Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 28 Disember 2012

Terlupa renew roadtax

 
gambar contoh ye...

Huwaaa....ada ke patut kitaorang boleh lupa nak renew roadtax...huhhh memang tak patut lansung..tak pernah plak terjadi kes macam ni..selalu renew terus setahun sekali ngan insuran tapi kali ni 6 bulan je tu yang langsung tak terfikir nak check roadtax..dua minggu bermaharajalela atas jalan tanpa roadtax and finally kena saman..huhu..melayanglah RM400 sebab nak kena 'settle',taknak kasi dorang towing..kalau ikutkan memang dah tak boleh jalan kereta tu kena tarik dan simpan je...slow talk elok-elok kasi je la kat dorang..lagi baik dari kena tarik..lagi susah plak nanti..apapun tetap kena naik mahkamah bulan march nanti untuk sebut semula kes ni..huhu

Dah takde rezeki kitaorang..duit kalau nak keluar laju je macam air terjun tapi nak masuk tu slow macam air longkang..sob sob sob :(
Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

4 ulasan:

Jue Jaynee berkata...

huhuuu sedih kak,,jue ni da dua bulan lupa renew lesen motor..ada ka terlupa..selamba je bermaharaja lela di jalan raya..
risau da ni

Zee Suhaini berkata...

bahaya jue skrg ni..polis asyik wat roadblocks..

QA's ~ mamapapa berkata...

huwaaaa!!!mcm ni next time zee mesti renew yearly,ok..harukan bila jd mcm ni :(

Zee Suhaini berkata...

kalau kena tarik kete tu lagi haru..huhu