Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 10 Disember 2012

Betul-betul panik hari ini

Salam...

Kuss semangat..termengah-mengah lagi ni tapi still nak update blog..masih 'hot' ini cerita..huhuhu

 
boleh sakit jantung aku dengan ini budak

Al-kisahnya,baru je sampai ofis selepas terpaksa berkejar balik rumah jap sebab si hero kecik ni terkunci dalam bilik..kunci bilik ada dengan aku,memang ada 1 je kunci (no spare lor)..memang tak pernah terfikir pun nak wat spare key sebab dari mula masuk rumah hingga la sekarang (7 tahun dah) kunci tu sentiasa ngan aku,aku letak sekali ngan kunci rumah..tak pernah ada kes plak si abang sebelum ni..

Bukak je pintu tengok si kecik ni dah tido..mungkin tertidur kot sebab dah penat nak bukak pintu tapi tak berjaya..kesian betul lor ini budak tapi dengar suara aku je terus dia jaga dan nangis..aku rasa dia pun panik kat dalam tu sorang-sorang tapi nasib baik dia tak nangis..

Selalu aku hantar rumah pengasuh masa nak gi kerja tapi hari ni mintak ayahnya yang hantar lewat sikit sebab kesian tengok dorang dok lena lagi tadi..ngan ayah skali lena..penat sebab semalam pukul 12.00am baru sampai rumah dari Cherating..

Nasib baik sampai rumah dengan selamat,sebab dah kelam kabut sangat tadi plus 'terkezut',aku lupa nak pakai mata tambahan...tawakal je la masa drive...berpinar-pinar mata aku nak tengok jalan...selalu kalau nak cepat mesti banyak halangan..dengan kereta yang bergerak ala kura-kura kat tengah jalan tu..bukan 1 tapi dekat 5 ke 6 biji jugak la...hurmmm mencabar kesabaran betul..

Lepas ni memang selalu kena beringat dan alert......
Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

5 ulasan:

Izwan Wan berkata...

Alhamdulillah..nasib baik tak ada apa-apa.....

Nur Amalina Maisarah berkata...

erkk bahaye betulkan..nasib nothing happen dekat anak akak..btw comel sgt die :D

Zee Suhaini berkata...

Amin...risau giler tadi

Zee Suhaini berkata...

mmg bahaya ni...mcm-mcm boleh jadi kat dlm tu..huhu

kak nora berkata...

so dari insiden ini terpakselah (mmg kene pakse) duplicate sume kunci...jadi kan satu peringatan untuk kita semua.. cian hensem boy tu kan..