Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 21 Januari 2013

Seawal jam 8 pagi di Sunway Lagoon..Enjoy

Salam...selamat pagi to all my luvly reader's..ehh ada reader ke blog ni???hurmmm....

Seperti yang aku nyatakan di entri sebelum ni pasal tiket RM 20 Sunway Lagoon yang mana aku nak gi join sekaki and yess semalam dapat jugak aku jejak kaki kat situ...for the first time selama 10 tahun lebih rasanya aku menetap di puchong ni..walaupun dekat tapi tak pernah masuk..huhuhu..kesian kesian kesian (bak kata upin ipin)

Seawal 8.00 pagi lagi aku dah terpacak kat sana..huhhh punyala ramai manusia..and memang takde reseki kitaorang nak dapat tiket yang RM 20 tu..menurut pak cik guard ngan abang polis yang dok jaga kat kaunter tu,pukul 4.00 pagi tiket dah sold out..wahhh salute ngan korang la..pagi buta ni sanggup berbaris beli tiket..sape taknak kan..tiket murah beb..tapi nasib aku agak baik jugak kot sebab dapat tiket yang RM 50 untuk first 1000 customer..tu pun tinggal 70keping je lagi masa turn aku...jadi la kan..harga asal RM 120 tu and kanak-kanan RM65..dalam nak beli tiket tu dok pening gak sebab si angah 90cm++..lebih sikit je..nak kena amik tiket ke tak??so confius..kalau amik cam sayang lak nak terbang RM50 then kalau tak amik kang tak lepas plak nak masuk..terpaksa la nanti amik tiket yang normal price kan..ada boss plak kat kaunter tu..dia cakap kena amik..dalam dok pening kena ke tak ni berapa kali aku dok ukur..duit dah bagi kat kaunter tu dalam RM200 tapi masih confius and last sekali boss tu kasi lepas..

"ok la,as long as u happy sudah la",katanya...

and save duit aku RM 50..hahaha..

 
Tiket RM 50 untuk 1000 pelanggan pertama

Pada sapa yang nak pergi nak dapat tiket Sunway Lagoon pada RM 20 tu,korang leh la try 20hb Mac nanti ye..and pastikan korang beratur seawal yang boleh la..

 
Seawal 8.00pagi..kalau ikut aku nak tukar plan je gi tempat lain sebab panjang sangat Q...

 
Posing dulu dalam Mall sambil makan..nasib bawak bekal tapi kena tahan plak kat enterance bekal tu..so aku tinggal je camtu..

 
Ntah apa nama mainan ni..pening woo berpusing-pusing..ni je yang sempat main..

 
Melintasi jambatan gantung...lenguh kaki ni nak sampai..

 
Surf beach...dah penat melintasi jambatan so mandi dulu..

 
puas my hero-hero ni dapat mandi

Dah puas mandi kat Surf Beach then ansur-ansur gerak gi waterpark pulak sebab my hero-hero ni nak main gelongsor..si along ngan si angah memang tak reti sejuk..yang si adik dah menggigil..aku yang dewasa ni pun tak tahan sejuk..

 
Little Zimbabwe

 
Si adik dah tak leh tahan dah..kesejukan terramat

 
Best woo dapat main gelongsor..memang tak nak balik hero-hero ni..

Dalam kul 12.30tghari gitu kitaorang dah beransur gerak sebab si adik dah beku kesejukan..ingat nak main theme park pula..tapi banyak yang tak leh nak main sebab ada anak-anak ni susah sikit..hubby nak naik tomahawk tapi si adik tak nak lepas..nak jugak ikut ayah so terpaksa cancel and terpaksa balik je sebab angah dah wat hal..kelaparan sudah sebab dah lama sangat berendam dalam air..nak makan situ cam tak sesuai je..huhu..mahal terlampau tu..Aiskrim yang RM1 kat luar pun situ dah RM3..bagi satu tak cukup bagi dua pun tak cukup..huhhhh aiskrim je dah habis RM15 untuk 5 batang..hohoho

Betul-betul enjoy our holiday yesterday..Thanks my hubby sebab berjaya gak aku mengayat..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

1 ulasan:

norhuda ain ahnaf ahnor berkata...

Ada urusan di Shah Alam/Klang/USJ Subang Jaya i.e Summit USJ, Sunway, Alam Sentral, Kota Kemuning, SACC Mall, I-City, Wet World, ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang berdekatan dengan harga murah & berpatutan (RM180/semalam) dan boleh layari INTERNET @ UNIFI percuma. Layari blog kami untuk info terkini di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

p/s: perkhidmatan sewa harian juga disediakan