Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 31 Disember 2012

Salah rumah kenduri daa

First time terjadi..tak tahu nak kata kenangan manis ke kenangan pahit...kisahnya semalam gi kenduri kawin saudara kat Batu 11,Cheras..memang tak pernah gi rumah tu sebab dorang pun baru pindah je ke sana..konvoi adik beradik mr.hubby dalam 4 biji kereta termasuk kereta aku..ramai tu rakyat..

Dah sampai,aku plak yang jadi kepala rombongan...jalan paling depan ngan anak-anak kecil..ada sorang akak (aku agak tuan rumah) tengok dengan penuh tanda tanya..aku pun konpius jugak then tanya abag ipar betul ke rumah ni?? dengan penuh confident dia jawab betul...si along ngan anak buah aku yang lain dah buka tutup nasi dah..siap along cakap
 "wah sedapnya..lapar la dah tak sabar nak makan ni"...maklumlah dah petang dalam pukul 1.30pm gitu..memang time perut mintak diisikan..

Sekali hubby aku panggil..confirm balik address sebab cam dah salah...aku tengok yang gi kenduri tu semua hidung tinggi...muka mix pakistan gitu..anak mami kot..dannnn sah memang dah salah rumah..huwaaaa malunyaaaa...so terpaksa lah tanya akak yang tengok kitaorang dari tadi alamat yang sebenar...akak tu siap pelawa makan lagi tapi kitaorang tolak..malu beb..

Rombongan kitaorang yang ramai ni terpaksa la berpatah balik..semua yang ada kat kenduri tu dah pandang..maybe dorang dah perasan yang kitaorang dah salah rumah..huhuhu

Cari punya cari jumpa la rumah kenduri yang sebenar..itupun patah balik untuk kali ke-2..memula sampai tu dah nak masuk parkir tapi takut salah lagi cam tadi sebab tak nampak tuan rumah plus takde no.jalan (dah patah nombornya)..plus tak nak pisang berbuah dua kali..hohoho

 

Alhamdulillah....selamat sampai dan selamat kenyang...siap tapau kuih lagi wat balik..sedap bangat itu kuih...


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

3 ulasan:

Amanda Suria berkata...

x pernah lagi tersalah kenduri..hehehehe...xper la..itu namanya kenangan manis..

Zee Suhaini berkata...

huhuhu..:(

UmmiAbi berkata...

Hehe..sabar jela...(^,^)