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 4 Mac 2014

Daftar Haji guna KWSP

As-Salam (^-^)

Sejuk skit bumi puchong pagi ni... alhamdulillah... tengs yer korang2 yang bantu aku... hahahaaa kalo dah blur cam gitu ler jadinya... banyak kali try tak dapat2 so kita war2 kan jer la :)

Aku ni kan memang ler 'outdated' skit... haippp jangan nak gelak sangat... baru ada kesedaran nak gi daftar haji, makanya semalam amik leave... sebelum ni mati2 dok ingat tak yah daftar.. aku dok ingat duit kat dalam akaun tu dah cukup nanti dorang panggil la tuk pegi... hurmmmm totally wrong okeh... dok tunggu sampai tumbuh janggut pon tak terpegi la jawabnya aku..

Dun worry, kalo korang nak daftar senang jer eh skang nih... kat bank rakyat boleh, kat bank islam pon boleh... maybank pon boleh kot kalo tak salah aku... aku buat kat bank islam... buat sekali laki bini... at last aku sorang jer yang boleh buat sebabnya laki punya akaun dah lama giler tak aktif..

No choice, kena gi tabung haji bukak lagi akaun baru... asalnya nak buat jer kat bank tapi duit belen kat dalam tu takleh dapat balik la yer... kalo buat kat tabung haji dorang akan masukkan balik duit tu... siap ada bonus pon..

 
petang pas antar along ke sekolah baru gerak ke TH Kelana Jaya..

      
tahun 2070 hokehhhh baru dapat pegi... ni kalo tak buat rayuan ni memang tak pegi la kami laki bini... sob sob sob..

That time aku dah umur 86taon... agaknya kalo umur aku panjang maybe dah nyanyuk kot... kahkahkah... takpe la, as long as dah daftar pon dah lega... pasni memang kena buat rayuan la... tunggu duit penuh tabung dulu ehhh..

Pesanan jugak tuk korang, kalo nak daftar silakanlah buat sekarang yer... kira batch lepas ni memang tahun 2070 keatas sudah..

Ooppppsss lupa, untuk daftar haji kena ada RM1300... lagi satu yang best, korang boleh jugak daftar guna KWSP tau... janji akaun 1 korang ada RM1300... just bawak korang punya Mykad ngan KWSP latest statement... aku pon guna kwsp :)


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

17 ulasan:

Fiza Rahman berkata...

Thanks for the info.

Kakzakie berkata...

Alahai kesiannya Zee... tak apa dah tahu dan dah daftar pun.
Kakak dulu daftar sebaik bertunang konon nak pergi masa tahun pertama kahwin last dapat anak tiga baru dapat pergi. Register lagi sebaik balik pun kena tunggu lama lagi...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..

huhu..baru teringat.. cma dah lama tak update akaun TH.. huhu..
nk kena pegi jgk ni..
oo..boleh guna kwsp ke..? baru tau ni..tenkiu share..

syawalsimpsons berkata...

ok la tu kan, at least dapat tau jugak bila boleh G kan

Nurul berkata...

Ooo.. nrl baru tau boleh guna kwsp..

UmmuAidan-Arissa berkata...

lamonyoh zee kalu tahun 2070..tuo sangat dohtuh kalu nok gie..hehehe..takpo mano tau queue bulih jd pendek suatu hari nanti kan...

Farah Waheda Wahid berkata...

wah dah selamat dah mendaftar, tahniah zee.... ^_^...

Roha berkata...

first akak ucap tahniah because dah daftar..akak dah tahu tentang ni zee,3 tahun yg lepas akak tolong daftar kan MIL akak..so, staf kat situ cakap melalui KWSP pon boleh..

Lieya Von Jay berkata...

perghh tahun 2070 lama gila tu ..

AnneRaini berkata...

oooo mcm tu eh. sypun xtau kena dftar. ingat dah ada akaun boleh gi dah...hehe.

lieyalatif berkata...

tahniah zee sebab dah berjaya daftar...in sha Allah mane tau ade rezeki kan, dpt buat awal...moga2 kite terpilih untuk jadi tetamu Allah sebelum nyawa kite ditarik...in sha Allah.....

nice info nie...lieya baru tau yg kwsp pun leh daftar kan utk nie....mesti ramai yg dpt manfaat bace entry zee nieh....

dalila berkata...

2070?ermm..sy pun xdaftar lg ni..hadoii..ntah thn bile la plak ni..

aTieYusof Family berkata...

wahh.. TQ atas info ni zee... sy nak daftar guna KWSP jugak lah...insyaAllah...

lia berkata...

humangaiii 2070? hurmmmmm nanges...

btw jauh tu p kelana jaya... ekekekeee

hainom OKje berkata...

Wah bagus plan kakZakie...masa bertunang dah daftar....ini orang okje le tu tunggu dah beranak pinak baru daftar haha....
Tapi okje inshaallah tahun 2018 Zee....moga lagi cepat lagi bagus

Puan Kutu berkata...

boleh dafta pkai kwsp ekk..sy kwsp pun ilek..huhu

ariff izhar berkata...

nak tahu cara fast track menunaikan haji? 15-30 tahun da boleh pergi da. insyaallah, utk info http://takafafulkeluarga.blogspot.com/search/label/Mabrur

utk free quotation, emailkan sy nama dan tarikh lahir :)
niat yg baik insyaallah dipermudahkan.