Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 7 Januari 2013

Hari ke-4 masih nangis lagi...

Hari ni dah masuk hari ke-4 persekolahan...along no problem sebab dah pandai bawak diri cuma si angah yang problem sikit..aku kejut bangun pagi cakap nak gi sekolah senang..suh mandi senang..pakai baju senang..nampak dia sangat bersemangat..asyik tengok jam and tanya bila nak gi school tapi bila dah hampir sampai tadika dia dah mula wat muka..



Muka yang semangat tadi dah bertukar cuak..ade je yang tak kena..macam-macam alasan dia...

'Ibu nanti hantar dib ayan (adib rayyan la tu) tau..takut la',
'Tak tahu la nak naik tangga', ni sebab kelas dia kat tingkat atas
'Tak nampak la pintu',
'Ibu teman dib ayan nanti',
'Kejap la ibu,nak dengar lagu ni sampai habis dulu',

Tu la yang keluar kat mulut dia but still steady lagi tapi bila buka je pintu kereta..walaweh,air mata dah keluar..nangis dah..kalu pelan takpe ni kuat la jugak..terpaksa la serah kat teacher dia and bila nampak teacher je automatik dia akan diam..tak nangis dah..angah takut kat kawan ke??mana la tau kan sebab bila aku tanya dia diam je..mungkin masih tak biasa dan mesra lagi kot...

Hope esok angah dah tak nangis ye sayang..anak lelaki mesti kuat dan berani tau..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

5 ulasan:

nea lopah berkata...

Alah sian nyer... belum serasi lagi tu, hopefully cepat dapat teman baru nanti yer.
Salam perkenalan.. jemput bertamu di blog saya,
nabihahsejutarasa.blogspot.com

NoEn berkata...

hihi...comel

Dikbi Kamaruddin berkata...

angah, jgn takut ye..lama2 nanti ok la

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

hehehe... mcm2 kerenah anak2 kan... tp itu sebenarnya yg menceriakan hari2 kita..

Dylla Abas berkata...

comel sgt dia bahasakan diri dia dib ayan >_<